به گزارش فناوری فرهنگی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری درسی و ششمین نشست شورای اقتصاد مقاومتی استان اصفهان با بیان این که باید محیط کسب و کار استان به زیستگاه مناسبی برای کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپی بدل شود افزود: لازمه اساسی پاگرفتن کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپی مساعد بودن زیست بوم کسب و کار است؛ محیط اجتماعی و کسب و کار استان باید زایشگاه ایده های نوآورانه و گلخانه رشددهنده بذر های استارتاپی باشد؛ برای این کار باید مراکز نوآوری، کارخانه های نوآوری و پارک های علم و فناوری بخش خصوصی، نیازهای رشد این بذرهای خلاقانه را تامین کند
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به تحول مفهوم پارک های علم و فناوری در شهر خلاق و فناور اشاره کرد و گفت: نسل جدید پارک های فناوری به این سمت می رود که همه خدمات خود را بدون محدودیت به تمامی استارتاپ های شهر ارائه می دهد؛ پارک های علم و فناوری در داخل شهرهای خلاق، یک منطقه نوآوری ایجاد می کند و استارتاپ ها از خانه نیز می تواند در این محدوده خدمت دریافت کند.
ستاری فرهنگ غنی و میراث فرهنگی اصفهان را دستمایه ای برای رشد استارتاپها و صنایع خلاق و فرهنگی دانست و گفت: اعلیرغم این که مفاهیم دانشگاه و صنعت بومی نشدو این دو پدیده به فرهنگ غنی و صنایع دستی ریشه دار این استان کمکی نکرد، این حوزه همچنان به حیات خود ادامه داد چرا که در تاریخ و فرهنگ این کشور ریشه دارد. حال وقت توجه به صنایع بومی استان است که می تواند به کمک استارتاپ ها و صنایع خلاق جهانی شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه مفاهیم نوآورانه و استارتاپی توسط جوانان خلاق و تحصیل کرده راه را برای تحول جدی حوزه کسب و کار هموار کرده است، ابراز کرد: خوشبختانه در سال های اخیر اتفاقات بسیار خوبی در دانش بنیان شدن اقتصاد کشور رخ داده است؛ باید تمرکز روی این موضوع باشد که با فراهم کردن محیط مساعدکسب و کار در کوتاه مدت میزبان کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپی هزار میلیاردی باشیم.
ستاری ادامه داد: اکنون از حوزه های گوناگون فناوری های پیشرفته گرفته تا کسب و کارهای خدماتی، فعالان استارتاپی و شرکت های دانش بنیانی داریم که دودکش ندارند، آلاینده نیستند و در یک اتاق چند متری محصولات یا خدمات خود را به کشور ارائه می دهند. ضمن این که خلق ثروت ویژگی برجسته این کسب و کارها است، نسل تازه ای از کارآفرینان پرورش یافته که تاثیرات مثبتش به عنوان یادگاری ماندگار در زیست بوم کارآفرینی و نوآوری کشور باقی می ماند.
رئیس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان عزم جدی جامعه برای پهن کردن فرش سیستم کارآفرینی زیر پای دانش بنیانی ها و استارتاپی ها را یک ضرورت و نیازمند فرهنگسازی دانست و گفت: سرمایه گذار بخش خصوصی باید موفقیت و پیشرفت را در سرمایه گذاری روی کسب و کارهای نوآور ببینند تا زمانی که بخش خصوصی به طور کامل پای کار بیاید؛ برای کمک به روند رشد این کسب و کارها صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه حامی این کسب و کارها است.
ایران با رتبه شانزدهم جهان جزو بزرگترین استفاده کنندگان اینترنت دنیا
معاون علمی فناوری رئیس جمهور به ظرفیت ایران برای حضور کسبوکارهای استارتاپی و دانش بنیان ایرانی در عرصه جهانی اشاره کرد و گفت: ایران با رتبه شانزدهم جهانی جزو بزرگترین استفاده کنندگان اینترنت دنیا است در حالی که گستره نفوذ زبان فارسی در اینترنت رتبه نهم را دارد. این ظرفیت بالقوه تنها در صورتی به خلق ثروت منجر می شود که زمینه ها برای رشد و رونق کسب و کارهای نوآورانه مهیا باشد.
به گفته ستاری، خلق نوآوری کار بخش خصوصی است و ساختار دولت ظرفیت و سازگاری لازم بود را برای پویایی و خلاقیت ندارد؛ نوآوری صرفاً از طریق استارت آپ های ایجاد شده به دست جوانان تحصیل کرده از دل یک گاراژ زیر زمین به جامعه تزریق می شود.
وی به تحول جدید با ترویج مفاهیم شهر خلاق و شهر فناور اشاره کرد و گفت: در این شهر خلاق و فناور، مفهوم آموزش تحول مییابد و محدود به بازه زمانی خاصی نمی شود بلکه فرآیند یادگیری شهروندان تا لحظه مرگ ادامه دارد؛ این مفهوم تازه فرصتی برای استارتاپ ها و کسب و کارهای خلاق ایجاد می کند تا هرروزه برای شهروندان خدمت جدیدی به ارمغان بیاورد و مفهوم تازه ای به آن ها بیاموزد.
ستاری ادامه داد: در این شهر خلاق و نوآور شهروندان هر معضل اجتماعی و فرصتی تازه برای ایجاد یک کسب و کار جدید و خلق ثروت میبیند اغلب استارتاپ های موفق از دل همین موضوعات بیرون میآید تعداد ایده های نوآورانه برای تبدیل شدن به کسب و کار بی شمار است و صرفاً باید محیطی وجود داشته باشد تا این جوانان را به سوی ایجاد و اداره یک کسب و کار نوآورانه رهنمون کند.
به گفته رئیس بنیاد ملی نخبگان بیشترین آمار بازگشت نخبگان به ایران مربوط به استارتاپ ها است؛ وقتی یک جوان با درآمد چند هزار دلاری از یک کشور خارجی به ایران باز میگردد و ماندگار می شود که محیط کسب و کار حس اثر گذاری و ماندگاری را در او بارور کند.
ستاری با بیان اینکه زیست بوم استارتاپی ایران جز منحصر به فرد ترین ها در منطقه است عنوان کرد: ایران دوره تناوب خوبی در ماشین سازی است شرکت های خوبی در حوزه ماشین سازی فعال هستند که پیوند آنها با آوری می تواند زمینه رونق کسب و کارهای دانش بنیان را فراهم کند برای تحقق این امر فقط باید اجازه دهیم جوانها روی پای خود بایستند و به استقبال نوآوری هایشان برویم.
دیدار با نماینده ولی فقیه در استان اصفهان
در ادامه این سفر ستاری و آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان دیدار کردند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این دیدار، به معرفی و بیان دستاوردهای کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپی پرداخت.
حجت الاسلام طباطبایی نژاد ضمن ابراز خرسندی از حضور جوان ها در عرصه کار و خلاقیت، بر ضرورت هم سویی آموزش با توانمندی ها و مهارت های جوانان برای رشد و شکوفایی خلاقیت های آنان تأکید کرد.
ستاری اظهار کرد: مفهوم کارآفرینی و نوآوری در جامعه گسترش یافته است تو پایه اصلی حرکت جدید کشور به سوی اقتصاد دانش بنیان نیروی انسانی خلاق و تحصیل کرده است.
آیت الله طباطبایی نژاد با بیان این که. نیروی انسانی ابزار اعتلا و پیشرفت است، ادامه داد: باید با تربیت و پرورش درست ابزار خوب ساخته شود و در این راه باید به کیفیت توجه کرد. دستاوردهای خوبی با روند مطلوبی به دست آمده است که باید جامعه به خصوص جوانان از آن آگاهی داشته باشد.
آغاز به کار سه پروژه دانشبنیان نظامی با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور؛
همچنین ستاری، با حضور در پایگاه چهارم شهید وطن پور اصفهان یکی از قطب های توانمند هوانیروز کشور، شاهد بهره برداری عملیاتی سه پروژه نظامی که با همکاری شرکتهای دانشبنیان داخلی محقق شده است بود.
نخستین پروژهای که توسط هوانیروز و با همکاری شرکتهای دانشبنیان به سرانجام رسیده است، تسلیح بالگردهای 214 سامانه راکت انداز بود. تا پیشازاین سامانه راکت انداز تنها بر روی هلیکوپترهای کبری سوار میشد. اما با کمک شرکت دانشبنیان داخلی بالگرد 214 که یک بالگرد ترابری محسوب میشود به این سامانه مجهز شده و از توان رزمی و هدایت برخوردار شده است.
پروژه دیگری که توسط این پایگاه هوانیروز به سرانجام رسیده است، نصب موشکانداز هواپایه شفق بر روی بالگردهای کبری است. این موشکانداز که تا پیشازاین بهصورت زمین پایه بود، اکنون با همکاری یک شرکت دانشبنیان فعال در حوزه هوایی با موفقیت اجرا شده است. با اجرای این پروژه توانایی بالگردهای کبری به مرحلهای میرسد که میتواند برد عملیاتی خود را 10 تا 12 کیلومتر افزایش دهد.
سامانه امنیتی کنترل موانع و دید در شب سومین پروژهای است که با همکاری چند شرکت دانشبنیان و هوانیروز آخرین مراحل اجرایی سازی را پشت سر گذاشت و به مرحله عملیاتی رسید. با این فناوری توانایی بالگردها برای عبور از موانع و مشاهده مواضع در هنگام شب بهطور چشمگیری افزایش پیدا میکند.
این پایگاه جزو بزرگترین پایگاههای هوانیروز کشور به شمار میرود و کلیه آموزشهای خلبانی، بالگرد و فنی را نیز بر عهده دارد.
همچنین با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و فرمانده پایگاه چهارم شهید وطن پور هوانیروز، روند همکاری شرکتهای دانش بنیان با هوانیروز ارتش در ساخت و تجهیز انواع سامانه های بومی قابل نصب بر روی انواع بالگردها بررسی شد. ستاری از دستاوردهای فوق العاده هوانیروز در ارتقای بنیه دفاعی کشور در شرایط تحریم ابراز خرسندی کرد.
به گفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همکاری بخش های نظامی و دانش بنیان الگوی مناسبی برای دیگر مجموعه ها و زمینه های پیشرفت در این حوزه به مدد همکاری های مشترک نظامی و فناوری است.
گفت و گو با تولیدکنندگان دانش بنیان و فناوران ایران ساخت
معاون علمی فناوری رئیس جمهوری همچنین به شهرک صنعتی اشترجان رفت تا ضمن بازدید از توانمندی ها و و دستاوردهای فناور و مستقر در این شهرک صنعتی، پای صحبت و درددل های فعالان این کسب و کارها بنشیند و از دغدغه ها و مشکلاتشان آگاهی یابد.
شرکت فرآورده های عایق نسوز اصفهان تولید کننده آجرهای عایق نسوز با دمای کاربردی 800 تا 1600 درجه سانتی گراد، شرکت فکور مغناطیس تولیدکننده تجهیزات مغناطیسی و انتقال مواد، شرکت صنایع متالورژی مصمم تولیدکننده گلوله و سیلپبس مورد مصرف در معادن و صنایع سیمان و ریخته گری انواع قطعات فولادی و چدنی دیدن کرد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین به شرکت دانش بنیان پاکمن رفت و از جدیدترین دستاورد فعالان این شرکت دانش بنیان فعال در صنعت گرمایش تحت عنوان بویلر چگالشی دیدن کرد.
بویلرهای چگالشی با کارایی بالا تا 98% امکان استحصال کل انرژی موجود در محصولات احتراق را میسر می کند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین از مشعل های پریمکس، پست میکس و مشعل های پریمیکس گازوئیلی ایران ساخت که در حال حاضر تعداد محدودی از شرکت های جهان فناوری ساخت این تجهیزات را در اختیار دارند بازدید کرد
منبع: ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز