بازارچه های صنایع دستی به اشاعه فرهنگ در جامعه کمک می‌کند

به گزارش فناوری فرهنگی،محمدرضا واعظ مهدوی معاون توسعه علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور  با اشاره به اهمیت تاریخی نوروز در کشورمان و لزوم توجه و ارج نهادن بر آن گفت: در دنیای امروز و در شرایط فعلی در جامعه موقعیت آیین و جشن نوروز و ایام تعطیلات نوروزی فرصت بسیار مناسبی برای در کنار هم بودن خانواده و اختصاص زمانی برای دید و بازدید و همچنین بازدید از آثار و جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی کشور و به نوعی گشت و گذار فرهنگی است.

وی همچنین افزود: نوروز با توجه به موقعیت فرهنگی تاریخی که در کشور ما دارد بسیار می‌تواند در اشاعه فرهنگ و تاریخ کشور موثر باشد، در این دوره زمانی که فرصت بسیار خوبی برای توجه به ارزش های فرهنگی و تاریخی کشور مانند صنایع دستی است و به نظر می رسد باید بیشتر به راهکارهای توسعه آن فکر کرد.

معاون توسعه علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در ادامه تاکید کرد: در سال‌های گذشته صنایع دستی به دلیل موقعیت جامعه به صورتی ملموس‌تر و کاربردی تر در زندگی مردم کشور نقش داشت و مردم در طول زندگی خود لحظه به لحظه با این دست آفریده‌ها زندگی می‌کردند، وصنایع دستی بخشی از ملزومات زندگی مردم بود. اما در حال حاضر مانند آنچه در گذشته بود صنایع دستی و وسایلی چون ظروف مسی، برنجی، سفالی و حتی انواع منسوجات به آن شکل در زندگی مردم وجود ندارد.  به نوعی جایگاه آن در زندگی ما کمرنگ شده و شاید به فراموشی سپرده شده است.

واعظ مهدوی در زمینه لزوم وجود صنایع دستی در زندگی مردم در هر دوره زمانی گفت: نوستالژی وسایل قدیمی و صنایع دستی قدیمی همچنان در ذهن مردم ما وجود دارد و وجود چنین آثاری یادآور گذشته و فرهنگ تاریخی برای مردم است، به نوعی مردم هنوز هم به صنایع دستی کشش ذاتی خود را دارند تنها کاری که باید انجام داد کاربردی‌تر کردن و ملموس تر نمودن صنایع دستی برای همه اقشار مردم است.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه برپایی بازارچه‌های صنایع دستی در نوروز می تواند در تداعی بهتر صنایع دستی در اذهان مردم موثر باشد گفت: استفاده و برپایی بازارچه های عرضه صنایع دستی و نمایشگاه های صنایع دستی در ایام پرتردد و پر سفر نوروز به ویژه بادر نظر گرفتن مکان هایی که ظرفیت جذب گردشگر بالایی دارند می تواند برای معرفی صنایع دستی، دست آفریده های هنرمندان کشور، اشاعه فرهنگ غنی ایران و حتی فروش بیشتر صنایع دستی بسیار موثر باشد.

وی همچنین یادآور شد: باید دقت کرد که این بازارچه ها در موقعیت مکانی مناسبی دایر شوند تا بیشتر در دسترس مردم قرار گیرند و به این وسیله به آشنایی بیشتر مردم با صنایع دستی اصیل ایرانی کمک شود.

واعظ مهدوی در پاسخ به این پرسش که نقش صنایع دستی در رونق اقتصاد تا چه حد می تواند موثر باشد گفت: با توجه به اینکه در کشور ما صنایع دستی معمولا در دنیای پرتکاپو و پرتکرار امروز گاها قابلیت تولید در حجم های بالا را ندارد ممکن است فعالیت‌های انبوه برای آن سخت باشد. باید تدبیری شود تا این مهم برطرف شود. باید کاری کرد که صنایع دستی بتواند پاسخگوی نیاز بازار باشد و همچنین تلاش شود تا سطح تولید و تقاضا در صنایع دستی مناسب تر شده و قابلیت عرضه بیشتر را داشته باشد.

وی درپایان با تاکید بر اینکه برگزاری بازارچه های عرضه صنایع دستی در ایام نوروز و حتی در دیگر ایام بسیار در ایجاد اشتیاق و آشنایی مردم با صنایع دستی موثر است افزود: در دنیای امروز که زمان عرضه و دسترسی است باید برای جذب اذهان عمومی، عرضه و میزان دسترسی مردم را بالاتر برد که خود به شکلی غیر قابل تصور در آشنایی بیشتر مردم و نیز رونق تولید و فروش صنایع دستی موثر است.

منبع: مهر

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد