فضای بازی های رایانه ای برای انتقال مفاهیم دینی به نسل امروز نوآورترین رسانه است

به گزارش فناوری فرهنگی،حجت الاسلام و المسلمین حبیب داستانی بنیس، افزود:بنده دارای مدرک دکتری فقه و اصول ازحوزه علمیه قم هستم و علاوه بر تدریس درحوزه در زمینه تولید بازی های رایانه ای نیز فعالیت می کنم و به همین منظور شرکت رسانه گستر بنیسی را تاسیس کردم که از جمله شرکت های دانش بنیان قم است و در زیر مجموعه پارک علم و فناوری این استان فعالیت می کند.
وی بیان کرد: از جمله دلایل ورود من به عرصه ساخت بازی های رایانه ای پدر و مادرم بودند، پدر بنده از جمله علمای بزرگ دین بود که برای نخستین بار مضامین دینی را در قالب کتاب های داستانی مورد استفاده کودکان با تصویرسازی به نگارش درآورد و توانست رسانه جدیدی را برای بیان ارزش های دینی به کار گیرد؛ مادرم نیز بسیار منظم بود و به بنده یاد داد چگونه از وقت خود به بهرین نحو استفاده کنم، به همین جهت بود که در کنار تحصیل درسطوح عالی حوزه توانستم به صورت تخصصی در عرصه ساخت بازی های رایانه ای وارد شوم.
وی با اشاره به این که درزمان پدرم نوآورترین رسانه برای بیان ارزش های دین کتاب های داستانی بود، ادامه داد:امروزجدیدترین محصول بشر برای انتقال ارزشهای فرهنگی مورد نظر خود، بازی های رایانه ای است و فضای دیجیتال باعث شده عمق تاثیر گذاری این رسانه بر جوامع بشری روز به روز افزایش یابد.
داستانی بنیسی گفت: پدرم از جمله نخستین کسانی بود که در شهر قم برای انجام کارهای خود از رایانه استفاده می کرد و به همین دلیل بنده خیلی زود با روش استفاده از رایانه و برنامه های آن آشنا شدم، به نحوی که در 16 سالگی، 17 مدرک فنی و حرفه ای در زمینه کار با رایانه را کسب کردم.
وی بیان کرد: قبل از آمدن به حوزه علمیه برای ادامه تحصیل در رشته ریاضیات محض قبول شده بودم، اما به دلیل علاقه ای که به پدرم داشتم و تاثیری که از ایشان گرفته بودم، وارد حوزه علمیه شدم و 15 سال به تحصیل علوم اسلامی پرداختم؛ در آن سال ها تمام فکرم این بود که به زودی بازهای رایانه ای جهان را تحت نفوذ خود در می آورند و عقب ماندن از این فضا جبران ناپذیر است، از طرف دیگر نیز دغدغه تبلیغ دین وترویج ارزش های اسلامی را داشتم، درنهایت به این جمع بندی رسیدم که می توان از طریق ساخت بازی های رایانه ای معارف الهی را ترویج کرد و به صورت تخصصی وارد این فضا شدم.
وی ادامه داد:درسال 87 نخستین بازی سه بعدی ساخت شرکت رسانه گستر بنیسی به نام «عملیات انهدام یک» در حوزه دفاع مقدس تولید شد؛ این بازی در شرایطی با استفاده از کدهای نرم افزاری تولید شده بود که در آن سال ها، نبود بازی های رایانه ای ایرانی به خوبی در کشور احساس می شد.
این فعال حوزوی عرصه بازی های رایانه ای، گفت: بازی «عملیات انهدام یک» به خوبی فروش رفت و توانست جایزه های متعددی در زمینه ساخت بازی های رایانه ای کسب کند؛ اما در همان زمان هم فشارهایی وارد می شد تا از ادامه کار ما در عرصه بازی سازی جلوگیری شود.
وی افزود: با این وجود ما به کار خود ادامه دادیم و با افزایش سطح کیفیت محصول، نسخه دوم بازی عملیات انهدام را در سال 92 به بازار عرضه کردیم و توانستیم خود را به عنوان یک شرکت بازی ساز معتبر در بازارهای داخلی و خارجی معرفی کنیم.
وی ادامه داد: هم اکنون نیز مدت چهارسال است که تیم طراحی و پشتیبانی ما مشغول تولید نسخه سوم این بازی هستند و محصول نهایی به زودی در بازارهای داخلی و خارجی عرضه خواهد شد؛ این بازی توانسته است مدت ها قبل از عرضه به صورت پیش فروش بازار خوبی را کسب کند و همچنین عرضه آن دربازارهای بین المللی فناوری دیجیتال، می تواند ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشد.
داستانی بنیسی درخصوص اهمیت داشتن نگاه دینی در تولید بازی های رایانه ای، گفت: هر کدام از تصاویر و نمادهایی که در بازی های رایانه ای مورد استفاده قرار می گیرند دارای آثار هستند که می توان آن را بر اساس احکام و ارزش های اسلامی مورد توجه قرار داد؛ بنابراین ساخت این بازی ها توسط کسانی که به معارف دینی آشنایی دارند می تواند باعث ترویج ارزش های الهی در جامعه شود.

منبع: ایرنا

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد