درآمد میلیاردی کسب می کنند اما برخلاف یوتیوب هیچ سهمی به سازندگان ویدیوها نمی‌دهند!

به گزارش فناوری فرهنگی، تهیه کننده مجموعه انیمیشن کوتاه «دیرین دیرین» با انتشار نامه ای نسبت به عملکرد سایت آپارات در پخش ویدیوها بدون تقسیم سودِ حاصل از پخش این ویدیوها با صاحب ویدیوها اعتراض کرده است؛ اعتراضی که احتمالاً با تغییرات در این سرویس ویدیویی همراه نخواهد شد، زیرا بخش عمده سود این سرویس را برای صاحبانش کاهش خواهد داد.

سرویس های ویدیویی در سطح جهان برای برتری در مقابل سایر رقبا امتیازات متفاوتی ارائه می کنند. در این میان، یوتیوب با چند ابتکارعمل رقبا را پشت سر گذاشته است. امکان آپلود ویدیو با کیفیت های بسیار بالا (4K) از جمله این ویژگی های رقابتی است؛ اما آنچه برگ برنده سرویس ویدیویی یوتیوب بود، سهیم کردن کاربرانش در میزان سوددهی اش از تبلیغات در این شبکه اجتماعی است.

در واقع اگر یک کانال در یوتیوب ایجاد و تنظیمات را تایید کنید، با توجه به تعداد کلیک های ویدیوهایتان صاحب درآمد خواهید شد. کافی است به یوتیوب اجازه می دهد که تبلیغات خود را در ویدیوهای شما قرار داده و همزمان با تأیید این توافق تأکید کنید که کپی رایت را رعایت کرده اید. در ادامه یک حساب بانکی به یوتیوب معرفی می کنید و پس از انجام تنظیمات مرسوم، هر کاربری صاحب بخشی از درآمد یوتیوب می شود.

هم اکنون بسیاری از اشخاص که میلیون ها طرفدار دارند، صرفاً برای یوتیوب تولید محتوا می کنند و درآمد بسیار قابل توجهی از این طریق به دست می آورند. در ایران نیز آپارات که پس از فیلتر یوتیوب توانست رشد پیدا کند، در یک سال و اندی اخیر به برخی تولیدکنندگان محتوای ویدیویی با کیفیت مبالغی را پرداخت کرده تا برای این وب سایت برنامه های مختلف تولید کنند اما هنوز حاضر نشده درآمدش را با عموم کاربرانش تقسیم کند.

اعتراض تهیه کننده انیمیشن پرطرفدار ایرانی نسبت به سیاست های سرویس ویدیوی داخلی

شاید نبود رقیب بزرگی چون یوتیوب در فضای ایران، باعث شده تا سرویس هایی چون آپارات هنوز چنین نیازی را احساس نکنند و بخش عمده درآمدشان را برای خودشان نگه دارند. طبیعتاً یکی از دلایل محدود بودن رشد این سرویس های ویدیویی با وجود سرمایه گذاری کلان، همین سیاست هایی است که در فضای غیررقابتی اینترنت ایران و در غیاب رقبای غیرایرانی شکل گرفته است.

اکنون محمد ابوالحسنی، تهیه کننده دیرین دیرین در یادداشتی نسبت به این رویه اعتراض کرده و در این زمینه نوشته است: «تهیه کننده پانزده و شانزده آذرماه به دعوت اداره ‌کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مازندران در چهار دانشگاه استان سخنرانی و با بسیاری از دانشجویان و جوانان مازندرانی فعال در حوزه تولید محتوا، گفت وگو کردم. استعدادهایی برتر و جوانانی خلاق که عده‌ای سودجو با سوءاستفاده از محدودیت‌های قانونی با انحصارگرایی و تمامیت‌خواهی کار را بر آن‌ها سخت کرده و راه پیشرفت آن‌ها را سد کرده‌اند.»

او در ادامه این یادداشت تأکید کرد: «در دنیا، یوتیوب بستر مناسبی برای درآمدزایی تولیدکنندگان محتوا به وجود آورده و درآمدی که از محل انتشار ویدیوهای مردم به دست می آورد را با آن‌ها تقسیم می‌کند. به عنوان نمونه، تنها یک نفر در سال ۲۰۱۶ از محل تولید و انتشار ویدیوهای خود در بستر یوتیوب ۱۵ میلیون دلار درآمد داشته است.»

ابوالحسنی ادامه داد: «در نقطه مقابل، وبگاه آپارات در ایران با تمامیت‌خواهی و انحصارطلبی راه را بر روی گسترش تولید محتوای بومی و درآمدزایی تولیدکنندگان محتوا بسته است. در ابتدای ویدیوهای ساخته‌شده توسط مردم، تبلیغات قرار می‌دهد و از این‌طریق درآمد میلیاردی کسب می کند اما هیچ سهمی به سازندگان آن ویدیوها نمی‌دهد!»

تهیه کننده دیرین دیرین در انتها یادآور شد: «اکنون که با فیلتر بودن یوتیوب، عملاً امکان انتشار ویدیو در آن و درآمدزایی برای تولیدکنندگان داخلی محتوا مقدور نیست، لازم است مراکز ذی‌ربط بر اساس پروتکل‌های بین ‌المللی، ضمن برخورد جدی با وبگاه آپارات، از ادامه این تمامیت‌خواهی، بی‌عدالتی و ظلم به تولیدکنندگان محتوا جلوگیری کنند. به امید اشتغالزایی و توسعه کسب و کارهای پایدار محلی بر پایه تولید محتوا در ایران.»

منبع: تابناک

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد