به گزارش فناوری فرهنگی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی آخرین وضعیت نفوذ تلفن همراه در کشور را بر مبنای تعداد مشترکان، ضریب نفوذ به ازای هر ۱۰۰ نفر و پوشش جادههای اصلی، فرعی و ریلی تا پایان خرداد ماه امسال منتشر کرد.
این آمار نشان میدهد که ۹۳ میلیون و ۳۶ هزار و ۵۸۴ سیم کارت در کشور فعال است و ضریب نفوذ موبایل ۱۱۳.۳۴ درصد برآورد میشود. این در حالی است که تا پایان سال ۹۶ این آمار حاکی از وجود ۸۸میلیون سیم کارت فعال در کشور، بوده است.
بررسیها نشان میدهد که ۸۶.۶۵ درصد جادههای اصلی، فرعی و ریلی تحت پوشش موبایل هستند.
رشد صعودی افزایش موبایل طی ۵سال اخیر در این آمار قابل مشاهده است به نحوی که ضریب نفوذ موبایل در سال ۹۲ حدود ۸۲ درصد بوده و در سال ۹۵، حدود ۱۰۴ درصد و در سال ۹۶ حدود ۱۱۰ درصد اعلام شده است.
این مسئله نشان میدهد که تقاضای موبایل در کشور اشباع نشده و همچنان با شیب مثبت در حرکت است.
این در حالی است که آمارهای رگولاتوری از شیب نزولی رشد تلفن ثابت در کشور حکایت دارد. به نحوی که ضریب نفوذ تلفن ثابت ۳۵.۹۷ درصد تا پایان خرداد ماه ۹۸ اعلام شده است. اما ضریب نفوذ تلفن ثابت در سال۹۶ حدود ۳۸.۷۲ درصد بوده است.
در همین حال در سال ۹۶ بیش از ۳۰میلیون و ۹۴۴ هزار خط تلفن ثابت در کشور دایر بود که هم اکنون با کاهش تقاضای استفاده از تلفن ثابت این رقم به ۲۹ میلیون و ۵۲۲ هزار خط مشغول به کار رسیده است.
آمار رگولاتوری نشان می دهد که ۵۱ هزار و ۵۵۵ روستا در کشور دارای ارتباط هستند. به این معنی که ۸۳ درصد روستاهای کشور تلفن دارند.
تلفن خانگی نیز در ۴۶ هزار و ۳۵ روستا دایر شده است.
منبع: مهر