رکود و بیکاری مهم‌ترین مشکل انیمیشن ایران

به گزارش فناوری فرهنگی،نهمین جشن مستقل سینمای انیمیشن ایران با نکوداشت مهین جواهریان و یادبود زنده‌یاد وحید نصیریان و با حضور فعالان و هنرمندان حوزه ‌انیمیشن دوشنبه شب در تالار ایوان شمس به کار خود پایان داد.
محمدعلی صفورا، دبیر نهمین جشن مستقل انیمیشن ایران با تأکید بر این که رکود و بیکاری مهم‌ترین مشکل انیمیشن ایران است، گفت: یکی از پیام‌هایی که در این جشن می‌خواهیم بگوییم تنگناهایی است که برای جامعه انیمیشن به وجود آمده است. رکود و بیکاری باعث شده نشاط و امید از چهره متبسم انیمیشن برود. این دغدغه مهم نیازمند راهکار عملی از طرف مدیران است.
وی ادامه داد: قطعا وظیفه هر مدیری تلاش برای بر طرف کردن مشکلات آن حوزه است. از مدیر مرکز صبای صدا و سیما تقاضامندیم جهت فعال کردن تولید در آن مرکز دلسوزانه گام برداشته و رونق را به این عرصه بازگردانند. در این راستا از دیگر موسسات مثل حوزه هنری، موسسه فرهنگی اوج، کانون پرورش فکری و سایر نهادهای مربوطه چنین درخواستی را داشته و توجه آنها را به مشکلات این حوزه جلب می‌نماییم.
دبیر جشن انیمیشن افزود: از مرکز گسترش سینمای تجربی که به شکل کمی‌و کیفی به گسترش تولید انیمیشن و در پی ایجاد شرایط بهتر این حوزه است تشکر می‌کنم. این حوزه ظرفیت صنعتی شدن و سود آوری بیشتری نسبت دیگر حوزه‌های هنری دارد زیرا که در این حوزه تربیت نیروی متخصص را پشت سر گذاشته و تنها نیازمند حمایت همه جانبه است.
این مراسم در حالی برگزار شد که بر روی یکی از صندلی‌های سالن عکس وحید نصیریان همراه با دسته گلی گذاشته شده بود.
سپس کلیپی برای بزرگداشت مهین جواهریان پخش شد. مهین جواهریان در این کلیپ گفت که در حال انجام کارها و مراحل پایانی انیمیشینی به نام کاکل زری است که به زودی به پایان می‌رسد.
وی ادامه داد: مساله من انیمیشن ایران و بچه‌هایی است که برای ایران کار می‌کنند. میخواهیم از کشورهای دیگر سفارش قبول کنیم و در ایران آن را انجام دهیم.
در ادامه برای تقدیر از مهین جواهریان، اکبر عابدی، علیمرادی، صارمی، توکلیان، محمد علی صفورا، رانبخش صادقی، علی اکبر صادقی به روی سن آمدند و لوح تقدیر و تندیس نهمین جشن مستقل سینمای انیمشین را در حالی که حضار به احترام او ایستاده تشویقش می‌کردند، به او تقدیم کردند.
مهین جواهریان گفت: اکنون بسیار احساس خوشبختی می‌کنم. در حال حاضر خودم را در جمع خانواده‌ام می‌بینم و ای کاش لیاقت این موقعیت را داشته باشم. حرف‌هایتان بسیار برایم ارزشمند بود. جامعه انیمیشن دوست داشتنی است زیرا بچه‌ها در این حوزه سخت کار می‌کنند و ساعت‌ها مطالعه و زحمت می‌کشند. این کار باعث شده روحشان شیشه ای شود و زلال باشند.
این کارگردان انیمیشن با تاکید بر این که این جامعه یک مشکل دارد و آن هم دغدغه معیشت است، بیان کرد: فعالان انیمیشن زندگی راحتی ندارند. امیدوارم با اتفاقات جدیدی که قرار است رخ دهد، مثل گرفتن سفارشات از دیگر کشورها، این موضوع بهبود پیدا کند و بچه‌های ما شاغل شوند و بازار انیمیشن گرم و پررونق شود.
جواهریان با اشاره به این که هفته پیش با کشورهای خارجی دو قرارداد بسته شده، گفت: از مدیر سینمایی کانون تشکر می‌کنم زیرا در سال گذشته او ۳۰ قرارداد بست و بچه‌ها دعوت به کار شدند و به آنها فرصت تجربه داده شد. از مرکز گسترش هم تشکر می‌کنم زیرا آثار زیادی در این مرکز ساخته شد. همچنین از مرکز صبا برای ارتقای تولیدات خود و اهمیت دادن به این امر تشکر می‌کنم. خوشحالم که عرصه انیمیشن فعال شده و سطح دانشکده‌ها بالاتر رفته است و پایان‌نامه‌ها حرفه‌ای‌تر شده اند. من خوشحالم که اتفاقات خوبی در جامعه انیمیشن می‌افتد.
سپس از تندیس نهمین جشن مستقل انیمیشن ایران به نام «جام انیمشین شهر سوخته» رونمایی شد و به وصورت ویژه به مهین جواهریان تعلق گرفت.
در ادامه با حضور هیأت انتخاب و سپس هیئت داوران نهمین جشن انیمیشن ایران جوایز این دوره به برگزیدگان اهدا شد.
از دیگر اتفاقات ویژه در این دوره جشنواره نام گذاری هر یک بخش‌های جوایز به نام یکی از هنرمندان این حوزه بود. بهترین سبک بصری به نام نفیسه ریاحی، بهترین متحرک‌سازی به نام مرحوم پرویز نادری، بهترین فیلمنامه بهنام مرحوم مهدی سماکار، بهترین کارگدانی به نام مرحوم وجیه‌الله فردی مقدم، بهترین فیلم کوتاه انیمیشین به نام مرحوم اسفندیار احمدیه و بهترین فیلم بلند انیمیشین به نام مرحوم وحید نصیریان نام‌گذاری شده بود.
هاجر مهرانی بعد از دریافت جایزه خود در بخش بهترین کارگردانی گفت: در جشن خانه سینما در سال گذشته همه از حال بد انیمیشن گفتند و ما در این یک سال بسیار تلاش کردیم و امیدوارم همدل شویم و باهم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.
علی نوری اسکویی بعد از دریافت جایزه خود در بخش بهتریم فیلم بلند انیمیشین بیان کرد: بسیار لذت بخش است که این جایزه به اسم وحید نصیریان است و حس می‌کنم خودش هم اینجاست. این با ارزش‌ترین جایزه است که این فیلم گرفته است. متشکرم وحید.
برگزیدگان بخش‌های مختلف این جشن به شرح زیر است:
لوح سپاس و تندیس در بخش بهترین موسیقی به جهت اثر خلاقانه به میلاد موحدی برای جمشید مرثیه‌ای بر یک اسطوره اهدا شد.
دیپلم‌ افتخار به خاطر اثر خلاقانه در بخش بهترین صداگذاری به فرشید جلیلی برای فهرست مقدس تعلق گرفت.
لوح سپاس و تندیس در بخش بهترین صداگذاری به ارش قاسمی‌برای اثر رهایی از بهشت اهدا شد.
دیپلم افتخار که به نام نفیسه ریاحی نامگذاری شده بود در بخش بهترین سبک بصری به شیوا صادق اسدی برای اثر یال و کوپال اهدا شد.
لوح سپاس و تندیس در بخش بهترین سبک بصری به معین صمدی و فراز شانیار برای اثر جمشید مرثیه‌ای برای یک اسطوره تعلق گرفت.
دیپلم افتخار در بخش بهترین متحرک‌سازی به احسان انصاری و اشکان نعیمی‌برای اثر روبی و جوجه‌ها اهدا شد.
لوح سپاس و تندیس در بخش بهترین متحرک‌سازی به آرش احسان و ابوالفصل برومندی برای اثر رهایی از بهشت تعلق گرفت.
لوح سپاس و تندیس در بخش بهترین فیلمنامه به محمدرضا عابدی برای اثر پیشخدمت اهدا شد.
دیپلم افتخار در بخش بهترین کارگردانی به‌هاجر مهرانی برای اثر داش آکل تعلق گرفت.
لوح سپاس و تندیس در بخش بهترین کارگردانی به فرنوش عابدی برای اثر پیشخدمت اهدا شد.
لوح سپاس و تندیس در بخش بهترین فیلم کوتاه انیمیشن به معین صمدی برای اثر جمشید مرثیه‌ای برای یک اسطوره اهدا شد.
لوح سپاس و تندیس در بخش بهترین فیلم بلند انیمیشن به علی نوری اسکویی برای اثر رهایی از بهشت تعلق گرفت.
ابوالفضل رازانی، عبدالله علیمراد، احمد عربانی، مجید شاکری، مهدی خرمیان، ناهید صمدی امین، کیارش زندی، حسین ضیایی، بهزاد فراهت هیات داوران نهمین جشن مستقل سینمای انیمشین مستقل بودند.

منبع: مردم سالاری

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد