به گزارش فناوری فرهنگی، در این هفته پیرو گزارشهایی درباره وعدههای بی سرانجام معاون گردشگری و فرهنگی شورایعالی مناطق آزاد کشور خبرنگار مهر درباره شعار اختصاص وام ۲۰ میلیون تومانی که شورای عالی مناطق آزاد برای آن با یک بانک قرضالحسنه تفاهم کرده و قرار بود به گردشگران مناطق آزاد تعلق گیرد، پیگیری لازم را انجام داد و به این نتیجه رسید که این وام برای همیشه مسکوت مانده است. چون از اساس طرح چنین موضوعی بدون مطالعه انجام گرفته بود.
گردشگری جزو پروژههای اولویتدار اقتصاد مقاومتی لحاظ نشد
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در حالی ۸۳ پروژه اولویت دار سال ۹۹ را به ۱۹ دستگاه عضو این ستاد ابلاغ کرد که در میان هیچیک از این پروژهها به موضوع گردشگری و صنایعدستی پرداخته نشدهاست.
اواخر اردیبهشت امسال اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نامهای به وزرا و رؤسای ۱۹ دستگاه و وزارتخانه عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ۸۳ پروژه اولویتدار اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کرد.
در بخشی از این نامه آمده: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، به استناد مفاد مصوبه سال ۹۴ هیأت وزیران، در راستای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، منویات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب و بیانات نوروزی سال ۹۹ که توسط معظمله به عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده است، با هدف مقاومسازی اقتصاد کشور، پروژههای اولویتدار اقتصاد مقاومتی سال ۹۹ را مورد تصویب قرار داد.
اجرای پروژههای مزبور نیز به رعایت ۷ مورد ملزم شده است. در این موارد اعلام شده که باید منابع مالی لازم برای اجرای این پروژهها تأمین و طبق زمانبندی پیش رود. همچنین باید آن دستگاه مجری به صورت ماهانه گزارش اقدامات انجام شده را به دبیرخانه ستاد اعلام کند و همه دستگاهها موظف به انجام همکاری لازم هستند.
در این ۸۳ پروژه اعلام شده مواردی از جمله توسعه و فرآوری گیاهان دارویی، توسعه خدمات الکترونیک، بهره برداری و تکمیل محورهای اولویت دار شبکه بزرگراهها، بازنگری و اصلاح نظام آموزش عالی و … به دستگاه مجری اعلام و ابلاغ شده است اما در میان هیچ یک از آنها موضوع گردشگری و صنایع دستی نیست چون وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در میان ۱۹ دستگاه عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، حضور ندارد.
آغاز ثبت خطی میراث جهانی ایران
در این هفته همچنین علیاصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی در دیدار با نماینده مردم اردکان در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: ثبت خطی پروندهها مانند ثبت تمام کاروانسراهای کشور را آغاز کردیم، تا همه آثار در قالب یک پرونده به ثبت جهانی برسد. سالی یک سهمیه برای ثبت جهانی داریم، با توجه به گستردگی آثار، مجبور هستیم تعدادی از پروندهها را بهشکل مشترک با سایر کشورها ثبت کنیم تا سهمیه باز شود. شروع به ثبت خطی پروندهها مانند ثبت تمام کاروانسراهای کشور کردیم، تا همه در قالب یک پرونده به ثبت جهانی برسد. باید از سهمیههای مشترک حداکثر بهره را ببریم.
نقض حریم گنبد نمکی بعد از گذشت چند ماه حل نشد
مدیر ژئوپارک جهانی قشم گفت: اگرچه تنها در مدت کوتاهی فعالیت مزرعه پرورش میگو متوقف شده بود اما بازهم سرمایهگذاران شروع به کار کرده و حریم ژئوسایت گنبد نمکی را مورد تعرض قرار دادند.
علیرضا امری کاظمی مدیر ژئوپارک جهانی قشم به خبرنگار مهر گفت: با وجود پیگیریهای زیاد در حوزه امور اراضی کشوری و یا تهیه مستندات و مدارک لازم برای توقف پروژه پرورش میگو در حریم ژئوپارک قشم؛ اما همچنان این فعالیتها ادامه دارد و ژئوسایت گنبد نمکی قشم در معرض خطر قرار دارد.
وی افزود: به رغم اینکه تنها مدت کوتاهی فعالیتها متوقف ماند اما هنوز نتوانستیم دستوری برای لغو ایجاد مزرعه پرورش میگو بگیریم. تمام مدارک ما مستند است و دادستان نیز تنها ۱۵ روز دستور توقف داد. ما قصد داریم اتمام حجت کنیم که اگر اتفاقی در سطح بینالمللی افتاد و ژئوپارک قشم از فهرست یونسکو خارج شد، اعلام کنیم هر آنچه که در توانما بوده انجام دادهایم اما گویا منافع شخصی چند سرمایهگذار بر منافع ملی ارجح است.
ارسال پرونده خوشنویسی ایران به یونسکو
معاون میراث فرهنگی کشور گفت: اگر ترکیه پرونده میراث ناملموس خوشنویسی را هم تهیه کرده باشد برای سال ۲۰۲۰ مطرح نمیکند ضمن اینکه فروردین امسال پرونده خوشنویسی ایران به یونسکو ارسال شد.
محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در واکنش به انتشار خبری درباره تهیه پرونده ثبت جهانی خوشنویسی توسط ترکیه در گفتگویی تلویزیونی بیان کرد: خبری از قول دیلی صباح ترکیه نوشته شده که در آن نوشتهاند ترکیه پرونده خوشنویسی را برای سال ۲۰۲۰ فرستادهاند اما برای ما این موضوع مبهم بود پس بلافاصله در سایت یونسکو نگاه کردیم و متوجه شدیم که ترکیه در فهرست میراث جهانی سه پرونده دارد که یکی از آنها مشترک است و در بین آنها اصلاً خوشنویسی مطرح نیست. ممکن است این پرونده را تهیه کرده باشند اما برای سال ۲۰۲۰ نیست.
وی گفت: حتی فیلمی که برای خوشنویسی قرآنی و اسلامی وجود دارد فیلم مقدماتی در وزارت فرهنگ آنهاست و همه اینها در حد یک خبر بوده است پس برای ۲۰۲۰ چنین پروندهای ندارند از طرف دیگر پرونده خوشنویسی ایران در ایام نوروز به همراه چهار پرونده دیگر به یونسکو فرستاده شده تا برای سال ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ مطرح شود.
ثبت بیش از ۵ میلیون نفرشب اقامت در خردادماه
ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: «تعداد اقامتکنندگان درمجموع ۵ میلیون و ۷۰۳ هزار و ۶۷۹ نفرشب در مراکز اقامتی رسمی کشور شامل هتل، هتلسرای سنتی، اقامتگاه بومگردی، زائرسرا، خانهمسافر، هتلآپارتمان، مهمانپذیر و مجتمعهای گردشگری از یکم تا ۳۱ خرداد ۹۹ به ثبت رسیده است.»
او با اشاره به تعطیلات مناسبتی در خرداد گذشته، به حجم نسبتاً خوب سفرها و انجام بازدیدهای نظارتی در سطح گسترده اشاره کرد و گفت: «بیش از ۱۱ هزار بازدید نظارتی از تأسیسات گردشگری شامل مراکز اقامتی، رستورانها، مراکز پذیرایی، بینراهی و دفاتر خدمات مسافرتی در سطح ۳۱ استان انجام شده است که بیانگر توجه همزمان وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مقوله سفر و ایمنی سفر است.»
منبع:مهر