به گزارش فناوری فرهنگی، مجموع فروش سال رویایی سینما به 120 میلیارد رسید.
مجموع فروش فیلمهای مطرح روی پرده در هفته گذشته رقم 18 میلیارد تومان را رد کرد تا تنور اکران همچنان گرم بماند و امیدواریها به ادامه فروش رویایی سینما در سال 95 زنده بماند. در هفته گذشته مجموع فروش فیلمهای روی پرده به آستانه دو میلیارد تومان رسید.سال 93 کل فروش سینما کمی بیشتر از 30 میلیارد تومان بود. این رقم در سال 94 به حدود 65 میلیارد تومان رسید و پیشبینیهای خوشبینانه حاکی از این بود که فروش کل سینما در سال 95 به چیزی در حدود 120 میلیارد تومان برسد. پیشبینیهایی که در آن زمان بیشتر به یک رویا یا خیالپردازی شبیه بود. اما سال 95 برای سینما با فروش باور نکردنی اکران نوروزی همراه شد و در همان روزهای نخست سال، استقبال بینظیر و خیرهکننده مخاطبان از فیلمهای روی پرده، کارشناسان سینما را انگشت به دهان نگاه داشت.
درحالیکه پیشبینیهای فروش کل 120 میلیاردی در سال 95 بلندپروازانه به نظر میرسید، رکورد 109 میلیاردی فروش تنها در 6 ماه، به یکباره همه معادلات فروش را بههم ریخت.این پیشبینی که برای 12 ماه سال 95 خوش بینانه به نظر میرسید در نیمه هشتمین ماه این سال به واقعیت پیوسته تا مجموع فروش سینما در سال 95 به رکورد باورنکردنی 120 میلیارد تومان نزدیک شود.بر همین اساس میتوان گفت که فیلمهای اکران شده در سال 95 مجموعا و بهطور میانگین در هر روز500 میلیون تومان فروش داشتهاند. این رقم در مقایسه با میانگین فروش روزانه سینما در سال 93 که تنها 82 میلیون تومان بود، واقعا باورکردنی نیست.این اتفاق باعث شد تا سه فیلم اکران شده در این سال یعنی من سالوادور نیستم، فروشنده و 50 کیلو آلبالو با فروش مشابه نزدیک به 14 میلیارد تومان، در ردیف پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران قرار بگیرند. در این گزارش، روند فروش فیلمهای روی پرده را در اکران آخر هفته گذشته مرور میکنیم.
فروشنده همچنان در صدر
«فروشنده» اصغر فرهادی با گذشت هشت هفته فروش همچنان یکه تاز است و در صدر جدول قرار دارد. این فیلم در هفتهای که گذشت توانست مجموع فروش خود را به 14 میلیارد و 120 میلیون تومان برساند تا بالاتر از «50 کیلو آلبالو» قرار بگیرد و بعد از «محمد رسولالله (ص)» و «من سالوادور نیستم»، بدون محاسبه نرخ تورم، سومین فیلم پرفروش تاریخ سینمای ایران لقب بگیرد. این فیلم به زندگی زن وشوهری میپردازد که در حال بازی در نمایش «مرگ فروشنده» نوشته آرتورمیلر هستند. شهاب حسینی، ترانه علیدوستی، بابک کریمی، فرید سجادی حسینی، مینا ساداتی، مارال بنیآدم، مهدی کوشکی، عماد امامی، احترام برومند، محمد امامی، علیرضا رفوگران، آزاده موحد، شیرین آقاکاشی، مجتبی پیرزاده، صحرا اسدالهی و بازیگر خردسال سام ولیپور در «فروشنده» به ایفای نقش میپردازند.
شروع خوب سیانور
در همین حال، فروش سه هفتهای «سیانور» ساخته بهروز شعیبی در تهران و شهرستانها به یک میلیارد تومان رسیده است که در نوع خود فروش قابل توجهی است. قصه این فیلم در دهه 50 میگذرد و محور اصلی آن زندگی عاشقانه یک زوج است که در آن دوره زمانی به تصویر کشیده میشود. مهدی هاشمی، بابک حمیدیان، هانیه توسلی، بهنوش طباطبایی، حامد کمیلی، پدرام شریفی، فرزین صابونی و آتیلا پسیانی و بهروز شعیبی در «سیانور» به ایفای نقش میپردازند. سیدمحمود رضوی تهیهکننده این فیلم است.
سال پربار خشکسالی و دروغ
«خشکسالی و دروغ» ساخته پدرام علیزاده نیز به فروش دو میلیارد تومانی نزدیک شده است. فیلم براساس نمایشنامهای نوشته محمد یعقوبی ساخته شده است و محمدرضا گلزار، پگاه آهنگرانی، علی سرابی، آیدا کیخایی، مهدی محرابی، مارال بنی آدم و خاطره اسدی در آن به ایفای نقش میپردازند.یعقوبی نمایش «خشکسالی و دروغ» را بارها به روی صحنه برده است. فیلمنامه نسخه سینمایی «خشکسالی و دروغ» را هم یعقوبی نوشته که داستانش در چهار فصل روایت میشود. جشن تولد امید است. امید و همسرش آلا به همراه آرش برادر آلا در مهمانی حضور دارند. میترا همسر قبلی امید به او زنگ میزند و میگوید به کمک امید احتیاج دارد. امید با میترا قرارملاقات میگذارد و این آغاز ماجرا است.
فیلم کم رونق
«این زن حقش را میخواهد» به کارگردانی محسن توکلی به رکورد فروش 200 میلیون تومانی نزدیک شده که البته با توجه به زمان سه هفتهای اکرانش فروش مناسبی نیست و نشانههای شکست فیلم در اکران مشهود است. فیلمنامه مضمونی اجتماعی دارد و براساس داستانی واقعی به نگارش درآمده است. فیلم داستان پایداری یک زن را روایت میکند که سعی در گرفتن حق قانونیاش از طریق مراجع قضایی برای قصاص فردی که او را مضروب کرده دارد. در این فیلم میترا حجار، کامران تفتی، لعیا زنگنه، افسانه پاکرو، روشنک عجمیان، مینا جعفرزاده، رسول توکلی و رضا آشتیانی نقشآفرینی میکنند.
نیمه شب اتفاق افتاد
«نیمه شب اتفاق افتاد» ساخته تینا پاکروان طی 16 روز اکران کمی بیش از 600 میلیون تومان فروش داشته که اگرچه با توجه به استانداردهای امسال فروش سینما، رقم قابلتوجهی نیست، اما در مقایسه با برخی از رقبایش در اکران، فروش بهتری داشته است. این فیلم روایتگر داستان عشقهای نامتعارف از عروسی تا عزاست. در این فیلم حامد بهداد، رویا نونهالی، گوهر خیر اندیش، آتیلا پسیانی، ستاره اسکندی، رابعه اسکویی و… نقشآفرینی میکنند.
استقبال بیرمق
«یتیم خانه ایران» ساخته ابوالقاسم طالبی که تولید سال 1393 است، طی 12 روز اکران در 16 سالن سینما هنوز رکورد فروش 100 میلیون تومانی را رد نکرده و از همان ابتدا با رکود استقبال مخاطبان مواجه شده است. این در حالی است که این فیلم هنوز در شهرستانها اکران خود را آغاز نکرده است و رقم اعلام شده تنها به تهران اختصاص دارد. داستان این فیلم در سال 1295 تا 1300 میگذرد که احمدشاه قاجار مملکت را رها کرد و نیمی از مردم کشور بر اثر قحطی جان باختند. قحطی و خشکسالی عظیم ایران در سالهای 1295 تا 1300 و در کوران جنگ اول جهانی و در زمان اشغال ایران به دست قوای بیگانه روس و انگلیس رخ داد. این قحطی که با فقر و بیچارگی و در نهایت کاهش جمعیت در ایران همراه بود، در تعیین سرنوشت جامعه ایران بهویژه ظهور دیکتاتوری پهلوی نقش بسزایی دارد.علیرام نورایی، فرخ نعمتی، انوشیروان ارجمند، بهار محمدپور، داریوش اسدزاده، علی شادمان، ایمان صفا، محسن حسینی، اکبر بهشتی، داوود مقدادی، مجید مافی، شهرام تیموریان، ملیکا شعبان، مهری آل آقا، برتجانکلن، برایان طرفه و برشن آنامند بازیگران این فیلم سینمایی هستند که در ژانر تاریخی سیاسی با زمانی بالغ بر 120 دقیقه ساخته شده است.
متولد 65
«متولد 65» اولین فیلم بلند سینمایی مجید توکلی به تهیهکنندگی محمد مهدی عسگرپور، طی 12 روز 220 میلیون تومان فروش داشته است که البته با توجه به اکران نشدن فیلم در شهرستان در این مدت رقم قابل قبولی است. «متولد 65» قصه دختر و پسر جوانی را روایت میکند که با رویای پولدار شدن، خود را در شخصیتهای مختلف اجتماعی جا میزنند و از این طریق میخواهند به خواستههای خود برسند. آنها بهطور اتفاقی به عنوان خریدار به ساختمانی مراجعه میکنند؛ ولی در ادامه با حقایقی روبهرو میشوند… هنگامه حمیدزاده، پدرام شریفی، مریم سعادت، احسان امانی، علیرضا استادی، کامران ملکی، مهتاب ثروتی، لادن نازی، مجید رضایی و با حضور افتخاری آنا نعمتی بازیگران فیلم هستند
منبع: دنیای اقتصاد