آیین‌نامه ساماندهی پیام‌رسان‌ها نهایی نشد/ تکلیف قوه قضاییه برای افزایش صیانت از حقوق شهروندان در شبکه‌های اجتماعی

به گزارش فناوری فرهنگی، امیر خوراکیان معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی در حاشیه رونمایی از اپلیکیشن کودک «نبات» جزئیات جلسه شب گذشته شورای عالی فضای مجازی درباره پیام‌رسان‌های داخلی را تشریح کرد.

وی گفت: در این جلسه 3 تصمیم درباره مجوزدهی به پیام‌رسان‌ها توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی و صیانت از حقوق شهروندان در فضای مجازی توسط قوه قضاییه اتخاذ شد.

خوراکیان گفت: بر این اساس مقرر شد وزارت ارتباطات به پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی مجوز فعالیت ارائه کند. در تمام کشورها فعالیت شبکه‌های اجتماعی با رعایت ضوابط کشور مربوطه در ازای ارائه تسهیلاتی انجام می‌شود که تاکنون شیوه‌ای برای دریافت مجوز توسط پیام‌رسان‌های خارجی در کشور وجود نداشته است.

معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی افزود: همچنین شب گذشته نقش هر دستگاه در حمایت از پیام‌رسان‌های خارجی تعیین شد تا با این حمایت از کسب و کار خصوصی امکان رقابت آنها با پیام‌رسان‌های خارجی فراهم شود.

وی ادامه داد: قوه قضاییه نیز موظف شد آیین‌نامه‌ای برای افزایش کیفیت صیانت از حقوق شهروندان و حریم خصوصی در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها را طی یک یا دو ماه آینده تدوین کند.

خوراکیان گفت: همچنین جمعی تعیین شدند که نماینده بسیاری از دستگاه‌ها هستند و مقرر شد تصمیمات لازم برای افزایش تولید محتوای بومی را اتخاذ کنند و در صورت نیاز طرح را به شورای عالی فضای مجازی ارائه دهند.

معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد: در نهایت 8 بند از 11 بند مربوط به ساماندهی پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی تصویب شد که بحث‌های مهم به تصویب رسیده و 3 یا 4 بند کوچک باقی مانده است.

وی با اشاره به نزدیک شدن به سالگرد تأسیس شورای عالی فضای مجازی در اسفندماه گفت: فعالیت‌های شورا در دوره اخیر افزایش یافته به طوریکه در دوره سابق شورا هر 77 روز جلسه برگزار می‌شد و در دوره اسبق شورا هر 57 روز تشکیل جلسه می‌داد که اکنون شورا هر 32 روز جلسه دارد.

خوراکیان ادامه داد: در همین جلسات بود که الزامات 18 صفحه‌ای شبکه ملی اطلاعات که بسیار ارزشمند و نقشه راه است به تصویب رسیده است.

وی تأکید کرد: در جلسه دیشب همچنین وزارت ارتباطات گزارشی از اقدامات حمایتی از موتور جستجوی بومی را ارائه کرد.

معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی در پاسخ به سوالی درباره تجمع رانندگان تاکسی و آژانس‌ مقابل مجلس برای جلوگیری از فعالیت تاکسی‌های اینترنتی و اینکه آیا موضوع نیازمند طرح در شورای عالی است، گفت: اولویت‌های طرح موضوعاتی در شورا براساس نسبت استفاده مردم، حفظ امنیت کشور و حفظ توانایی کشور در شرایط خاص مطرح می‌شود که براساس همین اولویت موضوع شبکه ملی اطلاعات مطرح شد و به سرانجام رسید و پس از آن موضوع پیام رسان‌ها که جزئی از مسائل روزمره مردم است در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: لازم نیست هر بحثی بلافاصله به شورای عالی ارسال شود و موضوع تاکسی‌های اینترنتی ناشی از ناهماهنگی بین برخی صنوف و دستگاه‌های ذیربط است و اگر نیاز به یک مصوبه کلان باشد در شورا مطرح می‌‌شود.

به گزارش فارس، امروز پلتفرم یکپارچه نرم افزاری شامل لانچر( اجراکننده اپلیکیشن)، اپ استور و اپلیکیشن به عنوان بستری محتوایی برای ارائه خدمات به کودکان در فضای مجازی رونمایی شد. این پلتفرم نرم افزاری به عنوان یک سیستم عامل بستری امن و مدیریت شده را برای استفاده کودکان از فضای مجازی در اختیار خانواده ها قرار می دهد. به نحوی که محتوای کارشناسی شده دارای رده بندی سنی ایرانی – اسلامی و متناسب با فضای مجازی در اختیار کودکان و خانواده های آنها قرار می گیرد.
این بستر نرم افزاری امکان کنترل و نظارت والدین را روی گوشی و تبلت کودکان فراهم می کند و با نصب روی گوشی و تبلت کودک و یا گوشی والدین، تمامی محتوای قابل استفاده برای کودکان، قابل کنترل خواهد بود.
این پلتفرم نرم افزاری شامل اجزایی از جمله لانچر، اپ استور و اپلیکیشن است که این امکان را برای کودکان و خانواده ها فراهم می کند که با نصب آن روی ابزار ارتباطی خود (دیوایس)، در استفاده از فضای مجازی مدیریت زمان داشته باشند و خانواده ها بتوانند از نحوه استفاده فرزندانشان، گزارش گیری کنند.
آموزش سبک زندگی، ایجاد پروفایل کاربری برای کودک و نیز امکان تولید محتوا و تعامل آن در شبکه اجتماعی از دیگر ویژگیهای اپلیکیشن نبات است که با حمایت مرکز ملی فضای مجازی توسط یک موسسه رسانه ای دیجیتالی تولید شده است.

منبع:فارس

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد