سلاح‌های سایبری جای بمب و موشک را گرفته اند/ استاکس نت اولین سلاح سایبری بود

به گزارش فناوری فرهنگی، کریمی در اجلاس توسعه دهندگان وب فارسی با بیان اینکه در قرارگاه پدافند سایبری روی پدافند سایبری متمرکز هستیم، اظهار کرد: پدافند غیرعامل مجموعه اقداماتی است که بدون سلاح انجام می دهیم. در مراکز دارای طبقه بندی کشور مثل صنایع آب، برق، گاز و… فعالیت می کنیم تا آسیب پذیری ها را کاهش دهیم.

این عضو قرارگاه پدافند سایبری با بیان اینکه در رده بندی پدافند غیرعامل سه مرکز مهم، حساس و حیاتی مورد بحث قرار می گیرد، ابراز کرد: مراکز حیاتی مراکزی هستند که در صورت انهدامشام موجب بروز بحران و صدمات قابل توجه به نظام سیاسی، اجتماعی و… می شود.

وی افزود: مراکز حساس مراکزی هستند که اگر حمله ای صورت گیرد دو یا سه استان تحت تأثیر قرار می گیرد و مراکز مهم هم تنها شامل یک استان می شود.

او با اشاره به تعریف فضای سایبری گفت: در این راستا با دو مقوله فضای ملی سایبری و سرمایه ملی سایبری مواجه هستیم.

کریمی درباره جاسوسی سایبری گفت: فعالیت های مجرمانه سایبری که فعالیت های هدفمندی را علیه زیرساخت ها و سرمایه های سایبری کشور انجام می دهند، جاسوسی سایبری هستند.

وی همچنین گفت: تروریسم سایبری فعالیت های مجرمانه سایبری است که توسط باندهای تبهکاری یا عوامل دولت ها با انگیزه های سیاسی یا اقتصادی علیه قربانیان مشخص صورت می گیرد.

کریمی با اشاره به اینکه سلاح سایبری سلاح هایی هستند که برای وارد نمودن خسارت بر زیرساخت ها بکار گرفته می شوند و بر دو نوع است، ابراز کرد: یک نمونه که در شبکه رها می شود و مستقل عمل می کند و دیگری اینکه توسط انسان ها کنترل می شود.

این عضو قرارگاه پدافند سایبزی سازمان پدافند غیرعامل با تأکید بر اینکه اولین سلاح سایبری استاکس نت بود که آمریکایی ها هم به آن اشاره کرده اند، درباره جنگ سایبری گفت:جنگ سایبری بالاترین و پیچیده ترین نوع تهاجم علیه منافع ملی سایبری کشورهاست. یکی از ویژگی های اصلی جنگ سایبری این است که توسط ارتش سایبری کشورها و با حمایت دولت ها صورت می گیرد.

وی افزود: اقتصاد اسلحه های جدید به اینگونه است که برای داشتن یک بمب افکن باید تا 2 میلیارد دلار، برای یک فروند هواپیمای نظامی تا 120 میلیون دلار و برای سلاح های سایبری باید بین 300 تا 50 هزار دلار خرج کرد.

او افزود: در کشورهای مختلف یگان های تخصصی عملیات سایبری شکل گرفته و در کشور ما هم از سال 90 قرارگاه پدافند سایبری فعال شده است.

کریمی با اشاره به اینکه قرارگاه مذکور به دنبال کاهش آسیب پذیری زیرساخت های سایبری، افزایش پایداری و تولید قدرت در حوزه سایبری و مدیریت بحران است، تصریح کرد: متأسفانه در این فضا و توسعه سیستم ها تبعیت محض از استانداردهای امنیتی دنیا داریم و قدم به قدم طبق الگوریتم های آنها پیش می رویم در حالیکه باید کمی بومی سازی هم داشته باشیم تا بتوانیم در آینده مستقل عمل کنیم.

این عضو قرارگاه پدافند سایبری با اشاره به پروژه نیترو زئوس که به گفته آمریکایی ها بسیار قوی تر از استاکس نت است، ابراز کرد: این پروژه چند وقت پیش رونمایی شد و باید خود را برای مواجهه با چنین برنامه هایی آماده کنیم.

منبع: تسنیم

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد