به گزارش فناوری فرهنگی، فرشید علیزاده ساوه با تاکید بر نقش مناطق نمونه در توسعه صنعت گردشگری کشور، گفت: موضوع احداث مناطق نمونه گردشگری در سال ۱۳۸۰ مطرح و در نهایت قوانین مربوط به آن در سال ۱۳۸۶ ابلاغ شد. از آن سال در دولت دهم بالغ بر ۱۱۶۵ منطقه در کل کشور به عنوان مناطق دارای قابلیت تبدیل شدن به منطقه نمونه گردشگری معرفی شدند که اقدامی غیرکارشناسی بود.
این فعال اقتصادی بیان داشت: تاکنون از بین ۱۱۶۵ منطقه تعیین شده بالغ بر ۱۰۰ منطقه تاییدیه فعالیت در قالب مناطق نمونه گردشگری را دریافت کردهاند و مقرر شده است در مورد سایر مناطق اعلام شده از سوی سازمان تصمیمگیری شود.
علیزاده ساوه در مورد روند احداث این مناطق تشریح کرد: این مناطق باید در چارچوب قانون و بر اساس استانداردهای تعریف شده و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور راه اندازی و اداره شوند.
وی بیان داشت: پس از دریافت موافقتنامه از سوی سازمان با رعایت استانداردهای موجود امکان فعالیت و احداث این مناطق فراهم می شود. بر اساس قانون موجود سرمایهگذاری در مناطق محروم در قالب منطقه نمونه گردشگری حداکثر ۱۳ سال معافیت مالیاتی و در مناطق معمولی بین ۵ تا ۱۰ سال معافیت دارد.
نایب رئیس انجمن سرمایه گذاران مناطق نمونه گردشگری ایران ادامه داد: از طرف دیگر حضور سرمایهگذار خارجی در این مناطق برای طرحهای ملی با معرفی سازمان گردشگری توسط سازمان سرمایهگذاری خارجی تضمین خواهد شد.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه این مناطق در چهار سطح و براساس ظرفیتها تقسیم بندی میشود، افزود: سطح محلی که مساحت آنها زیر ۳۰ هکتار است، مناطق استانی که بین ۳۰ تا ۱۰۰ هکتارند و مناطق ملی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ هکتار و در نهایت مناطق بین المللی که مساحت آنها بالای ۳۰۰ هکتار است.
علیزاده ساوه اظهار داشت: همچنین این مناطق از نظر مذهبی، تاریخی، فرهنگی و ورزشی تقسیم بندی میشود و کاربری و نوع جذب گردشگر در هر منطقه متناسب با موقعت آن تعریف میشود.
وی افزود: آنچه در مناطق نمونه گردشگری ساخته می شوند مکمل عامل اصلی جذب گردشگر است. در این مناطق انواع خدمات رفاهی و تفریحی از جمله مراکز خرید، ایجاد دهکده سلامت و انواع خدمات دیگر درنظرگرفته می شود که میان برای آن از اصطلاح دهکده گردشگری هم استفاده کرد.
علیزاده اظهار داشت: فراموش نکنیم که گردشگری یک صنعت بزرگ محسوب می شود و بعد از نفت، گاز و پتروشیمی و صنعت خودرو بیشترین میزان درآمد را در سطح دنیا برای کشورهای مختلف ایجاد می کند
منبع: مهر