سفر 1.5 میلیون گردشگر چینی به ایران تا 2025

به گزارش فناوری فرهنگی،مسعود سلطانی‌فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مصاحبه با شبکه بین‌المللی CCTV چین اظهار کرد: ایران یک کشور امن در یک منطقه ناامن است و با وجود جاذبه‌های بسیار متنوع تاریخی، فرهنگی، طبیعی، مذهبی و امکانات بهداشتی و سلامت، کشور ما در سال 2016 به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری دنیا معرفی، توصیه و پیشنهاد شده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید در گسترش تعامل با کشورهای دنیا در دو سال گذشته، شاهد روند رو به رشد گردشگران ورودی به ایران بوده‌ایم، به طوریکه سال گذشته، رشد ورود گردشگران خارجی در دنیا 4.6 درصد، در اروپا 3 درصد، در آسیا 5 درصد و در ایران 12 درصد بوده است.

وی یادآور شد: حدود هزار پروژه در حوزه گردشگری جمهوری اسلامی ایران در حال اجراست که بهره‌برداری از این پروژه‌ها آینده صنعت گردشگری را با رونق ویژه‌ای مواجه خواهد کرد.

سلطانی‌فر با اشاره به این‌که گردشگران چینی، بیشترین سهم از گردشگران دنیا را به خود اختصاص داده‌اند، افزود: سهم ایران از گردشگران چینی در حد قابل توجهی نیست، در حال حاضر کمتر از 50 هزار نفر چینی به ایران سفر می‌کنند و این رقم باید به 1 تا 2 درصد از گردشگران این کشور افزایش یابد.

وی اظهار کرد: جذب و جلب گردشگران چینی نیازمند ایجاد زیرساخت‌ها و امکانات مناسب برای پذیرایی از این گردشگران است، افزایش رستوران‌های چینی، مترجمان زبان چینی، هتل‌ها و امکانات مناسب از جمله زیرساخت‌های مورد نیاز ما در این بخش است. همچنین تسهیل صدور ویزا برای گردشگران دو کشور از مهمترین موضوعاتی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

معاون رئیس‌جمهور همچنین گفت: گسترش ترددهای هوایی و حمل و نقل هوایی از دیگر مواردی است که در گسترش همکاری‌های گردشگری تاثیر بسزایی دارد، تعداد پروازها بین ایران و چین در حال حاضر مطلوب نیست و باید به چند برابر افزایش یابد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با اشاره به ملاقات‌های خود با مسؤولان کشور چین، تاکید کرد: ایران می‌تواند به یکی از مهمترین مقاصد گردشگری مردم چین تبدیل شود، چرا که اشتیاق بسیار زیادی در بین گردشگران و همچنین مسلمانان این کشور برای بازدید از ایران وجود دارد.

سلطانی‌فر در ادامه به سفر رئیس‌جمهور چین به ایران اشاره کرد و افزود: با توجه به روابط استراتژیک ایران و چین، در صورت توافق طرفین، سند تفاهم‌ بلندمدت به امضای رؤسای جمهور ایران و چین خواهد رسید.

وی با اشاره به این‌که توسعه همکاری‌های گردشگری دو کشور به عنوان یکی از بندهای این تفاهم‌نامه پیشنهاد شده است، گفت: افزایش تعداد گردشگران بین دو کشور ایران و چین به یک تا یک‌ونیم میلیون نفر در مقطع زمانی 10 ساله در این بند از تفاهم‌نامه مورد تاکید قرار گرفته است.

معاون رئیس‌جمهور یادآور شد: ایران و چین دارای سابقه تاریخی و تمدنی چند هزار ساله هستند و تعاملات و ارتباطات گسترده‌ای از گذشته بین دو کشور وجود داشته است، با توجه به این روابط دیرینه، زمینه همکاری مشترک در تمامی بخش‌ها اعم از اقتصادی، نفت و گاز، حمل و نقل و مسائل مربوط به توسعه شبکه‌های ارتباطی، گردشگری، همکاری‌های فرهنگی، موزه و موزه‌داری، مرمت آثار تاریخی، کاوش محوطه‌های باستانی و پژوهش در بخش میراث فرهنگی وجود دارد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: بخش صنایع دستی از جمله مواردی است که دو کشور می‌توانند همکاری‌های ویژه‌ای با یکدیگر داشته باشند، چراکه ایران، هند و چین به عنوان سه ابرقدرت صنایع دستی در دنیا، دارای توانمندی‌های قابل توجهی هستند.

سلطانی‌فر با ابراز امیدواری نسبت به انجام اقدامات متقابل از سوی طرف چینی، گفت: با ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز و تامین امکانات لازم، روند رو به رشد گردشگران دو کشور با سرعت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.

منبع: اقتصاد خلاق

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد