ظرفیت ایجاد یک میلیون شغل از محل صنایع دستی تا پایان برنامه ششم

به گزارش فناوری فرهنگی، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و معاون سازمان همکاری‌های اکو در آیین افتتاحیه سومین جشنواره بین‌المللی غذای اکوـ جاده ابریشم، به ظرفیت‌های ایجاد اشتغال در صنایع‌دستی و گردشگری اشاره کردند.  بهمن نامور مطلق، در این مراسم، در مورد اشتغال در حوزه صنایع‌دستی اظهار کرد: «در حال حاضر اطلاعات 400 هزار نفر که در حوزه صنایع‌دستی اشتغال دارند، در سامانه میراث‌فرهنگی به ثبت رسیده و تخمین زده می‌شود که به همین تعداد نیز فعالانی هستند که اطلاعاتشان ثبت نشده است.» او ادامه داد: «هدف‌گذاری میزان اشتغال در حوزه صنایع‌دستی تا پایان برنامه ششم، یک میلیون نفر است و اگر حوزه فرش هم به صنایع‌دستی ملحق شود، این میزان باید به فراتر از 2 میلیون نفر برسد.» وی تصریح کرد: «اشتغال در صنایع‌دستی، هم امکان‌پذیر، هم ضروری و هم به صرفه است، چرا که با کمترین اعتبار می توان در آن اشتغال‌زایی کرد.»

 

معاون سازمان همکاری‌های اکو نیز در این افتتاحیه تاکید کرد: «توسعه گردشگری، نیازمند اتخاذ راهبردها، سیاست‌ها و برنامه‌ها در سطوح ملی و منطقه‌ای است.» احسان علی منگی، با بیان اینکه گردشگری به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و رو به رشدترین بخش‌های اقتصادی در جهان به‌شمار می‌رود، تصریح کرد: «توسعه و رونق این بخش می‌تواند منجر به ایجاد شغل و توسعه کشورهای عضو با ملزومات سرمایه‌گذاری کمتر و نیز تاثیرات محیط‌زیستی منفی اندک شود.» وی در ادامه سخنانش یادآور شد: «منطقه اکو با جمعیتی بالغ بر 450 میلیون نفر، یکی از غنی‌ترین مناطق جهان از نظر میراث تاریخی و فرهنگی بوده و یادآور خاطرات جاده ابریشم کهن است؛ به همین دلیل، این منطقه دارای توانمندی بالقوه عظیمی است تا به مقصد گردشگری عمده‌ای در جهان تبدیل شود، اگر چه این پتانسیل به‌طور صحیح مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است.»

علی‌منگی ادامه داد: «در سند چشم‌انداز گردشگری اکو این هدف ترسیم شده که منطقه اکو به مقصدی سبز و آرام با محصولات متنوع و خدماتی با کیفیت مبدل شود. ضمن اینکه در امتداد این فرآیند و با تعامل با همه عوامل مرتبط، توسعه پایدار و پاسخ‌گویانه گردشگری و ارتقای وضع زندگی ساکنان نیز تضمین خواهد شد؛بنابراین دبیرخانه اکو از سوی رهبران سازمان موظف شده است تا صنعت گردشگری را با همکاری اعضا از طریق تدوین راهبردها، سیاست‌ها و پروژه‌های مناسب در منطقه گسترش دهد.» وی در پایان خاطرنشان کرد: «برگزاری سالانه جشنواره بین‌المللی غذای اکو ـ جاده ابریشم به‌صورت مشترک در زنجان، نشانگر اراده ما برای همگامی با جوامع محلی برای بهره‌مندی از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های آنها و کمک به شکوفایی جاذبه‌های گردشگری و معرفی آنها به کشورهای منطقه و جهان است.»

منبع: دنیای‌اقتصاد

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد