به گزارش فناوری فرهنگی، بر اساس تجزیه و تحلیل فوربس، ژاپن 10 درصد شرکتهای پیشرفته نوآوری جهان را در خود جای داده است.
مجمع جهانی اقتصاد در مطلبی مینویسد: تنها چند کشور اقداماتی بیشتر از ژاپن برای تعریف چشم انداز فناوری امروزی انجام داده اند. لپ تاپ هایی که با آن کار می کنیم از کجا می آیند؟ توشیبا نخستین تولید کننده لپ تاپ ها در مقیاس وسیع در بازارهای جهانی بوده است. تصاویر دیجیتالی کوچکی که در آخرین ایمیل خود استفاده کرده اید؟ این هم یک نوآوری ژاپنی است. در واقع، بر اساس تجزیه و تحلیل فوربس، ژاپن 10 درصد شرکتهای پیشرفته نوآوری جهان را در خود جای داده است.
ولی اغلب قدرت خلاق ژاپن نادیده گرفته می شود، و به جای آن اکثر مردم بر مکان هایی مثل سیلیکون والی یا تل آویو تمرکز می کنند. آنطور که 5 نوآوری نشان می دهد، که این یک اشتباه است، ژاپن بیشتر از کارائوکه، پوکمون به جهان نوآوری های پیشرفته ارائه داده است.
قطار گلولهای 1964
قبل از راه اندازی هیکاری یک در اکتبر 1964 ، مسافرت با قطار بین توکیو و اوزاکا دومین شهر بزرگ ژاپن، بهترین بخش از روز کاری را می گرفت. ولی نخستین قطار گلولهای با سرعت 210 کیلومتر در ساعت، زمان این سفر را به 4 ساعت کاهش داد. امروز به لطف پیشرفت های فنی بیشتر، این مسافرت تنها 2 ساعت طول می کشد و به زودی این زمان به یک ساعت کاهش خواهد یافت.
ماشین حساب جیبی 1970
شما برای شام با دوستان خود بیرون می روید و صورتحساب آورده می شود. اولین چیزی که به آن فکر می کنید، چیست؟ تلفن هوشمند خود را بیرون آورده و به سراغ ماشین حساب آن می روید. این ابزار کوچک دستی نیز ریشه در نوآوری ژاپنی دارد: ماشین حساب جیبی.
شما برای حمل و جابجایی یک ماشین حساب قبلا نیاز به داشتن یک جیب بزرگ داشتید، مدل های اولیه ماشین حساب به گونهای طراحی شده بود که روی میز کار قرار می گرفت اما بی شک آسانتر از چرتکه در رستوران ها بود.
واکمن 1979
تصور می کنید که آیپودها صنعت موسیقی را متحول کرده است؟ اشتباه است. زمانی که محصول اپل در سال 2001 وارد بازار شد، انقلاب از قبل در جریان بود، آن هم به لطف نوآوری ژاپنی که دهه ها زودتر آمده بود: واکمن سونی.
پیش از واکمن، تنها راه برای گوش دادن به موسیقی به صورت همراه، استفاده از رادیوی قابل حمل بود. این ایده که شما می توانید آهنگ های خود را انتخاب کنید و هرجایی به آنها گوش دهید، صنعت موسیقی را متحول کرد.
نور آبیLED اوایل دهه 1990
در اوایل دهه 1990 ، 3 دانشمند ژاپنی به نام های ایسامو آکاساکی، هیروشی آمانو و شوجی ناکامورا انقلاب بزرگی را در صنعت روشنایی به وجود آوردند و توانستند نور آبی ال ئی دی را از نیمه هادی تولید کنند.
این کشف، مسیر لازم برای تولید تلویزیون، تلفن همراه و نمایشگرهای رایانهای و لامپ هایی با مصرف انرژی بهینه را هموار کرد. این کشف پتانسیل لازم برای ایجاد انقلابی بزرگ در قرن 21 را داشته و این 3 پژوهشگر در سال 2014 میلادی جایزه نوبل فیزیک را دریافت کردند.
رباتهای اندرویدی 2003
به لطف نوآوری ژاپنی ها، روبات هایی که مانند انسان صحبت و عمل می کنند، امروز بیشتر به واقعیت نزدیک شده است. در سال 2003 ، محققان آزمایشگاه رباتیک در دانشگاه اوزاکا ربات موسوم به “دی ئی آر 01 ” را رونمایی کردند، نخستین ربات سخنگو که مانند انسان قادر به تنفس کردن بوده است.
این ربات ها در حال حاضر کشور ژاپن را تغییر داده است. در تابستان 2015 یک هتل که تقریبا همه پرسنل آن ربات بودند در شهر ناکازاکی افتتاح شد. 2 سال زودتر از آن، کیروبو به نخستین ربات فضانورد تبدیل شد که در فضا صحبت کرد.
منبع: اقتصاد ایرانی