به گزارش فناوری فرهنگی، به نقل از برنامه تلویزیونی پایش، علی رهبری با اشاره به کرونا باعث آسیب به کسب و کارهای کشور شده است، گفت: راهبرد کشور در شرایطی که نمیتواند حضوری خدمت بدهد، باید به سمت خدمات غیر حضوری سوق پیدا کند، در حال تلاش هستیم خدماتی که از سوی حاکمیت ارائه میشود، به صورت الکترونیکی انجام شود. وی بیان کرد: جشنواره اینترنتی بهاره بدین صورت است که کسب و کارها خدمات خود را به صورت اینترنتی و غیر حضوری انجام دهند، این کار البته نیاز به مقدماتی دارد که در حال فراهم آوری است.
مدرس گفت: در نگاه کلان باید زیرساختهای برگزاری این جشنوارهها در میان مدت ایجاد شود، تا آینده نیز بتوان از آنها استفاده نمود.
این مسئول وزارت صنعت با بیان اینکه هدف جشنواره اینترنتی بهاره ارائه خدمات آسان به مردم است، افزود: اینترنت این جشنواره رایگان است و در طول آن روزانه قرعه کشی انجام میشود و هر روز به ۴ نفر ۵ میلیون تومان هدیه داده میشود.
وی ادامه داد: تا این لحظه ۸۰ فروشگاه اینترنتی اعلام آمادگی برای حضور در این جشنواره داشته اند، فروشگاهها نیز خدمات مختلفی به مردم ارائه میدهند و از جمعه این جشنواره آغاز به کار کرده است.
رهبری گفت: برنامهای با اتاق اصناف در خصوص کسب و کارهایی که فروش اینترنتی ندارند، طراحی شده، بدین صورت که فروشگاههای اینترنتی عضو جشنواره به این واحدهای صنفی غرفههایی رایگان را اختصاص میدهند تا این واحدهای صنفی بتوانند به راحتی از فروش اینترنتی استفاده کنند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت، توضیح داد: به واحدهای صنفی که دانش لازم برای کار با اینترنت نداشته اند نیز آموزشهای لازم داده شده است.
رهبری ادامه داد: حضور در بازار تجارت الکترونیک، امکان رقابت و بازاریابی را نیز برای فروشنگان فراهم میکند، بسترهای فروشگاههای اینترنتی، یک سری هشتگ برای فروشندگان تولید کرده اند که اگر فروشندگان کالاهای خود را با این هشتگ به فروش رسانند، در یک بخش ویژه در سایت برای آنها تبلیغ میکنند.
وی بیان کرد: در حال حاضر فرصت ایجاد فروشگاههای اینترنتی جدید نیست، و ما فعلاً در حال ساماندهی کردن فروشگاههای اینترنتی فعلی و استفاده از ظرفیت آنها هستیم، برای بعد از سال روی اینکه خدماتی را به فروشگاههای جدید الاحداث بدهیم، برنامههایی خواهیم داشت.
این مقام مسئول گفت: در چندین سال اخیر برای تجارت الکترونیک کشور زحمات زیادی کشیده است و در برخی شاخصها ما از نظر جهانی رتبه خوبی داریم، در سال گذشته ۲۰۸ هزار میلیارد تومان میزان تجارت الکترونیک کشور بوده و یک میلیارد و ۳۰۰ هزار تعداد معامله الکترونیک کشور بوده است.
وی افزود: البته وقتی کسب و کارهای ما به صورت حضوری فروش بیشتری دارند، طبیعی است برای ورود به بازار اینترنتی کند عمل کنند.
رهبری با بیان اینکه نیاز به مشوقهایی برای حضور کسب و کارها در فضای الکترونیکی است، گفت: به عنوان مثال میتوان از اهرم مالیات بر ارزش افوده برای این موضوع استفاده کرد و کسب و کارهایی که فروش اینترنتی دارند مالیات ارزش افزوده کمتری بپردازند.
وی ادامه داد: در حال حاضر اغلب راهکارها برای مقابله با کرونا از جنس تعویق و تخفیف است اما فرصت تجارت الکترونیک میتواند تهدید را به فرصت تبدیل کند و باید قبل از وقوع حادثه به فکر آن بود.
مسئول تجارت الکترونیک کشور در پایان افزود: در جشنواره اینترنتی بهاره قرار بر این است هر استان واحدهای صنفی خود را در فروشگاههای مختص همان استان سازماندهی کنند، اگر هماهنگی بین اصناف صورت پذیرد افرادی که کالاهای کشاورزی نیز به فروش میرسانند میتوانند از این بستر استفاده کنند.
منبع:مهر