به گزارش فناوری فرهنگی، واتساپ اعلام کرده است، شرکت اناساُ به حدود ۱۴۰۰ موبایل بدافزارهایی فرستاده تا از طریق آنها بر فعالیت این تلفنها نظارت کند.
کاربرانی که گفته میشود تلفنهایشان از این طریق هک شده است شامل فعالان حقوق بشر، فعالان سیاسی و سیاستمداران هستند.
این در حالی است که شرکت اناساُ که سازنده نرمافزارهای جاسوسی است، این اتهامات را رد کرده است. در شکایتنامه رسمی واتساپ که به دادگاه تسلیم کرده، آمده که شرکت اناساُ “بدافزاری ساخته تا بتواند هنگامی که پیام یا هر نوع مکالمه دیگری در تلفن مقصد رمزگشایی میشود، به آن دسترسی داشته باشد.”
به گزارش بی.بی.سی، واتساپ میگوید اناساُ در ماههای آوریل و مه حسابهای کاربری متعددی در واتساپ باز کرده است تا از طریق آنها بدافزارهایش را ارسال کند.
واتساپ در بیانیهاش گفته است: “ما معتقدیم که به دستکم ۱۰۰ فعال مدنی حمله سایبری شده است. این یک سوءاستفاده سیستماتیک و غیرقابل انکار است. ”
در شکایتنامه واتساپ آمده است کاربرانی که هدف حمله سایبری قرار گرفتهاند از چند کشور از جمله بحرین، امارات متحده عربی و مکزیک هستند.
واتساپ به دنبال گرفتن حکمی از دادگاه است که شرکت اناساُ را برای همیشه از استفاده از این نرمافزار منع کند. این نرمافزار ارتباطی که در سال ۲۰۱۴ توسط فیسبوک خریداری شد، میگوید اولین بار است که به این شکل اقدام حقوقی کرده است.
واتساپ همواره خودش را نرمافزاری ایمن معرفی کرده است چون پیامهایش در مبدأ رمزگذاری و در مقصد رمزگشایی میشود. این به این معنی است که تنها فرستنده و گیرنده پیام قادر هستند که پیام را روی موبایلشان ببینند.
شرکت اناساُ گفته است که در دادگاه از خود در برابر اتهامها دفاع خواهد کرد.
این شرکت در بیانیهای افزود: “به قاطعانهترین شکل ممکن اتهاماتی را که امروز بر ما وارد شده، رد میکنیم و در دادگاه مصمم از خود دفاع خواهیم کرد.”
در اریبهشت سال جاری تایید شده که هکرها توانستهاند با استفاده از یک حفره بزرگ امنیتی در پیامرسان واتساپ نرم افزاری تجسسی را از راه دور روی تلفنها و سایر دستگاههای الکترونیکی نصب کنند.
پس از آن واتساپ با انتشار وصلهای امنیتی در صدد رفع این حفره برآمد و از یک و نیم میلیارد کاربر خود خواست که در گامی احتیاطی این نرمافزار را آپدیت کنند.
مهاجمان با استفاده گزینه تماس صوتی واتساپ به دستگاهی که هدف حمله بود زنگ میزدند اما حتی اگر به تماس آنها پاسخ داده نمیشد، نرمافزار تجسسی روی تلفن مقصد نصب میشد و به گزارش فایننشال تایمز این تماس خود به خود از فهرست تماسهای تلفن پاک میشد.
واتساپ در ماه اردیبهشت به بیبیسی گفت که این مشکل ابتدا پیشتر در ماه جاری توسط تیم امنیتی شرکت شناسایی و جزییات آن در اختیار گروههای حقوق بشر، وزارت دادگستری آمریکا و سایر نهادها گذاشته شد.
منبع: ایسنا