به گزارش فناوری فرهنگی، به نقل از روابط عمومی معاونت امور استانهای سازمان صدا و سیما، سید عباس فاطمی با حضور در برنامه تلویزیونی «پویانگار» شبکه شما به ارائه پارهای توضیحات پیرامون دومین جشنواره ملی پویانمایی و برنامههای عروسکی تلویزیونی ایران پرداخت.
وی با اشاره به ویژگیهای جشنواره دوم اظهار کرد: زمان خوبی برای انجام کارهای اجرایی جشنواره داشتیم و داوریها نیز با دقت و در زمانی مناسب انجام شده است به طوری که میتوان گفت در حال حاضر تکلیف همه مسائل و داوریها مشخص شده است.
رئیس ستاد دومین جشنواره پویانمایی و برنامههای عروسکی تلویزیونی ایران با بیان اینکه جشنواره نخست صرفا در حوزه پویانمایی بود گفت: برنامههای عروسکی قدمت زیادی در ایران دارند به همین دلیل با هدف توسعه فعالیتهای جشنواره، فعالسازی ظرفیتهای غنی و بومی عروسکگردانی در ایران و تقویت اینگونه برنامهها، بخش عروسکی به جشنواره افزوده شده است ضمن اینکه برنامههای میدانی و جنبی جشنواره نیز حال و هوایی دیگرگونه خواهند داشت.
وی ادامه داد: تعداد آثار دریافتی در جشنواره دوم نسبت به دوره نخست، 50 درصد رشد داشته که نشاندهنده اهمیت این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری است.
فاطمی با بیان اینکه در دوره دوم جشنواره، 942 اثر از بخش خصوصی، 229 اثر از تولیدات استانی و 113 اثر از مرکز صبا، شبکههای سراسری و مرکز بسیج سازمان شرکت دارند گفت: یکی از ظرفیتهای مهم جشنواره پویانمایی و برنامههای عروسکی، تعامل سازنده با بخش خصوصی و غیر دولتی است.
رئیس مرکز سیمای استانها خاطرنشان کرد: سال گذشته و بعد از برگزاری جشنواره، نشستی با حضور فعالان پویانمایی و رئیس سازمان صدا و سیما برگزار شد، در آن جشنواره آقای علی عسکری وعده پرداخت مطالبات برنامهسازان را داد که این امر تا حد زیادی محقق شد و در حال حاضر هیچ کس طلبی از سازمان ندارد.
وی تصریح کرد: ساختار انیمیشن کمک زیادی به برنامهسازان میکند که موقعیتهای سخت و غیر ممکن را به آسانی به تصویر بکشند چه اینکه در آثار سینمایی هم خیلی از صحنهها توسط برنامههای رایانهای ایجاد میشوند بنابراین پویانمایی و انیمیشن دو بعدی و سه بعدی از این منظر اهمیت زیادی دارند، ضمن اینکه پویانمایی نه تنها مخاطبان زیادی بین کودکان و نوجوانان دارد بلکه خانوادهها نیز مخاطب اینگونه آثار هستند.
فاطمی گفت: برای اینکه موقعیت میزبانی جشنواره برای استانها فراهم شود، امکانات جدیدی به مراکز افزوده میشود، از سال گذشته تصمیم بر این شد که مراکز دارای فعالیت کمتر یا اینکه در حوزههای غیر از انیمیشن مرجعیت دارند، امکانات فنی را به مراکز دیگر منتقل کنند.
رئیس ستاد دومین جشنواره پویانمایی و برنامههای عروسکی تلویزیونی ایران با بیان اینکه ساختارهای جدیدی مانند موشنگرافیک به حوزه انیمیشن افزوده شده است خاطرنشان کرد: این امر موجب گسترش فعالیتهای مربوط به پویانمایی شده است.
وی با اشاره به دلایل انتخاب استان کرمانشاه به عنوان میزبان دومین دوره این جشنواره گفت: استاندار کرمانشاه سال گذشته درخواست میزبانی را ارائه کرده بود ضمن اینکه با توجه به حضور هنرمندان بومی و مردم هنردوست در این استان، ظرفیت خوبی برای برگزاری رویدادی فرهنگی و رسانهای در سطح ملی وجود دارد.
فاطمی تصریح کرد: امیدواریم برگزاری این جشنواره موجب افزایش روحیه مردم سیلزده و زلزلهزده مردم کرمانشاه نیز بشود البته در این راستا برنامههای گستردهای در همه شهرهای استان کرمانشاه تدارک دیده شده است.
رئیس مرکز سیمای استانها افزود: ترکیبی از پیشکسوتان و نیروهای جوان و خلاق سازمان و مراکز در شورای عالی جشنواره حضور داشتند؛ 51 نفر از اساتید پویانمایی و برنامههای عروسکی نیز کار انتخاب و داوری را بر عهده داشتهاند و از نظرات آنها در تدوین راهبردهای کلان در شورای عالی جشنواره هم استفاده شده است.
وی ضمن تشکر از همه اساتید و پیشکسوتان پویانمایی و برنامههای عروسکی در شورای عالی و هیئتهای انتخاب و داوری جشنواره عنوان کرد: در همه گروهها حداقل از یکی از بانوان فعال در این حوزهها استفاده شده زیرا عقیده داریم بانوان در حوزه پویانمایی و برنامههای عروسکی نقش مهمی دارند.
فاطمی تصریح کرد: 18 تیرماه، آیین افتتاحیه جشنواره در استان کرمانشاه برگزار میشود و روز دوم هم پنلهای آموزشی همراه با ارائه گواهی رسمی به شرکتکنندگان برگزار خواهد شد.
رئیس مرکز سیمای استانها با اشاره به برنامههای جنبی و میدانی جشنواره دوم گفت: امسال برنامههای گسترده عروسکی با حضور اجتماعات مردمی، برپایی استیجهای محلی در شهرهای گوناگون استان کرمانشاه به ویژه در مناطق زلزلهزده از جمله ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب و برنامههای این چنینی تدارک دیده شده است.
منبع: ایسنا