همه چیز درباره شهر هوشمند از زبان معاونان وزیر ارتباطات

به گزارش فناوری فرهنگی، تاثیر پیشرفت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تمامی بخش های مختلف زندگی مردم به طرز محسوسی آشکار است، با وجود فناوری، افرادی که در دورترین مناطق از پایتخت زندگی می کنند، به شرط داشتن آنتن مخابراتی می توانند در جریان همه اخبار قرار بگیرند و از اپلیکیشن های موبایلی برای آسانتر شدن فعالیت‌هایشان استفاده کنند. به همین منظور، حکمرانان و سیاست‌گذاران به دنبال استفاده از تکنولوژی در فرآیند ساخت و ساز شهرها و مدیریت آن هستند.طرح شهر هوشمند یکی از این طرح هاست که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام می شود.

تدوین پیش نویس سند شهر هوشمند تا پایان تابستان

پیش از این امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، از تدوین پیش نویش سند ملی شهر هوشمند تا دو ماه آینده خبر داده بود.

وی در این خصوص اظهار کرد: خوشبختانه دبیرخانه اجرا و تدوین سند ملی شهر هوشمند شکل گرفته وعلاوه بر این  از دستگاه‌های مرتبط نیز دعوت شده تا در راستای انجام این هدف همکاری کنند.این پیش نویس پس از تهیه به هیئت وزیران ارائه می شود تا پس از تصویب به همه دستگاه‌ها ابلاغ شود.

شهر هوشمند چیست؟

اما قبل از  آشنایی با دستاوردهای این طرح، باید با مزایای اجرای آن آشنا شویم.شهر هوشمند برای توسعه و ترویج شیوه‌های مبتنی بر توسعه پایدار و برای رفع موانع و چالش‌های زندگی شهرنشینی اهمیت فراوانی دارد. ایجاد شهر هوشمند به برنامه‌های IoT بر مبنای رایانش ابری بستگی دارد تا پس از دریافت داده‌ها  و تجزیه و تحلیل اطلاعات را به شهرداری و نهادهای مرتبط ارائه دهد.، تا به شهرداری‌ها، شرکت‌ها و شهروندان کمک کنند که برای بهبود کیفیت زندگی خود تصمیمات بهتری بگیرند. شهر هوشمند با یکپارچه سازی داده‌ها و اشیا و با ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای خدمات شهری، می‌تواند هم به کاهش هزینه‌ها کمک کند و هم در موضوعات زیست محیطی و حتی آلودگی هوا به مدیران شهری کمک کند.

سند ملی شهر هوشمند زیرساخت هایی لازم دارد که همچون اقتصاد دیجیتال باید فراهم شود. در غیر این صورت نمی توانیم ادعا کنیم که به سمت شهری هوشمند پیش رفته ایم

ایجاد شهر هوشمند؛ دغدغه دولت

ستار هاشمی، معاون نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، درباره اجرای سند ملی شهر هوشمند گفت: این موضوع یکی از دغدغه های دولت است که برای اجرای آن از نهادهای مختلف خواسته است که همکاری لازم را داشته باشند.

وی ادامه داد: سند ملی شهر هوشمند زیرساخت هایی لازم دارد که همچون اقتصاد دیجیتال باید فراهم شود. در غیر این صورت نمی توانیم ادعا کنیم که به سمت شهری هوشمند پیش رفته ایم.

در این مصوبه کارگروهی در نظر گرفته شده تا اگر اپلیکیشنی درخواست مجوز داشت بتواند مجوزی را دریافت کند که در کل کشور تعریف‌شده و معنادار باشد و نیاز نداشته باشد برای هر شهر یا استانی به صورت جداگانه اقدام به اخذ مجوز کند

در تازه ترین خبر از امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات  و رئیس سازمان فناوری اطلاعات درباره جزئیات این طرح جویا شدیم.

کمک شهر هوشمند به استارت آپ‌ها

ناظمی در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، درباره مزایای اجرای شهر هوشمند گفت: یکی از محورهای اساسی این سند این موضوع است که اپلیکیشن‌ها دیگر نیاز به این موضوع نداشته باشند تا برای فعالیت در هر شهر مجوز اخذ کنند؛ چراکه پیش از این اپلیکیشن‌های حمل و نقل برای شروع به کار در شهر و استان‌های مختلف نیاز به اخذ مجوز از شهرداری و نهادهای مرتبط داشتند. این موضوع، موضوعی است که برای سایر اپلیکیشن‌ها نظیر اپلیکیشن‌های پسماند، کیف پول و یا ولت ها و حمل و نقل شهری نیز می‌تواند اتفاق بیفتد.

معاون وزیر ارتباطات گفت:در این مصوبه کارگروهی در نظر گرفته شده تا اگر اپلیکیشنی درخواست مجوز داشت بتواند مجوزی را دریافت کند که در کل کشور تعریف‌شده و معنادار باشد و نیاز نداشته باشد برای هر شهر یا استانی به صورت جداگانه اقدام به اخذ مجوز کند.

وی تصریح‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کرد:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سند ملی شهر هوشمند ابعاد مختلفی دارد، اما این موضوع یکی از مهم‌ترین خواص این سند برای شهروندان است.

معاون وزیر ادامه داد: این طرح کمک زیادی به فعالیت های استارت آپی می کند تا بتوانند فارغ از نگرانی از زیر ساخت‌های موجود بهره ببرند.

اما در کنار برنامه‌های سازمان فناوری اطلاعات برای توسعه شهر هوشمند، سازمان فضایی نیز به دنبال افزایش سهم این فناوری در اقتصاد کشور است، بدون شک، حوزه فضایی، کمک زیادی به مدیریت شهری و اجرای شهر هوشمند می‌کند.

 صنعت فضایی  می تواند به توانمندسازی کسب وکارها و ارائه خدمات بیشتر برای سهولت زندگی کمک کند و در این راستا نقش موثری ایفا کند

سازمان فضایی هم به کمک شهر هوشمند می‌آید

بر اساس گفت وگوی مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، این سازمان، برای افزایش سهم فناوری فضایی در توسعه شهر هوشمند،  جلسات مشترکی را بین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران برگزار می‌کند تا هرچه سریعتر اهداف تعیین شده برای افزایش نقش فناوری فضایی و شهر هوشمند محقق شود.

وی تأکید کرد: به طور قطع، صنعت فضایی  می تواند به توانمندسازی کسب وکارها و ارائه خدمات بیشتر برای سهولت زندگی کمک کند و در این راستا نقش موثری ایفاکند.

با توجه به آنچه که توسط سه معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این گزارش مطرح شد، شهر هوشمند جز اولویت های دولت است که تا دو ماه آینده سرنوشت آن تعیین می شود. باید دید تا چه حد نهادهای دولتی در اجرای این طرح همکاری می کنند.

منبع:فارس

 

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد