به گزارش فناوری فرهنگی، روز جمعه گذشته ناگهان وب سایت شرکت های باهمتا، زرین پال، آیدی پی و پی پینگ از دسترس خارج شد. در پی این اتفاق صبح روز گذشته مدیران این چهار وب سایت مطرح خدمات پرداخت به همراه دبیر انجمن فین تک ایران برای مشخص شدن وضعیت به دادستانی مراجعه کردند. به گفته مدیران این شرکت ها، در مراجعه مشخص شد که دلیل فیلتر وب سایت این شرکت ها، صورت جلسه بانک مرکزی و دادستانی به شماره ۹۰۰۰/۶۵۰۹/۱۳۹۶/۱۴۰ در روز 29 خردادماه امسال بوده که بر اساس آن، بانک مرکزی می بایستی تا 14 تیرماه امسال در مورد مجوز این استارت آپ ها تعیین تکلیف می کرده است.
از سوی دیگر، مراجعه مدیران این استارت آپ ها به بانک مرکزی نیز نتیجه مشخصی نداشته و صرفا قول پیگیری داده شده است. همچنین وزیر ارتباطات دیروز در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در پاسخ به پرسش خبرنگاران در این خصوص با اعلام اینکه چیزی در این باره نشنیده است، گفت: سیاست دولت به هیچ وجه فیلتر شدن استارتاپ ها نیست و این موضوع توسط معاونم که این موارد را با جدیت دنبال کرده و می کنند بررسی خواهد شد.
جالب اینجاست که شرکت های فعال حوزه فین تک تا کنون هیچ اطلاعی از جلسه فی مابین بانک مرکزی و دادستانی نداشته اند. ضمنا بر اساس همان صورت جلسه، بانک مرکزی موظف به تعیین تکلیف بوده و حال که در این زمینه از سوی بانک مرکزی قصور و تعلل صورت گرفته، مشخص نیست که چرا فعالان حوزه فین تک باید ضرر و زیان این تعلل را تحمل کنند.
کارشناسان می گویند که ادامه این وضعیت ضرر و زیان هنگفتی به این شرکت ها تحمیل می کند تا جایی که می تواند حیات آنها را به خطر بیندازد.
اما از سوی دیگر، مشخص نیست که دلیل فیلتر شدن این وب سایت ها واقعا صورت جلسه بانک مرکزی و دادستانی باشد و چه بسا مشکلات دیگری موجب این تصمیم بوده که رسانه ها از آن بی اطلاعند. بنابراین ضروری به نظر می رسد که کمیته فیلترینگ و دادستانی در این زمینه شفاف سازی کنند.کارشناسان معتقدند که تاخیر چند روزه در تنظیم قواعد یک کسب و کار قاعدتا دستاویز مناسبی برای مسدود کردن وب سایت چند کسب و کار نیست و احتمال وقوع تخلفات دیگری هم می رود.
منبع: فناوران