دختران در استفاده از شبکه های اجتماعی پیشتاز هستند

به گزارش فناوری فرهنگی، از مرکز ملی مطالعات اعتیاد، آفرین رحیمی موقر روز شنبه افزود: اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای موضوع جدید و یک دهه بوده که تبدیل به موضوعی بهداشتی شده و در طول چند ماه گذشته وارد طبقه بندی بیماری‌ها شده بنابراین یک بیماری رسمی شناخته شده است.

وی ادامه داد: اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای می‌تواند از سن سه سالگی شروع شود و متأسفانه خیلی از والدین فکر می‌کنند اگر در سن خیلی پایین وسایل ارتباطی را در اختیار بچه‌ها قرار دهند به تقویت هوش آن‌ها کمک می‌کنند و خیلی مواقع برای اینکه بچه‌ها را سرگرم کنند، از این شیوه استفاده می‌کنند.
این روانپزشک اضافه کرد: اعتیاد به بازی کردن خودش به خودی خود بیماری است یعنی اعتیاد بر اساس تعریفش باعث می‌شود فرد بیش از اندازه به آن موضوع توجه کند و از فعالیت‌های فیزیکی معمولاً می‌زند و از موارد مورد علاقه و مورد تعهدش حذف می‌کند تا به بازی کردن بپردازد.
رییس مرکز ملی مطالعات اعتیاد، گفت: در کودکان و نوجوانان مشکل سلامتی جسمی هم پیش می‌آید و بسیاری اوقات از خواب و خوراک شان می‌زنند تا با رایانه بازی کنند و ممکن در جا‌های نامناسب مثل زمانی که از خیابان رد می‌شوند همچنان به بازی کردن مشغول باشند و خطراتی برای آن‌ها ایجاد شود.
رحیمی موقر، بهترین مداخله را پیشگیری دانست و گفت: امروزه دانش در مورد بازی کم است، چون به تازگی وارد طبقه بندی بیماری‌ها شده و پژوهش‌ها نیز بسیار کم است.
وی ادامه داد: در مرکز ملی مطالعات یک گروه بسیح کردیم که به طور اختصاصی بر روی اعتیاد‌های رفتاری کار می‌کنند و به تازگی دستورالعمل‌های مربوط به پیشگیری و درمان تدوین می‌شود، ولی بر اساس دانشی که در حال حاضر وجود دارد توصیه می‌شود خانواده‌ها مراقب باشند بچه‌ها حداکثر یک ساعت در روز بازی کنند و بازی‌ها متناسب با سن کودکان باشد.
رحیمی موقر افزود: البته اینکه از چه سنی بچه‌ها می‌توانند بازی کنند اختلاف نظر وجود دارد، ولی کمتر از سن ۳ یا ۴ سالگی توصیه نمی‌شود از بازی‌های یارانه‌ای استفاده کنند.
رییس مرکز ملی مطالعات اعتیاد، در ادامه یکی از مباحث قابل طرح در سیزدهمین کنگره دانش اعتیاد را، بررسی رفتار‌های اعتیاد آور و افراط در استفاده از فضای مجازی عنوان کرد.
وی از کنگره دانش اعتیاد به عنوان یکی از بزرگ‌ترین کنگره‌های علمی در کشور نام برد و افزود: سیزدهمین کنگره دانش اعتیاد در روز‌های ۳۰ مرداد تا اول شهریور ۹۸ برگزار می‌شود.
استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شعار کنگره امسال را تصمیم گیری مبتنی بر دانش عنوان کرد و گفت: برای کنگره امسال، وقت بیشتری به مسئولان، سیاست گزاران و برنامه ریزان دادیم تا بتوان با استفاده از دانشی که در کشور تولید شده، در تصمیم گیر‌ی های درست و صحیح که منجر به برنامه‌های موفق و با کیفیت می‌شود، درست عمل کنیم.
وی، الکل، حشیش، مواد محرک و مواد افیونی تا دارو‌های مورد مصرف مثل ترامادول و همچنین اعتیاد‌های رفتاری مانند افراط در بازی کردن و گیم، افراط در استفاده ازشبکه‌های اجتماعی، افراط در استفاده از اینترنت و وسایل رایانه‌ای، را از محور‌های کنگره بیان کرد.

منبع: تابناک

 

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد