حسینی: نیازمند کار محتوایی در حوزه کاراکترسازی برای بچه ها هستیم/ خیراندیش: انیمیشن سازان در ایران با دستان خالی زمین را می کنند!

به گزارش فناوری فرهنگی، آئین رونمایی از نوشت افزار سه انیمیشن محبوب سیما در حالی روز گذشته در ترنجستان بهشت برگزار شد که محمد بحرانی صداپیشه جناب خان، دکتر آذرمیدخت آذرهوش مدیر گروه کودک و نوجوان شبکه دو و جمعی از هنرمندان و عوامل تولید این سه انیمیشن حضور داشتند.

مرکز اوج کودک و نوجوان: تمرکز خود را از رسانه به سمت تولید زنجیره محصولات سوق دادیم

در ابتدای مراسم، احمد ذوعلم معاون طرح و برنامه مرکز اوج کودک و نوجوان در تشریح فعالیت های این مرکز گفت: از چند ماه پیش طراحی ما از تمرکز خاص بر رسانه فاصله گرفت و به سمت اثر گذاری جدی تر بر کودک و نوجوان از طریق کل محصولاتی که با انها در ارتباط است حرکت کردیم.

وی برهمین اساس ادامه داد: رسانه اگر چه بسیار مهم و تاثیر گذار است اما بخشی از نیاز های کودک و نوجوان را تامین می کند و با مشورت هایی که انجام دادیم تصمیم گرفتیم در کنار محصولات هنری، زنجیره محصولات مورد نیاز کودکان از جمله لوازم التحریر را هم کامل کنیم و آن را با استفاده از کاراکتر های محبوب انها طراحی کردیم.

معاون طرح و برنامه مرکز اوج کودک و نوجوان با بیان اینکه سیاست مرکز از این پس این است که از زمانی که محصولات انیمیشن تولید و طراحی می‌شوند و کاراکترها مشخص می‌شوند، به کل زنجیره ارزش‌گذاری آنها توجه شود، خاطرنشان کرد: با وجود این‌که منابع مالی ما محدود است و اگر بخواهیم تولیدات کیفی داشته باشیم باید سرمایه‌گذاری کنیم، این اقدام می‌تواند به بازگشت اقتصاد و کامل کردن زنجیره ارزشی کمک کند. اما این کار ادعای ما نیست و نگاه ما نگاه حداقلی به کار است و به دنبال این هستیم که محصولات ایرانی با مواد و سرمایه ایرانی تولید شود و در طراحی هم نیاز مخاطب ایرانی را شاهد باشیم.

محمد بحرانی: تولید کاراکتر زحمت زیادی دارد؛ نوشت افزار ایرانی بخرید

در ادامه مراسم محمد بحرانی صداپیشه شخصیت های کارتونی نیز در این مراسم گفت: به همه کسانی که این لوازم را تولید می کنند و می خرند می گویم ساخت کاراکتر زحمت زیادی را برای هنرمندش دارد و از مردم می خواهم لوازم التحریر ایرانی بخرند زیرا کیفیتش خیلی خوب است.

صداپیشه عروسک محبوب “جناب‌خان” در ادامه افزود: کسانی که ساخت کاراکترهای عروسکی را بر عهده دارند واقعا برای آن‌ها از گوشت، پوست، ذهنشان و جانشان مایه می‌گذارند. کسانی که سال‌های سال دیده نشدن را به جان می‌خرند. کار صداپیشگی کردن، مستلزم دیده نشدن است و صداپیشگان، عروسک‌گردانان و طراحان عروسک نیز این دیده نشدن را به جان خریده‌اند و جان و عمر خود را بر روی عروسک‌ها می‌گذارند.

آزاده مویدی: خوشحالم «پیم و پم» روی نوشت افزارها آمدند

آزاده مویدی، کارگردان و صداپیشه انیمیشن پیم و پم نیز در این مراسم در سخنانی اظهار کرد: در ساخت این انیمیشن اتفاقی که برای من افتاد، این بود که احساس کردم در حوزه خردسال عروسکی نداریم که به صورت غیرمستقیم به کودکان آموزش بدهیم. پس از 15 سال فعالیت در این حوزه می‌دانم که ریتمیک بودن در آموزش غیرمستقیم به بچه‌ها کمک بسیاری می‌کند. سال پیش ضبط این مجموعه انیمیشن به پایان رسید و امسال هم از محصولات آن رونمایی می‌شود. این اتفاق، اتفاق خوبی است و خدا را شکر می‌کنم.

او سپس گفت: فصل اول مجموعه پیم و پم تمام شده است و در حال حاضر درگیر پیش‌تولید فصل دوم این مجموعه هستیم.

مدیرعامل مجمع نوشت افزار اسلامی ایرانی: نیازمند کار محتوایی در حوزه کاراکترسازی برای بچه ها هستیم

حسینی مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی نیز در این مراسم در راستای تبلیغ محصولات ایرانی تصریح کرد: اتفاقی که در دنیا می‌افتد این است که اصلی‌ترین کار فرهنگی از طریق کاراکترسازی رخ می‌دهد که کشور ما در این عرصه هنوز حرفی برای گفتن ندارد و محصولی نداریم که در سبک زندگی بچه‌ها کاراکترمحور باشد. بنابراین مستلزم کار جدی و محتوایی در این زمینه هستیم. البته در طراحی کاراکترهای موفق مشکلی نداریم اما بیشتر مشکل ما خروجی و حمایتی است که از آثار نمی‌شود.

وی با اشاره به کاراکترهای مطرح دنیا، یادآور شد: به عنوان مثال کاراکتر باب اسفنجی بیش از هشت هزار میلیارد دلار تجاری‌سازی می‌کند. پیش از این نیز ما این حوزه را به کاراکترهای غیرایرانی واگذار کرده بودیم. امیدواریم در حال حاضر این کاراکترسازی در کشور ما ادامه یابد و در این کار فرهنگی موثر باشیم.

مرندی: از ابتدای به تولید نوشت افزار «اتل متل یه جنگل» فکر کرده بودیم

امیر مرندی، تهیه‌کننده مجموعه انیمیشن “اتل متل یه جنگل” نیز در این مراسم در سخنانی اظهار داشت: این مجموعه انیمیشن محبوب‌ترین سریال انیمیشن سازمان صداوسیما انتخاب شد و در حال حاضر نیز مشغول ساخت پیش‌تولید آن هستیم.

وی با اشاره به دشواری‌های ساخت انیمیشن در ایران یادآور شد: تولید 200 دقیقه انیمیشن در کمتر از یک سال بسیار دشوار است و خرسندیم که مجموعه‌سازان «ساختمان استودیو سریال‌های انیمیشنی» سریال‌هایی را تولید کرده است که موفق بوده‌اند و افرادی در این مجموعه فعالیت می‌کنند که میانگین سنی آن‌ها کمتر از 30 سال است و زحمات زیادی برای ساخت این انیمیشن‌ها می‌کشند.

این تهیه کننده حوزه انیمیشین سپس توضیح داد: عوامل انیمیشن اتل متل یه جنگل پیش از تولید به تک‌تک مراحل ساخت آن و این‌که روزی از محصولات نوشت‌افزار این مجموعه رونمایی شود، فکر کرده بودیم و از ابتدا کاراکترها با این رویکرد که قرار است محصولات آن‌ها هم ساخته شود، فکر شده بود. به نوعی که حتی این سریال را به چندین شبکه معتبر خارجی هم فروختیم و این اتفاق خوبی برای ما بود.

خیراندیش: انیمیشن سازان در ایران با دستان خالی زمین را می کَنند!

در بخش پایانی این مراسم، خیراندیش طراح کاراکتر انیمیشن‌های تلویزیونی نیز در سخنانی اظهار کرد: یک طراح و عروسک‌گردان واقعا از جان خود در کاراکترهای که طراحی می‌کند، می‌دمد. در کشور، ما انیمیشن‌سازان با دست خالی زمین را می‌کَنیم اما با دل و جان این کار را می‌کنیم و با کشورهای دیگر در زمینه ساخت انیمیشن قابل قیاس نیستیم.

در پایان این مراسم از نوشت افزار سه انیمیشن «بچه های ساختمان گلها»، «پیم و پم» و «اتل متل یه جنگل» رونمایی شد.

منبع: حلقه وصل

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد