GLWiZ چیست و چه می کند؟

1یکی از نقاط قوت کشور ما در حوزه فرهنگی، در اختیار داشتن حجم قابل توجهی از محتواهای تلویزیونی است که به دلیل رعایت حجاب اسلامی و ویژگیهای خاص، در دنیا طرفداران زیادی دارد. پخش این محتواها در شبکه‌ای نظیر iFilm و استقبال خوبی که از آن در کشورهای عربی شده، نشان دهنده ارزش این محتواهاست. ولی همین نقطه قوت به دلیل عدم برخورداری از فناوری‌های نوین فرهنگی، آبی در آسیاب دشمن شده است.

شاید تعجب آور باشد اگر بشنویم یک سایت و سرویس تلویزیون اینترنتی در دنیا وجود دارد که صرفا با محتوای فارسی، حدود یک و نیم میلیون مشترک در سطح دنیا جذب کرده است. نام این سایت GLWiz است که گفته می‌شود توسط فردی بهایی به نام علی معینی اداره می‌شود.

GLWiz ده‌ها کانال تلویزیونی و رادیویی فارسی‌زبان و بعضا ضد انقلاب را در کنار شبکه‌های تلویزیونی جمهوری اسلامی پخش می‌کند تا بتواند انواع مخاطبان را به خود جذب کند. همچنین بسیاری از برنامه‌ها، فیلم‌ها و سریال‌های داخلی و خارجی را در آرشیو خود دارد. از سوی دیگر، می‌تواند کاربر را به بسیاری از تارنماهای اینترنتی فارسی‌زبان متصل کند. هم‌اکنون بسیاری از هموطنان خارج از کشور که تحت پوشش ماهواره‌های پخش‌کننده شبکه‌های صداوسیما نیستند و به‌دلیل سرویس‌دهی ضعیف سایت‌های اینترنتی صداوسیما از این روش نیز امکان تماشای شبکه‌های داخلی را ندارند، از طریق GLWiz به این شبکه‌ها دسترسی پیدا می‌کنند. شاید صداوسیما خود حدس نمیزد که فیلمها و سریال‌های تولیدی آن تا این حد در دنیا مخاطب داشته‌ باشد.

فناوری به کار رفته در GLWiz، فناوری OTT است که تمام مزیت‌های IPTV را دارد و ضمنا نیاز به شبکه محلی ندارد و بر روی اینترنت قابل ارائه است. چنانچه در ادامه توضیح داده شده است، در OTT نیز از طریق ارائه set-top-box مخصوص، سرویس‌دهی مناسب مطابق سرویس‌های تلویزیونی کابلی یا ماهواره‌ای به مشترکین داده می‌شود. GLWiz نیز با فروش GLbox، این سرویس را به مشترکین می‌دهد و ادعا می‌کند که در تمام جهان شبکه توزیع این گیرنده‌ها را ایجاد کرده است. کاربر می‌تواند با خرید یک دستگاه GLbox و پرداخت شارژ ماهیانه در حدود 20 دلار، سرویس باکیفیت بسیارخوبی را دریافت نماید. البته GLWiz سرویس internetTV را با هزینه ارزانتر ارائه می‌دهد که کاربر می‌تواند از آن طریق نیز به شبکه‌های تلویزیونی دسترسی داشته باشد.

1-1- بازیگران فعال در زنجیره ارزشOTT4

اگرچه صنعت OTT هنوز در مراحل اولیه فعالیت خود قرار دارد، اما به یک حوزه پر رونق تبدیل شده است و اکثر فعالان پیشرو در بخش‌های مختلف زنجیره ارزش ارتباطات و رسانه، سعی دارند تا سهم بیشتری از این بازار را به خود اختصاص دهند. شرکتهای اپل، یاهو و گوگل را می‌توان به عنوان مهمترین بازیگران OTT  قلمداد نمود که سرویس‌های اپل‌تیوی، یاهوکانکتدتیوی و گوگل‌تیوی را در این راستا عرضه کرده‌اند.

از نظر گیرنده، شبکه های OTT دارای دو نوع گیرنده هستند:

الف) تلویزیون‌های متصل به شبکه connected TV

از شرکت‌های مهم و بزرگ سازنده و ارائه دهنده تلویزیون‌های متصل به شبکه می‌توان به ال جی، پاناسونیک، سامسونگ و سونی اشاره نمود. تقریباً بیش از پنج سال از ورود تلویزیون‌هایی که قابلیت اتصال به شبکه جهانی اینترنتی را دارند، به بازار می‌گذرد. البته این تلویزیون‌ها که از سوی شرکت‌های بزرگی عرضه شدند، در ابتدا به دلیل کمبود محتوا با استقبال ناچیز مردم مواجه شدند؛ با این‌حال، ساخت چنین تلویزیون‌هایی از حمایت گسترده فعالان صنعت و بازار برخوردار است.

”تلویزیون‌های هوشمند“ که هم اکنون شاهد ورود آنها به بازار هستیم، از همین دسته هستند. تلویزیون هوشمند، معادل یک تلویزیون معمولی با یک کامپیوتر داخلی است که خدمات متنوعی را به کاربر می‌دهد و با ارائه یک واسط گرافیکی تحت عنوان 10-foot UI، قابلیت نمایش انواع محتوا بر روی تلویزیون‌هایی با ابعاد بزرگ را فراهم آورده است.

تلویزیون‌های هوشمند مانند گوشی‌های تلفن هوشمند امکان اتصال به اینترنت و ارائه خدمات مختلفی مانند مشاهده ویدیو و تصاویر برخط، مرور صفحات وب، بازی‌های برخط، شبکه‌های اجتماعی و غیره را به کاربر دارند. کاربر می‌تواند در تلویزیون هوشمند خود نرم افزار و بازی نصب‌ کند و از همه مهمتر، به کانال‌های اینترنتی تلویزیون تعاملی OTT متصل شود.

ب) جعبه‌های مبدل متصل به شبکه OTT

همانند IPTV که دارای جعبه‌های مبدل یا Set Top Box است، برای اتصال تلویزیون معمولی به خدمات OTT نیز نیاز به STB است. از سازندگان مهم این دستگاه‌ها می‌توان به AppleTV و Boxee اشاره نمود:

Apple TV: یکی از ابزار‌های تولیدی اَپل، جعبه مبدلی است که با اتصال به تلویزیون‌های خانگی این امکان را فراهم آورده تا تصویر ویدیویی که بر روی اینترنت قرار داده شده است، بر صفحه نمایش این تلویزیون‌ها با کیفیت و وضوح بالا و همچنین دراندازه‌های بزرگتر به نمایش درآید. از محاسن این جعبه مبدل می‌توان به کوچکی آن و همچنین استفاده از پردازنده‌های اینتل در آن اشاره نمود. البته اضافه نمودن تجهیزات شبکه بیسیم هم قابلیت مضاعفی را برای کاربران انتهایی فراهم می‌آورد.1

کاربران با استفاده از این جعبه مبدل، علاوه بر اینکه از محتوای سایر ویدیو‌های اینترنتی استفاده می‌کنند، توانایی دسترسی به  محتوای Apple و مجموعه خدمات و کاربری‌های متنوع این شرکت را نیز خواهند داشت.

Boxee: این جعبه مبدل، امکان تماشای بیش از 40 هزار فیلم، برنامه‌های تلویزیونی و کلیپ‌های مختلف از طریق اینترنت و بر روی تلویزیون را فراهم می‌‌کند. به جز چند شبکه تلویزیونی مشهور دنیا، اغلب محتوای قابل پخش در جعبه مبدل Boxee، به صورت ضبط شده و از طریق کتابخانه برنامه‌های تلویزیونی قابل دریافت است.

1

ادامه مطلب را می توانید در بخش دوم بخوانید.

 

3 نظر

  1. آیا برنامه glwiz رایگان است

     
  2. خرید اکانت glwiz در ایران چگونه هست

     

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد