ایران ارزان‌ترین مقصد گردشگری در جهان است

به گزارش فناوری فرهنگی، پس از اسپانیا که برای دومین‌بار پیاپی در صدر رتبه‌بندی شاخص رقابت‌پذیری گردشگری و سفر قرار دارد، کشورهای فرانسه، آلمان، ژاپن، بریتانیا، آمریکا، استرالیا، ایتالیا، کانادا و سوئیس در رتبه‌های دوم تا دهم جای گرفته‌اند.

در میان کشورهای آسیایی، ژاپن که در رتبه چهارم قرار گرفته است، بهترین عملکرد را به‌نام خود ثبت کرده و پس از آن کشورهای هنگ‌کنگ (۱۱)، سنگاپور (۱۳) و چین (۱۵) به ترتیب بهترین رتبه‌ها را از حیث شاخص جهانی رقابت‌پذیری گردشگری در آسیا دارند و ایران نیز در در رتبه‌بندی جهانی جایگاه ۹۳ را دارد.

نیجریه، مالی، سیرالئون، موریتانی، کنگو، چاد و یمن از جمله کشورهایی هستند که نازل‌ترین رتبه‌ها را در میان ۱۳۶ کشور جهان به‌خود اختصاص داده‌اند.

در میان کشورهایی که بیشترین رشد را از سال ۲۰۱۵ تا کنون در گزارش جهانی رقابت‌پذیری گردشگری و سفر داشته‌اند، کشور ژاپن با رتبه جهانی چهار و با پنج پله صعود نسبت به دو سال پیش، در رتبه نخست قرار گرفته و کشورهای آذربایجان و تاجیکستان نیز با رتبه‌های جهانی ۷۱ و ۱۰۷ و رشد ۱۳ و ۱۲ پله‌ای نسبت به سال ۲۰۱۵ در مکان دوم و سوم کشورهای جهان با بیشترین رشد در این زمینه قرار دارند.

ویتنام، الجزایر، بوتان، گابن، کره جنوبی، مصر، پرو، هند، مکزیک، چاد و آلبانی نیز دیگر کشورهایی هستند که رشد قابل‌ملاحظه‌ای را در این زمینه طی دو سال اخیر به ثبت رسانده‌اند.

در منطقه خاورمیانه و آفریقا، امارات متحده عربی با قرار گرفتن در رتبه‌ جهانی بیست‌وچهارم، بهترین عملکرد را از لحاظ رقابت‌پذیری گردشگری و سفر داشته است. زیرساخت‌های فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات، قیمت‌های پایین‌، بهبود نسبی از لحاظ فضای باز بین‌المللی و همچنین پرداختن بیشتر به مقوله میراث فرهنگی از جمله دلایلی هستند که کشور امارات متحده عربی توانسته است به‌واسطه آن‌ها شرایط بهتری برای توسعه صنعت گردشری و سفر مهیا کند. با این وجود بهره‌برداری نکردن از منابع فرهنگی و از سوی دیگر داشتن فضای نسبتا امنیتی از جمله مهم‌ترین مشکلات این کشور هستند.

در منطقه خاورمیانه پس از امارات، کشورهای قطر و بحرین جایگاه دوم و سوم را در اختیار دارند و ایران نیز بالاتر از لبنان، کویت و یمن و پس از عربستان، عمان و اردن در جایگاه هشتم قرار گرفته است.

فنلاند، امارات و ایسلند سه کشوری هستند که دارای بهترین شرایط امنیتی و ایمنی برای توسعه گردشگری هستند و عمان، هنگ‌کنگ، سنگاپور، نروژ، سوئیس، رواندا و قطر نیز دیگر کشورهایی هستند که از این حیث بهترین شرایط را برای رشد و توسعه صنعت گردشگری و سفر دارند و سهم ایران از این شاخص، رتبه ۸۷ است.

از نقطه نظر سلامت و بهداشت؛ آلمان، لیتوانی و اتریش بهترین شرایط ممکن را برای توسعه گردشگری دارند و جایگاه اول تا سوم فاکتور منابع انسانی و بازار کار نیز در اختیار کشورهای ایسلند،‌ سوئیس و دانمارک قرار دارد و ایران نیز رتبه ۱۰۵ را داراست.

اما از لحاظ اولویت سفر و گردشگری کشورهای مالت، سنگاپور، ایسلند، موریس، اسپانیا، جامائیکا و جمهوری دومنیکن بالاترین رتبه‌ها را در میان ۱۳۶ کشور جهان در اختیار دارند و رتبه ایران نیز ۱۱۷ است و باتوجه به فاکتور زیرساخت خدمات گردشگری نیز اتریش، اسپانیا، آمریکا، پرتغال، کرواسی و سوئیس صدرنشین هستند و رتبه ایران ۱۱۶ است.

همچنین کانادا، آمریکا، امارات، استرالیا و هنگ‌کنگ در صدر کشورهایی قرار دارند که دارای مناسب‌ترین زیرساخت‌های حمل‌ونقل هوایی برای توسعه گردشگری هستند (که ایران در پله ۸۹ این شاخص ایستاده است) و از لحاظ زیرساخت‌های بنادر و راه‌های زمینی نیز هنگ‌کنگ، سنگاپور، هلند، سوئیس، آلمان، بلژیک و فرانسه صدرنشین هستند که رتبه ایران از این شاخص ۷۵ است.

منبع: صبا

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد