به گزارش فناوری فرهنگی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: ما توانستهایم تاکنون به ۱۶۰۰ طرح، دفتر کاری و صندوقهای پژوهش و فناوری ۱۳۱۰ میلیارد تومان تسهیلات ارائه کنیم.
بهزاد سلطانی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در حاشیه بازدید از این شرکت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حالحاضر بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان این میزان مصوبه به طرحها پرداخت شده و مابقی نیز تا پایان امسال پرداخت میشود.
به گفته رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، البته میزان تسهیلاتی که قرار است به شرکتهای دانشبنیان ارائه شود، بستگی به میزان درخواست شرکتها برای طرحها دارد که ما به همان میزان بر اساس دستورالعملهایی به آنها تسهیلات ارائه میکنیم.
سلطانی درخصوص سرمایهگذاری خطرپذیر در صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: بهتر است یک شرکت نوپا وام و تسهیلات از صندوق دریافت نکند؛ برای این شرکتها سرمایهگذاری خطرپذیر میتواند بهتر باشد.
وی ادامه داد: طرحهای شرکتهای دانشبنیان نوپا ممکن است در آینده بازدهی بالایی داشته باشند ولی در کنار آن خطراتی نیز دارند، از اینرو بهتر است که آنها با سرمایهگذاری خطرپذیر محصولات خود را به تولید برسانند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: سرمایهگذاری خطرپذیر به گونهای است که صندوق میتواند بهعنوان یکی از سهامداران شرکت با آن شرکت نوپا همکاری کند و همانند یک سهامدار در سود و ضرر همان شرکت سهیم باشد.
به گفته سلطانی، به دلیل اینکه شرکتهای نوپا وثیقه و تضمین ندارند، ممکن است در پرداخت وام به مشکل بخورند که در سرمایهگذاری خطرپذیر نیازی به تضمین وجود ندارد و آنها نگرانی از آینده خود نیز ندارند که بخواهند مبلغ وامی را در یک مدت زمان خاص بازپرداخت کنند.
وی درخصوص تسهیلات سرمایهگذاری ثابت صندوق اظهار کرد: یکی از خدمات ارائهشده از سوی صندوق به شرکتها، تسهیلات سرمایهگذاری ثابت است که میزان آن تا ۳۰ میلیارد تومان خواهد بود؛ اگر شرکت دانشبنیان واقعی باشد با مشارکت بانکها میتواند از ۶۰ میلیارد تومان به بالا بهصورت سرمایهگذاری معمولی غیرخطرپذیر وارد عمل شود؛ در اینصورت صندوق نوآوری و شکوفایی بهصورت مستقیم با شرکتها کار میکند
منبع: مهر