به گزارش فناوری فرهنگی، مصطفی پورمحمدی عصر روز سهشنبه با حضور در دومین جلسه بررسی چالشهای کسب و کارهای اینترنتی میهمان وزارت ارتباطات شده و توضیحاتی در این خصوص ارائه کرد.
وی با تاکید بر اینکه «مسائل حقوقی مرتبط با این حوزه در حال بررسی در دولت و شورای عالی فضای مجازی است» گفت: در ارتباط با مشکلات مرتبط با فیلترینگ سایتها خود ما نیز دغدغههایی داریم و معتقدیم این درست نیست که اگر یک سایت حالت میزبان دارد، به دلیل مطالبی که ممکن است کاربران بر روی آن قرار دهند دچار مشکل شود.
وی با بیان اینکه «فیلترینگ به نوعی مرگ این سایتها محسوب میشود» اظهار داشت: اگر سایتی برای مدت دو تا سه روز هم فیلتر شود، ضربه فنی میشود و ما برروی این موضوع بسیار حساسیم.
وزیر دادگستری همچنین عنوان کرد: بخش عمدهای از مسائل مطرح شده از سوی فعالان بخش خصوصی به حوزههای مختلف دولت باز میگردد بر همین اساس در جلسه قبلی دولت که روز چهارشنبه برگزار شد این مباحث مورد پیگری قرار گرفت و دولت مهلت دو هفته ای برای به نتیجه رسیدن این موضوع مشخص کرد. بر همین اساس کمیته مربوط از سوی دولت موظف به پیگیری این موضوع شد.
وی ادامه داد: مباحثی مانند کپیرایت حمایت از تولیدات فرهنگی خلا قوانین یا قوانین جزیره ای بخشی از مشکلات فعالان این حوزه است که ما تلاش داریم قوانین و مقررات مرتبط با این بخشها را که اکنون حالت غیرمتناسب دارد، به شکلی بهتر تغییر دهیم.
پورمحمدی در ادامه عنوان کرد: بخش دیگر موضوع فیلترینگ است که اکنون در مورد اشکالاتی است که در مورد برخی سایتهای میزبان پیش میآید شرایط به گونهای است که برای پیگیری موضوع لازم است حتما مدیر آن سایت مراجعه کند که این مسئله مشکلاتی برای فعالان این عرصه ایجاد کرده و آنها ترجیح میدهند وکلایشان این بحثها را دنبال کنند. ما نیز در این خصوص پیگیریهای لازم و بازبینیهای لازم را انجام خواهیم داد.
وزیر دادگستری با تاکید بر اینکه لازم است نوع مجازاتهای متخلفان فضای مجازی طبقه بندی شده و قطعی باشد، گفت: باید در این خصوص مسیر خاصی وجود داشته باشد و اینگونه نباشد که به درخواست فردی سایتی فیلتر شود.
پور محمدی در ادامه صحبت های خود بار دیگر به بحث فیلترینگ سایتهای پرداخت و گفت: اکنون عده زیادی هستند که متقاضی فیلتر کردن سایتهای مختلف هستند در واقع این موضوع مسئله پیچیده ای است که نمیتوان در مورد آن راحت قضاوت کرد.
وی ادامه داد: اکنون سرعت کسب و کارهای نوپا در فضای سایبری بسیار زیاد است و ما تا بخواهیم خود را با آنها تطبیق دهیم کمی زمان نیاز است اما به هر حال ما طالب جدی این حوزه از فعالیتها هستیم هرچند که تاکید داریم در کنار این فعالیتها فضای سنتی هم باید حفظ شود.
پور محمدی با تاکید بر اینکه همه ناچاریم تسلیم این فضا شویم، گفت: نه ما نه بازار و نه جامعه نمیتوانیم منتظر فضای سنتی بمانی و البته در مورد فضای مجازی نیز باید مباحث مربوط به امنیت و سلامت تامین شود. باور شخصی من بر این است که تامین سلامت و امنیت آنی فضا نیز نه در دست ما و نه در دست پلیس نیست و فعالان این حوزه هستند که باید سلامت آور و سلامت بار باشد.
منبع: ایسنا