شبکه پرحاشیه!

 به گزارش پایگاه فناوری فرهنگی، شبکه ملی اطلاعات، شبکه‌ای است پهن‌باند، با پوشش کشوری و امن، که امکان اتصال و دسترسی به انواع خدمات پر سرعت را با تعرفه رقابتی برای کلیه کاربران مبتنی بر فرهنگ ایرانی- اسلامی فراهم می سازد به نحوی که کلیه محتوای میزبانی شده در مراکز داده داخل کشور از داخل مسیریابی شود. ایجاد و تشکیل این شبکه از مهمترین اقداماتی است که وزارت ارتباطات متولی انجام آن است.اینترنت

اما پس از تاکید مجدد رهبر انقلاب بر پیگیری و به ثمر رسیدن «شبکه ملی» بار سنگین‌تری بر دوش وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی گذاشته شده و انتظارات را بالابرده است. البته در همین خصوص موضع‌گیری‌های مهمی از سوی فعالین این حوزه در روزهای اخیر صورت گرفت. سلیمانی وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات، در یادداشتی ضمن انتقاد از عملکرد دولت به علت همراه نبودن با شورای عالی فضای مجازی نوشت: «دولت و وزارت ارتباطات عملا اعتقادی به شبکه ملی اطلاعات ندارند؛ چون در سال ۱۳۹۳ بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه در قانون بودجه منظور شد، ولی عملکرد مسئولان وزارت در این حوزه در حد ارائه پاورپوینت بود و هیچ‌گاه گزارش پیشرفت کار به دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی داده نشد. در کمیسیون صنایع هم در حد پاورپوینت ارائه شد که بنده اظهار کردم ۹ سال است این پاورپوینت‌ها را می‌بینیم.» همچنین جلیلی عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با دادان این وعده که «در پایان این دوره، شبکه ملی اطلاعات را خواهیم داشت» افزود: «شبکه ملی اطلاعات یک پروژه ای است که همفکری روی چارچوب آن انجام شده، اهداف کلی و تعریف آن در جلسات سال قبل تصویب شده و وزارت ارتباطات معتقد است که بخشی اجرا شده و البته هنوز گزارشات دقیق آن نیامده است.»

به گفته کارشناسان فاوا، باید توجه داشت که با ایجاد شبکه ملی اطلاعات چند اتفاق زیبا می‌افتد که مورد مطالبه رهبری و مردم است:

  1. چرخش اطلاعات در داخل کشور انجام می‌شود و در نتیجه نیازمندی به پهنای باند خارجی کاهش می‌یابد.
  2. اطلاعات قیمتی کشور در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و… به خارج از کشور نرفته و در نتیجه آسیب به امنیت ملی بسیار کاهش می‌یابد.
  3. موجب ایجاد اشتغال به صورت انفجاری می‌شود و بخصوص جوانان و نوجوانان که در این حوزه پیشتاز هستند، میدانداری خواهند کرد و نهایتا رشد بی‌نظیری نصیب کشور می‌شود. همان چیزی که رهبر معظم انقلاب ۱۶/۶/۱۳۹۴ در دیدار با اعضای شورای عالی فضای مجازی مطرح و مطالبه کردند.
  4. قدرت نرم ایران اسلامی جهشی فوق‌العاده کرده و ایران اسلامی در حوزه‌های فرهنگ، سیاست، اقتصاد، سبک زندگی، ایمان، اعتقادات دینی و اخلاقیات در فضای مجازی حالت هجومی به خود می‌گیرد.

همچنین در جهان، کشورهایی نظیرهند، برزیل، کره جنوبی و چین از یک سرویس اینترنت داخلی و ملی بهره می برند. به گونه‌ای که کشور کره جنوبی که از نظر آمادگی الکترونیک و پهنای باند رتبه نخست را در دنیا دارد و مقامات وقت وزرات ارتباطات بارها در مورد راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، این کشور را مورد مثال قرار داده‌اند،دارای ۸۰ درصد پهنای باند داخلی است. یعنی شبکه‌‌ای دارد که بی‌نیاز از ارتباطات خارجی، ۸۰ درصد ارتباطات کره در آن داخل به گردش در می‌آید.بنابراین پیشنهاد می‌شود مجلس هر چه زودتر انحلال شورای عالی فناوری اطلاعات را نهایی و مصوب کند و وزارت ارتباطات هم دست از مجادله بی‌ثمر با دبیرخانه شورای عالی فناوری مجازی بردارد و در عوض به راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات بپردازد.

** غلامی- کارشناس فاوا

 

یک نظر

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد