آخرین اخبار تئاتر از جشنواره‌ها و اجراهای صحنه‌‌ای

به گزارش فناوری فرهنگی،اعلام اجراهای تئاتر در ایرانشهر، معرفی آثار بخش مسابقه تئاتر خیابانی جشنواره ملی مقاومت –فتح خرمشهر، فراخوان سومین سوگواره نمایشی «خمسـه» و چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی دانشجویان آنچه در تئاتر گذشت.

اعلام اجراهای تئاتر در ایرانشهر، معرفی آثار بخش مسابقه تئاتر خیابانی جشنواره ملی مقاومت –فتح خرمشهر، فراخوان سومین سوگواره نمایشی «خمسـه» و چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی دانشجویان از اخبار امروز تئاتر بود.

اعلام فهرست اجراهای نیم‌سال دوم سال 95
شورای سیاست‌گذاری تماشاخانه فهرست اجراهای نیم‌سال دوم سال 95 را اعلام کرد.

بر اساس فهرست اعلام شده از سوی شورای سیاست گذاری تماشاخانه ایرانشهر هر کدام از سالن‌های مجموعه در هر مقطع زمانی در نظر گرفته شده برای اجرا، میزبان 2 اثر نمایشی می‌شوند که در مجموع در هر مقطع زمانی 4 نمایش در سالن‌های استاد سمندریان و دکتر ناظرزاده کرمانی به صحنه می‌روند. سالن استاد سمندریان میزبان نمایش های ذیل است:

از تاریخ 13/7/95 تا 19/8/95 به صورت همزمان نمایش‌های «افسون معبد سوخته» به کارگردانی کیومرث مرادی  و «هاروی» به کارگردانی ملودی آرام نیا به صحنه می‌روند.

از تاریخ 23/8/95 تا 26/9/95 به صورت همزمان نمایش های « اتاق ابری» به کارگردانی سیامک احصایی و «اورستیا» به کارگردانی آرش دادگر به صحنه می روند.

از تاریخ 30/9/95 تا 30/10/95 به صورت همزمان نمایش‌های «دیابولیک: رمئو و ژولیت» به کارگردانی آتیلا پسیانی و نمایش «باغبان مرگ» به کارگردانی آروند دشت آرای به صحنه می‌روند.

از تاریخ 1/11/95 تا 10/11/95 سالن استاد سمندریان میزبان سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر خواهد بود.

از تاریخ 12/11/95 تا 20/11/95 این سالن میزبان اجرای بین المللی خواهد بود.

از تاریخ 23/11/95 تا  23/12/95 به صورت همزمان نمایش‌های «لیر شاه» به کارگردانی محمد عاقبتی و «خانه» به کارگردانی ندا هنگامی به صحنه می‌روند.

بر اساس فهرست اعلام شده از سوی شورای سیاست‌گذاری تماشاخانه ایرانشهر، سالن دکتر ناظرزاده کرمانی نیز در نیم‌سال دوم سال 95 میزبان نمایش‌های ذیل است:

از تاریخ 24/7/95 تا 23/8/95 اثری به مناسبت ایام محرم و نمایش‌ «رقصیدن در تاریکی» به کارگردانی میلاد اکبرنژاد به صحنه می‌روند.

از تاریخ 26/8/95 تا 28/9/95 به صورت همزمان نمایش‌های «لبخند آقای اژدهاک در شب دراز تاریک خاموش سرد بیابان» به کارگردانی اشکان خیل نژاد و «استرالیا» به کارگردانی پیام لاریان به صحنه می‌روند.

از تاریخ 1/10/95 تا 30/10/95 به صورت همزمان نمایش‌های «سرخابی» به کارگردانی کوروش نریمانی و «جامعه سالم» به کارگردانی منیژه محامدی به صحنه می‌روند.

از تاریخ 1/11/95 تا 6/11/95 میزبان برگزاری سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر خواهد بود.

از تاریخ 7/11/95 تا 23/12/95 نمایش‌ «کابوس های حضرت اشرف» به کارگردانی حسین پاکدل به صحنه می‌روند.

پیش از این برنامه نیم‌سال اول سالن‌های استاد سمندریان و دکتر ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر نیز مشخص و اعلام شده بود. به این ترتیب برنامه سالن‌های تماشاخانه ایرانشهر در سال 95 از سوی شورای سیاست‌گذاری تماشاخانه مشخص و اعلام شده است.

معرفی آثار بخش مسابقه تئاتر خیابانی جشنواره ملی مقاومت –فتح خرمشهر
هیات انتخاب بخش مسابقه تئاتر خیابانی متشکل از شهرام کرمی، افشین خورشید باختری و عادل کروشاوی از بین آثار متقاضی، 8 اثر را برای حضور در نوزدهمین جشنواره ملی تئاتر مقاومت –فتح خرمشهر انتخاب کردند.
اسامی آثار راه یافته به بخش مسابقه تئاتر خیابانی به شرح زیر است:

نمایش «175 ماهی به خاک افتاده» کاری از مرتضی اسدی مرام از کرمانشاه
نمایش «پاسپورت خونین» کاری از عبدالحسین جلیل نسب از خرمشهر
نمایش «خرمشهر پلاک 61» کاری از پژمان شاهوردی از بروجرد
نمایش «رویای رویا» کاری از مسعود براهیمی از اصفهان
نمایش «زیر پوست جنگ» کاری از مجید گراوندیان از اهواز
نمایش «کوچ» کاری از بهنام کاوه از آبادان
نمایش «گمشدگان» کاری از علی چناری از هرسین
نمایش «ماهی ها در آب نمیمیرند» کاری از حیدر رضایی از دهلران

لازم به ذکر است آثار بخش تئاتر خیابانی این دوره از جشنواره در دو بخش مسابقه و جنبی به اجرا در خواهند آمد.

نوزدهمین جشنواره ملی تئاتر مقاومت- فتح خرمشهر به دبیری حسین مسافرآستانه از 28 اردیبهشت تا 2 خرداد ماه در شهرهای آبادان و خرمشهر برگزار می‌شود.

سومین سوگواره نمایشی «خمسـه» فراخوان داد
فراخوان سومین هنرهای نمایشی و ائین های مذهبی «خمسه» به شرح زیر اعلام شد:

سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با استعانت از خداوند متعال و توسل و تمسک به خامس آل‌عبا (علیهم‌السلام) به ویژه وجود متبرک حضرت سیدالشهدا (ع)، در نظر دارد سومین سوگواره هنرهای نمایشی و آیین‌های مذهبی «خمسه» را با اهداف، موضوعات و مقررات زیر برگزار نماید.

از استادان، دانشجویان، هنرمندان، پژوهشگران و علاقه‌مندان هنر تئاتر دعوت می‌شود تا در این رویداد هنری همکاری و همراهی و مشارکت فرمایند.

اهداف :
–    گسترش و تعمیق شناخت شهروندان از الگوهای دینی
–    آشنایی بهتر و بیشتر و بازشناسی سیره اهل بیت(س)
–    حمایت از هنرمندان و پدیدآورندگان نمایش‌های آئینی و مذهبی
–    ایجاد شرایط و فضای مناسب به منظور تولید و ارائه نمایش‌های دینی و مذهبی
–    حفظ و انتقال میراث کهن نمایش‌های سنتی و آئین‌های مذهبی ایران‌
–    بازخوانی هویت دینی و انقلابی در ارتقاء اخلاق شهروندی با بهره‌گیری از هنر نمایش
–    ترویج و بازشناسی فرهنگ ایثار و شهادت

موضوع سوگواره:
–    اندیشه‌ و سیره ائمه معصومینو زندگانی ایشان و تأثیر آن در زندگی فردی و اجتماعی معاصر
–    استفاده از قصص و آیات و روایات قرآنی در آثار نمایشی با نگاهی نو و خلاقانه
موضوع ویژه:
–    نگاه به زندگی، مبارزه و شهادت مدافعان حرم شریفین (ع) در پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت

بخش‌های سوگواره :
الف) تئاترصحنه‌ای:
بخش تئاتر صحنه‌ای برای نمایش‌های موضوعی و به شکل رقابتی برگزار می‌شود. دراین بخش حداکثر 12 اثر در بخش صحنه‌ای انتخاب و اجرا خواهد شد. هر نمایش در طول برگزاری سوگواره بین 5 تا 7 روز اجرای عمومی خواهد داشت و تعیین زمان و مکان اجرا بر عهده ستاد برگزاری خواهد بود. به آثار برگزیده این بخش در مرحله نهایی حداکثر تا سقف 000/000/70 ریال (به تشخیص شورای انتخاب) کمک هزینه پرداخت خواهد شد.

ب) تئاتر خیابانی:
این بخش شامل نمایش‌های میدانی (تئاتر خیابانی، تئاتر محیطی، تئاتر شورایی) خواهد بود. در این بخش حداکثر 10 نمایش (به انتخاب شورای کارشناسی) به مرحله نهایی راه پیدا خواهد کرد. در بخش تئاتر خیابانی به آثار برگزیده مرحله نهایی حداکثر تا سقف 000/000/30 ریال (به تشخیص شورای انتخاب)کمک هزینه پرداخت خواهد شد. بخش تئاتر خیابانی به‌صورت رقابتی برگزار خواهد شد.

ج)مسابقه نمایشنامه‌نویسی:
بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی با هدف تولید متون نمایشی مناسبو در راستای موضوعات سوگواره با اولویت آثار و مضامین و شخصیت‌های معاصر و تأثیر فرهنگ دینی و معنویت در زندگی اجتماعی برگزار خواهد شد. 5 اثر توسط شورای داوری انتخاب و دیپلم افتخار، لوح تقدیر و جایزه نقدی به ترتیب اولویت به برگزید‌گان اهدا خواهد شد. همچنین آثار برگزیده در قالب مجموعه نمایشنامه منتخب خمسه به چاپ خواهد رسید. شرکت در مسابقه به ‌منزله پذیرش واگذاری حق چاپ اثر توسط ستاد سوگواره خواهد بود.

د) تئاتر مسجد:
توجه به تئاتر مردمی در پایگاه ها و فضاهای اجتماعی یکی از مسائل مهم تئاتر کشور است و تئاتر مردمی، درگسترش و ترویج هنر نمایش موثر است. یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های اجتماعی مردم، مسجد است. مسجد، به‌عنوان پایگاه دینی و اجتماعی نقش اساسی در ترویج فرهنگ و بینش مردم جامعه دارد. گونه‌های مختلف نمایشی و آئینی و یا آثار اخلاقی و دینی در فضای مساجد و مراسم‌ها و فعالیت اجتماعی آن نمود بسیار و آشکاری دارد. مساجد به جهت وجود طیف عظیمی از مخاطبان در سنین و سطوح مختلف، مرکز خوبی برای ارائه آثار هنری با مفاهیم مناسب است. توجه به قصص قرآنی، توضیح و تفسیر آیات و روایات و سیره اهل بیت(ع)، وقایع روزهای انقلاب اسلامی، خاطرات حماسه 8 سال دفاع مقدس، روایت مدافعین حرم و بسیاری از مفاهیم مرتبط با موضوع این سوگواره در مساجد متمرکز است و گستره اجتماعی و تاثیر فرهنگی آن از مسجد به شهر و جامعه منتقل می‌شود. با این نگاه است که بخش تئاتر مسجد، در سومین سوگواره خمسه مدنظر قرار گرفته است. شرایط و نحوه حضور در این بخش متعاقباً اعلام خواهد شد.

ه) نمایش‌های سنتی- آئینی و مذهبی:
در این بخش آثاری با مضامین سوگواره در قالب نمایش¬های آیینی، سنتی و مذهبی شامل نقالی، پرده‌خوانی، تعزیه و شبیه‌خوانی مد نظر قرار گرفته است. گروه‌های هنری برای شرکت در این بخش لازم است آثار خود را در قالب لوح فشرده به همراه درخواست مکتوب به ستاد برگزاری سوگواره ارائه نمایند. آثار منتخب با ارزیابی شورای داوری (حداکثر 12 گروه هنری) انتخاب و معرفی خواهد شد. این بخش به‌صورت غیررقابتی برگزار می‌شود و به آثار راه‌یافته کمک‌ هزینه اجرا پرداخت خواهد شد. بخش نمایش‌های سنتی و آئینی و مذهبی به ‌صورت سراسری برگزار می‌شود و از آئین¬های مذهبی و سنتی سایر استان‌ها نیز استفاده خواهد شد.

و) بخش ویژه:
این بخش به منظور بهره‏مندی از حضور چهره‏های برجسته تئاتر کشور، اساتید دانشگاه و پیشکسوتان هنر تئاتر جهت آماده‏سازی و تولید نمایش در راستای موضوعات سوگواره خمسه و خلق آثار با موضوع و محوریت «مدافعان حرم» برگزار خواهد شد.

شرایط و مقررات عمومی:
–    مجوز کتبی نویسنده یا ناشر برای اجراهای نمایشی ضروری است.
–    شرکت‌کنندگان با تکمیل و ارسال فرم ثبت‌نام، به پذیرش مقررات سوگواره متعهد خواهند بود.
–    نوآوری و خلاقیت در نوع نگاه به مضامین دینی و تلاش برای معاصر سازی مفاهیم و شکل اجرا در اولویت هیأت انتخاب و داوری خواهد بود.
–    آثار و مدارک ارسال‌شده به دبیرخانه سوگواره مسترد نخواهد شد.
–    هرگونه تصمیم‌گیری در خصوص اجرای نمایش‌ها بر عهده ستاد برگزاری سوگواره خواهد بود.
–    تجهیزات و امکانات موردنیاز نمایش‌ها بر عهده گروه‌ها است.
–    به برگزیدگان اول تا سوم بخش‌های نمایش صحنه‌ای، نمایش خیابانی، نمایشنامه‌نویسی و بخش مدافعان حرم در دیپلم و لوح و  جوایز نقدی اهدا خواهد شد.
–    به تشخیص شورای داوری آثار برگزیده سوگواره (حداکثر 3 اثر) جهت اجرای عموم در سالن‌های تحت پوشش سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران جهت حمایت به شورای نمایش این سازمان معرفی می‌شود.
–    مکان برگزاری سوگواره در تالارهای نمایشی شناخته ‌شده و نیز در برخی از مراکز سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران خواهد بود.
–    متقاضیان برای شرکت در هر بخش باید فرم ثبت نام را تکمیل و به همراه مدارک خواسته شده در مهلت مقرر به نشانی دبیرخانه ارسال نمایند.

تقویم زمانی:
بخش صحنه‌ای و بخش خیابانی و بخش مدافعان حرم
مهلت ارسال آثار:1/4/1395
اعلام نتایج بازخوانی:10/4/1395
زمان بازبینی: 24 الی30مهر 1395
بخش نمایشنامه‌نویسی:
مهلت ارسال آثار: 15/6/1395
بخش نمایش‌های سنتی، آئینی و مذهبی و بخش تعزیه و شبیه‌خوانی:
مهلت ارسال فیلم آثار (در قالب دی وی دی): 31/6/1395
برگزاری سوگواره خمسه:
مهر و آبان 1395 هجری شمسی (محرم و صفر 1438 هجری قمری)
آیین اختتامیه: پنج شنبه 11 آذر ماه 1395

مدارک ثبت نام:
بخش صحنه‌ای و خیابانی:
مجوز کتبی نویسنده، مترجم و یا ناشر نمایشنامه
فرم تکمیل شده حضور در جشنواره
چکیده سوابق هنری متقاضی در یک صفحه
ارسال 3 نسخه از متن نمایشنامه در بخش صحنه‌ای و بخش مدافعان حرم و 3 نسخه طرح و ایده به همراه شیوه اجرایی در بخش خیابانی به صورت تایپ شده و  فایلword آن در قالب لوح فشرده

بخش نمایش های سنتی- آئینی و مذهبی و بخش تعزیه و شبیه خوانی:
فرم تکمیل شده حضور در جشنواره
چکیده سوا بق هنری متقاضی در یک صفحه
ارسال 3 نسخه از نمایش در قالبDVD
بخش مسابقه نمایشنامه¬نویسی:
فرم تکمیل شده حضور در جشنواره
چکیده سوابق هنری متقاضی در یک صفحه
ارسال 3 نسخه از متن نمایشنامه به صورت تایپ شده و فایلword در قالب لوح فشرده

سومین سوگواره هنرهای نمایشی و آئین های مذهبی «خمسه» به دبیری علی اصغر خسروی در محرم و صفر برگزار می شود.

فراخوان چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی دانشجویان منتشر شد
در فراخوان اولویت های جشنواره «نوآوری، خالقیت و استفاده از تکنولوژی نوین در نمایش عروسکی» ، «آثار بهره مند از مضامین و بنیانهای فرهنگی و اجتماعی کشور» ، «آثار بهره مند از میراث گرانبهای تاریخی، فرهنگی و ادبی ایران (افسانه ها – اشعار – داستان ها –حماسه – رسوم و سنن بومی – محلی)» ، «آثار متمرکز بر محیط زیست و زندگی و سالمت شهری» معرفی شده اند.

جشنواره چهاردهم در بخش های  مسابقه تئاتر صحنه ای عروسکی ” تئاتر بزرگسال – تئاتر کودک و نوجوان ” ، مسابقه  نمایشنامه نویسی “جایزه استاد جواد ذوالفقاری” ،  مسابقه عکس، مسابقه پوستر ، مسابقه تئاتر عروسکی 5 دقیقه ای، نمایش های میدانی عروسکی آئینی – سنتی، مسابقه  نمایش میدانی عروسکهای بازیافتی ، بخش اساتید (من و استاد) و بخش کارگاه های آموزشی برگزار خواهد شد.

مطابق تقویم جدید جشنواهر دانشجویان علاقه مند به شرکت در جشنواره حداکثر تا 20 تیر ماه 95 مهلت دارند که با ارسال مدارک مورد نیاز هر بخش ثبت نام کنند.

زمان اعلام آثار پذیرفته شده بخش متون 30 تیر ماه خواهد بود و زمان بازبینی کلیه آثار پذیرفته شده از 25 مهر تا 5 آبان ماه 95 خواهد بود.
چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی دانشجویان 11 تا 17 آذرماه 1395 برگزار می شود.

منبع: تی نیوز

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد