وقتی کار دولت گیر می‌کند به شرکت‌های دانش‌بنیان روی می‎آورد

به گزارش فناوری فرهنگی، محمدصادق ثانوی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شرکت ما، شرکتی دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری خراسان، با ۱۰ سال سابقه کار در زمینه تولید سیستم‌های حفاظتی و تجهیزات ضد سرقت مخصوصا گیت‌های ضد سرقت فروشگاه‌ها است.

وی افزود:  خوشبختانه محصولات ما به دلیل سطح بالای کیفیت در سه سال اخیر در ایران و خارج از ایران مورد استقبال قرار گرفته، هم در ایران نیز تامین‌‎کننده عمده بازار هستیم و هم به خارج از ایران صادرات داریم. صادرات ما به طور مستمر به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق و افغانستان انجام می‌شود. ما به صورت مستمر هر سال نمایشگاه خارجی داشته و دفتری نیز در خارج از ایران داریم که سال به سال فعالیت‌های خود را گسترش می‌دهیم.

ثانوی با بیان اینکه «دو نوع مشکل در شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد»، عنوان کرد: یک نوع مشکل بحث اکوسیستم است که در کل کشور به بلوغ نرسیده و نوع دوم مشکلاتی است که مربوط به شرایط یک سال اخیر بر اساس قوانین غلط و دست و پاگیر است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: هنوز به این باور نرسیدیم که کیفیت محصول ایرانی چیست و وقتی محصول باکیفیتی تولید می‌کنیم، هنوز نیز بعد از چند سال سابقه کار به آن با تردید نگاه می‎کنند و یا علاقه دارند محصول خارجی خرید کنند. بخش زیادی از این مشکلات را خودمان توانستیم حل کنیم اما آنچه دست ما نیست، شرایط کاری است که در یک سال اخیر برای تامین کالا، مواد اولیه و نوسانات موجود ایجاد شده که ما را آزار می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه «دولت در جهت افزایش مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان اقداماتی انجام داده اما در جهت کاهش مشکلات هنوز اقداماتی انجام نداده است»، تصریح کرد: ما خودمان راه را باز می‌کنیم. مشکلات مربوط به یک سال اخیر است که تا قبل از این واردات محصول و قطعات راحت بود اما در این مدت برای تامین ارز و واردات باید ماه‎ها وقت تلف کنیم که این فرایند به شدت بر توسعه تاثیر می‎گذارد.

برای تامین ارز و واردات قطعه باید ماه‎ها وقت تلف کنیم

ثانوی اضافه کرد: این مشکلات به خاطر قوانین است. شرکت‌هایی که کارشان توسعه بوده و نیاز به واردات قطعات دارند، نباید فرآیند ثبت سفارش برایشان سختگیرانه باشد. ما نیز مانند سایرین باید به اداره صنایع برویم و ماه‌ها در نوبت باشیم تا تایید شده و ارز تامین شود، بعد نیز در بانک مشکلات زیادی برای یک کار ساده ایجاد می‌شود که قبلا بسیار سریع در عرض چند روز قابل انجام بود اما اکنون بسیاری از  فرآیندها قفل شده است.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان بیان کرد: اگر حمایت بیشتری از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شد و زمینه مساعدتری فراهم بود، بسیاری از مشکلات کنونی را نداشتیم. تاکنون این شرکت‌ها کمک زیادی کردند اما به دلیل مشکلاتی که وجود داشته مسئولیت زیادی از این شرکت‌ها خواسته نشده است. زمانی که کار دولت گیر می‌کند و تمام درها بسته می‌شود، به شرکت‌های دانش‌بنیان روی می‎آورند، در حالی که این کار باید از قبل انجام می‌شد تا الان بتوان ثمره آن را دید. این کار صورت نگرفته و ظرفیت و پتانسیل لازم ایجاد نشده است.

وی خاطرنشان کرد: در تمام دنیا این دولت‌ها هستند که به شرکت‌های داخلی سهام و فرصت رشد می‌دهند تا بازار و صنعت را خود در اختیار بگیرند. این فرآیند تمام کشورهای پیشرفته است اما در ایران این گونه نیست و اتکا به خارج است. با وجود این شرایط سخت، شرکت‌های دانش‌بنیان توانستند کار را پیش ببرند. شرکت ما نیز در یک سال اخیر به رغم مشکلات، رشد داشت و توانستیم نیاز خود را تامین کنیم.

منبع: ایسنا

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد