به گزارش فناوری فرهنگی، علی حاجی شیزری مدیرکل دفتر توسعه و ترویج سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم تجلیل از استادان صنایع دستی و برند سازی محصولات صنایع دستی که در موزه فرش پایتخت برگزار شد، افزود: این میزان صادارت کالای صنایع دستی سال گذشته نیز به ترتیب توانست 36 و 116 درصد نسبت به سال 94 و 93 رشد داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از تکالیف سازمان میراث فرهنگی افزایش صادارت صنایع دستی نفیس تا پایان برنامه ششم توسعه خواهد بود.
مدیر کل دفتر توسعه و ترویج سازمان میراث فرهنگی همچنین به نخستین گالری اختصاصی ملی صنایع دستی کشورمان در مجموعه کاخ موزه سعد آباد اشاره کرد و گفت: این گالری با دستور رئیس محترم سازمان میراث فرهنگی در کاخ موزه سعد آباد راه اندازی خواهد شد.
شیزری با اشاره به اینکه از سال 1343 تاکنون با ظهور تشکیلات خاص برای رشته هنری صنایع دستی هیچ گالری در کشور وجود نداشت خاطر نشان کرد: تا 2هفته دیگر تجهیزات این گالری اختصاصی در این موزه ایجاد و به بهره برداری خواهد رسید.
به گفته وی این گالری می تواند به عنوان نخستین محل برای عرضه محصولات صنایع دستی معرفی شود.
مدیرکل دفتر توسعه و تجهیز سازمان میراث فرهنگی به نبود اعتبار در صندوق کار آفرینی امید در استانهای اصفهان و تهران اشاره کرد و گفت: با پیگیری سازمان میراث فرهنگی این معضل برطرف شد که تا چند روز آینده اعتبار ابلاغی سال 96 برای توسعه فعالیت هنرمندان به این صندوق کارآفرینی واریز می شود.
وی افزود: در سالجاری اعتبارصندوق کارآفرین امید استان تهران برای توسعه و حمایت هنرمندان، افزون بر 5 میلیارد تومان است.
** بازارچه صنایع دستی شهرستانهای استان تهران راه اندازی می شود
همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران از راه اندازی بازارچه های صنایع دستی در شهرستان های استان خبرداد و گفت: با همکاری شهرداری ها، فرمانداری ها و میراث فرهنگی استان این مکان های برای فروش و عرضه محصولات صنایع دستی گشایش می یابد.
رجبعلی خسروآبادی ادامه داد: این بازارچه ها در شهرستانهای ورامین، دماوند، فیروزکوه، شهریار و ری ایجاد می شود.
وی همچنین یکی از برنامه های مهم امسال میراث فرهنگی استان را فراهم کردن امکانات- تجهیزات تولید و کاهش تعرفه های مصرفی صنعت گران نام برد و اظهار کرد: این مشکلات باعث شده که هم قیمت اجناس تولیدی افزایش یافته و هم هنرمندان فعالیت کمتری در این حوزه داشته باشند.
خسروآبادی گفت: در توافقی با شرکت های گاز، برق در نظر داریم تا تعرفه لازم برای تولیدات صنایع دستی را کاهش دهیم.
همچنین محمد انشایی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران افزود: یکی از دغدغه تمامی هنرمندان فروش کم آثار خود است که هدف از این نشست این است تا بتوان با برند سازی و آگاهی های لازم به فروش کالاهای دستی بیفزاییم.
وی ادامه داد: یکی از راه های فروش صنایع دستی در بازار مصرفی، صداقت در تولید محصولات بوده که این امر مستلزم شناسنامه دار کردن محصولات تولیدی است.
انشایی اظهار کرد: در سال جاری 17 کارگاه آموزشی صنایع دستی برای تولید کنندگان و صنعت گران استان تهران توسط این معاونت در نظر گرفته شده است.
همچنین حدیث هاشمی مدیر عامل شرکت بازرگانی رادین و نیز در این جلسه به راهکارها، علم و تحقیقات، صرفه جویی هزینه ها و توجه به برندها و مارکتیگ هایی فعال و موفق در عرضه و فروش محصولات اشاره کرد
منبع: اقتصادخلاق