مزیت نسبی ایران در ۶ حوزه فناوری

به گزارش فناوری فرهنگی، عبدالحسین روح‌الامینی در رویداد مجازی معرفی نیازهای فناورانه حوزه تجهیزات پزشکی، دارو و سلامت که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی  به صورت آنلاین برگزار شد، عنوان کرد: ارتقا شرکت‌های دانش بنیان در قانون اصل ۴۴ و سایر قوانین بالادستی از مواردی است که  مقام معظم رهبری و نظام به آن تاکید دارند.

وی با بیان اینکه سازوکارهای اجرایی حمایت از شرکتهای دانش بنیان در معاونت علمی، صندوق نوآوی و شکوفایی و صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده بیان کرد: مسئله اصلی برای شرکتهای دانش بنیان، سرمایه گذاری و تجاری سازی است.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اکنون ابعاد اقتصاد دانش بنیان در کشور نسبت به سایر حوزه‌ها و صنایع با فناوری‌های پایین و متوسط مانند معدن، فولاد، مس، نفت، پتروشیمی و گاز ابعاد مینیاتوری دارد یعنی اقتصاد شرکت‌های دانش بنیان یک هزارم این اقتصادهاست در صورتیکه باید اقتصاد دانش بنیان نسبت به حوزه ها رشد ده ها هزار برابری داشته باشد و مشکلی که در کشور داریم این است که ابعاد اقتصاد دانش بنیان کوچک است و باید ابعاد آن بزرگ شود.

روح الامینی تاکید کرد: ایران در ۶ تا ۸ حوزه علم و فناوری مزیت نسبی دارد.

وی با اشاره به گزارشی که صندوق نوآوری و شکوفایی در سال گذشته ارائه کرد افزود:در این گزارش آمده ۲۵ درصد اعتبارات این صندوق در حوزه‌های تولید داروهای جدید و بیوتکنولوژی بوده که این یک مزیت‌ نسبی برای کشور محسوب میشود.

وی خاطر نشان کرد: کشور در دو حوزه تولید داروهای جدید و بیوتکنولوژی با تجاری سازی، رفع نیازها و صادرات موفق بوده است.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با تاکید بر هماهنگی های دولت و مجلس گفت:ما باید در راستای صادرات محصولات با کیفیت در حوزه کرونا تلاش کنیم زیرا بازار منطقه بزرگترین بازار دنیا است که بسیاری از کشورها درصدد کسب این بازار هستند.

وی افزود: کشورهای عراق، سوریه، لبنان، یمن و کشورهای حاشیه جنویی خلیج فارس دارای بازار ۵۰۰ میلیونی هستند که می تواند هدف شرکتهای ایرانی باشند؛ این بازار یک بازار سهل‌الوصولی است که متاسفانه ما از آنها غائب هستیم و یا اگر حضور داریم میزان مشارکت ما کم است و باید ابعاد بزرگتری به خود بگیرد.

روح الامینی باتاکید بر اینکه شرکت‌های دانش بنیان باید طرح‌ها و ایده‌های خود را ارائه کنند تا در لا به لای تبصره‌ها، بودجه ۱۴۰۰، برنامه هفتم توسعه، مشوق‌هایی که از سوی بانک‎ها اعطا می‌شود و… از حمایت برخوردار شوند، بیان کرد: اکنون طرحی درباره جهش تولید دانش بنیان در دستور کار کمیسیون‌های صنایع، بهداشت و درمان و آموزش بوده که در دست بررسی است.

وی گفت: جوامع دانش بنیان باید در روند قانونگذاری به روز باشند و در گلوگاه‌ها، نظرات خود را ارائه دهند،.

منبع:مهر

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد