به گزارش فناوری فرهنگی، تأسیس، راهاندازی و اداره یک کسب و کار فرهنگی مبتنی بر اصول اقتصادی به گونهای که نه تنها هزینههای خود را تأمین کند بلکه به فعالیتی درآمدزا تبدیل شود، حتی در شرایط مساعد، همراه با ریسک است و احتمال شکست را در پی دارد؛ بنابراین اگر افراد و گروههای علاقهمند به حوزه فرهنگ، کمر همت خود را برای ورود به این عرصه محکم کنند و پا به میدان بگذارند، باید از سوی مراکز مؤثر و تعیینکننده، مورد حمایت قرار بگیرند و در شرایطی برابر و رقابتی امکان رشد و نشو و نما داشته باشند.
بیشک یکی از مهمترین عرصههای فعالیتهای فرهنگی صنعت نشر است؛ حوزهای که به دلیل اهمیت فراوان در تعالی و آگاهیبخشی به جامعه مورد توجه ویژه همه دلسوزان و کارشناسان فرهنگ قرار دارد. فعالیت در زمینه نشر، با رویکردی فرهنگی و مبتنی بر اصول اقتصاد فرهنگ به این معنا که از امکانات و امتیازات از پیش آماده شده به دور باشد و به توانایی و ظرفیتهای دورنزای خود تکیه کند، اقدامی دقیق، ظریف و همراه با ملاحظات فراوان است.
از همین رو است که بررسی عوامل و مؤلفههای شکلگیری چنین کسب و کاری اهمیت دارد. با این رویکرد برای مرور یک تجربه قابل توجه و تحلیل و بررسی آن به سراغ انتشارات افق رفتیم.
شروع یک حرکت
نشر افق در سال 1369 به عنوان یک مؤسسه خصوصی در حوزه صنعت نشر راهاندازی شد. این مجموعه تا کنون 1100 عنوان کتاب چاپ اول منتشر کرده است. 200 عنوان کتاب از میان آثار مختلف این ناشر از سوی مراکز فرهنگی داخلی و بینالمللی برگزیده شده و یا مورد تقدیر قرار گرفتهاند. کتابهای این انتشارات عموماً در زمینه ادبیات بوده و برای همه گروههای سنی محصولاتی ارائه کرده است. هر چند اغلب این آثار برای گروههای سنی کودک، نوجوان و جوان منتشر شده است.
این مؤسسه همچنین عضو انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان و اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران است.
از جمله افتخارات این مؤسسه میتوان به این موارد اشاره کرد:
– ناشر تقدیر شده کتاب کودک و نوجوان از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 1386
– معرفی به عنوان تکنیکیترین ناشر از سوی جشنواه جایزه ادبی فردا 1386
– ناشر برگزیده در چاپ آثار علمی-تخیلی 1385
– تقدیر شده در نخستین بازار جهانی کتاب از سوی دفتر توسعه بینالمللی نشر ایران- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 1382
– ناشر سال کتاب کودک و نوجوان از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 1392
– ناشر تقدیری کتاب کودک و نوجوان از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 1391
ادامه دارد….
منبع: آستان قدس رضوی