آیا برنامه «اینترنت مستقل» روسیه عملی است

به گزارش فناوری فرهنگی، روسیه می‌گوید این قانون به دولت امکان می‌دهد امنیت سایبری را افزایش دهد. حمایت‌کنندگان این طرح که توسط قانون‌گذاران روسیه در ماه اپریل ارائه شد، اشاره کرده‌اند که این طرح نتیجه حمله کاخ سفید به روسیه در مورد استراتژی سایبری ملی در سپتامبر ۲۰۱۸ است. روسیه در سپتامبر ۲۰۱۸ متهم به حملات سایبری به کسب‌و‌کارهای بین‌المللی امریکایی شد و کاخ سفید هشدار داد که این تهدیدها واکنش شدیدی را در پی خواهد داشت. در مقابل، مشاور اینترنت ولادیمیر پوتین (رئیس جمهوری روسیه)، دمیتری پسکوف در فوریه ۲۰۱۹ تاکید کرد که حملات سایبری زیادی از امریکا به سازمان‌های روسی صورت گرفته است.

به گزارش بلومبرگ، انتقادات زیادی به این قانونن وارد شده است. راشل دنبر، معاون سازمان حقوق بشر اروپا  و آسیای مرکزی دولت روسیه را متهم به ایجاد شرایطی کرده است که در آن می‌تواند «محتوا را به طور مستقیم سانسور کند یا حتی اینترنت در روسیه را بدل به سیستمی بسته کند، بدون آنکه به مردم بگوید دارد چه کاری انجام می‌دهد و به چه دلیل».

در این میان هزاران شهروند روسی در خیابان‌های این کشور حضور یافتند تا به آنچه به نظرشان سانسور اینترنت بود، اعتراض کنند. مقامات روسیه تاکید کرده‌اند که قوانین جدید به معنای افزایش سانسور نیست. دمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه در اوایل سال ۲۰۱۹ در این مورد گفت است:‌ «ما مقرراتی شبیه چین نخواهیم داشت… ما هیچ فایروالی (firewall) در اینجا نخواهیم داشت».

قانون تصویب شده، ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی را ملزم می‌کند که فناوری بازرسی ژرف بسته‌ها (deep packet inspection) را نصب کنند که امکان فیلتر  داده‌ها را فراهم می‌آورد. اما چرا باید دولت این کار را بکند؟ حامیان کرملین می‌گویند دلیل این کار نیاز به دور نگه داشتن ویروس‌ها یا حملات سایبری عامدانه است. مخالفان کرملین به سانسوری اشاره می‌کنند که این فناوری ممکن می‌سازد. اما سوال اصلی این استکه آیا این فناوری کاربردی خواهد بود؟

مشاور اینترنت پوتین، دمیتری پسکوف (که نامش مشابه با نام سخنگوی کرملین است) در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز در هفته اخیر اشاره کرده است که اعمال این تغییرات فنی عین این است که به دنبال قطاری در حال حرکت، بدوید. پسکوف همچنین تلاش‌های دولت برای ممنوع کردن اپلیکیشن تلگرام را ناموفق خواهنده است. فایننشال تایمز بعد از این مصاحبه، گزارشی منتشر کرده است مبنی بر اینکه تجهیزات مورد نیاز روسیه تا سال ۲۰۲۱ آماده نخواهد بود.

از سوی دیگر، به گزارش بلومبرگ، نمی‌توان انکار کرد که روسیه، هکرهای حرفه‌ای زیادی دارد، اما همه آنها طرفدار کرملین نیستند. به این ترتیب، حتی با فرض اینکه قانون و سیستم جدید کارآمد باشد، هیچ تضمینی وجود ندارد که این تصمیم صددرصد عملی باشد و در نهایت منجر به این شود که کاربران روس در انزوای کامل اینترنتی به سر ببرند.

منبع: پیوست

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد