به گزارش فناوری فرهنگی، دکتر علی وحدت در مراسم رونمایی از بسته همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با پارکها و امضای تفاهم نامه صندوق و وزارت علوم گفت: رویکردهای این صندوق شعاری نیست بلکه همه اجرایی شدهاند.
وی افزود: ما در تلاش هستیم تا از بازیگران مختلف اکوسیستم نوآوری همکاری داشته باشیم که پارکها از این دسته هستند.
وحدت با بیان اینکه صندوقهای پژوهش و فناوری ظرفیتهای خوبی هستند، گفت: اساسنامه آنها اصلاح شده و ما به آنها اعتماد کردیم به طوری که هزار و پانصد میلیارد تومان خط اعتباری و چهارصد میلیارد تومان خط اعتباری به آنها اختصاص دادهایم.
به گفته رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، ما صندوقها را موظف کردیم که ۶۰ درصد عملکرد داشته باشند و گرنه پول یارانهای که به آنها داده میشود با نرخ ۱۸ درصد محاسبه میشود.
وی افزود: ما مشوقهایی برای این صندوقها در نظر گرفتهایم به طوری که اگر وارد صندوقهای سرمایه گذاری شوند بهره آنها صفر میشود.
وحدت گفت: آورده بخش خصوصی صندوقهای جسورانه بورسی ۷۵ میلیارد بوده اما امسال حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برای تأسیس صندوقهای جدید و کمک به سبد پروژه آنها برنامه ریزی میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه بر این اساس حدود ۸۰۰ میلیارد تومان باید از بخش خصوصی تأمین شود، تصریح کرد: اگر بخش خصوصی آمادگی داشته باشد که میزان سرمایه گذاری را به هزار میلیارد تومان افزایش دهد عدد قابل مقایسهای با سالهای گذشته نیست.
وی به همکاری با بانکها اشاره کرد و ادامه داد: ما باید بانکها را وارد اکوسیستم فناوری جدید کنیم؛ صندوق توسعه ملی حدود هشتصد میلیارد تومان به بانکها اختصاص داد تا به شرکتهای دانش بنیان تسهیلات اعطا کنند. این اعتبارات در صورت پرداخت به شرکتهای دانش بنیان با نرخ مناطق محروم ۱۱ تا ۱۲ درصد محاسبه می شود اما اگر بانکها به این امر متعهد نشدند باید تا سقف بهره ۱۸ درصد به صندوق توسعه ملی بازپرداخت کنند.
وی ادامه داد: میزان عدد پرداخت شده از سوی صندوق توسعه ملی از محل این اعتبارات به شرکتها تا پایان سال ۹۷ حدود ۷۹ میلیارد تومان بوده که به سه شرکت پرداخت شده بود اما تا نیمه سال بیش از هزار میلیارد تومان از منابع اهرم شده صندوق نوآوری در سیستم بانکی به شرکتها پرداخت شده است.
منبع: مهر