هر کشوری مزیت‌ها و جاذبه‌های خود را دارد

به گزارش فناوری فرهنگی،  متمم سوم تفاهم‌نامه بین سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و صندوق کارآفرینی امید به امضای علی‌اصغر مونسان؛ معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و اصغر نوراله‌زاده؛ مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید رسید.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در جلسه امضای این تفاهم‌نامه با اشاره به حمایت‌های صندوق کارآفرینی امید از حوزه گردشگری و صنایع‌دستی گفت: یکی از مباحث و موضوعات جدی در حوزه اشتغال، گردشگری و صنایع‌دستی است، موضوعی که ریاست‌جمهوری هم بر آن توجه و تأکید دارد.

معاون رئیس‌جمهوری اضافه کرد: در حوزه صنایع‌دستی و گردشگری می‌توان با کمترین هزینه اشتغال پایدار و درآمد ایجاد کرد، استفاده از ظرفیت‌‌های این حوزه، علاوه بر منافع اقتصادی، عدالت اجتماعی را هم به‌دنبال خواهد داشت.

مونسان تصریح کرد: باید با معرفی پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود کشور در حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، توجه مسئولان را به این بخش جلب کنیم، چراکه امروز ایجاد اشتغال در حوزه خدمات بیش از حوزه‌های دیگر است، در بخش صنایع بزرگ، دیگر نیروی انسانی محوریت ندارد درحالی‌که با راه‌اندازی یک هتل و اقامتگاه برای گردشگران، تعداد بسیار زیادی مشغول به کار می‌شوند.

او با بیان این‌که بازار رقابتی در این حوزه وجود ندارد گفت: هر کشوری مزیت‌ها و جاذبه‌های خود را دارد و اگر ما نتوانسته‌ایم در این بازار سهم خود را به‌دست بیاوریم به‌دلیل وجود بازار رقابتی نبوده است، بلکه معرفی نشدن ظرفیت‌ها و استفاده از داشته‌هایمان دلیل رشد نکردن در حوزه گردشگری بوده است، این در حالی است که بازار گردشگری یک بازار در حال رشد و توسعه است و هر روز شاهد ظهور مقاصد جدید گردشگری در دنیا هستیم.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری یادآور شد: پایداری درآمد در حوزه گردشگری بیش از حوزه صنعت است و تمام دستگاه‌ها و نهادهای کشور که با ایجاد اشتغال در کشور مرتبط هستند باید از ظرفیت گردشگری و صنایع‌دستی در این حوزه استفاده کنند.

معاون رئیس‌جمهوری تصریح کرد: باتوجه به تعهدی که در برنامه ششم توسعه کشور مبنی بر ایجاد یک‌میلیون شغل در سال برای دولت ایجاد شده است، بخش گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند در این فرآیند نقش مهمی را ایفا کند.

مونسان با تأکید بر حمایت و پشتیبانی صندوق کارآفرینی امید از طرح‌های گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: بحث تجاری‌سازی صنایع‌دستی از دیگر موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد، ایجاد شرکت‌هایی با هدف طراحی، نیازسنجی و بسته‌بندی صنایع‌دستی می‌تواند راهکار مناسبی برای جلوگیری از فروش فله‌ای این صنایع دست‌ساز، تکمیل چرخه فروش و تجاری‌سازی این آثار باشد.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تصریح کرد: تولید یک زنجیره است که مارکتینگ و تجاری‌سازی بخش مهمی از آن محسوب می‌شود، با ایجاد این شرکت‌ها و نیازسنجی بازار صنایع‌دستی، می‌توان در این بخش رشد و رونق بیشتری ایجاد کرد.

معاون رئیس‌جمهوری همچنین با اشاره به توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی در کشور افزود: می‌توانیم با اعتبارات کم، حفظ آثار تاریخی، ایجاد کسب‌وکار و ایجاد اشتغال را در کنار هم شاهد باشیم، ما باید دریچه پر از ظرفیت گردشگری و صنایع‌دستی کشور را به مسئولان بشناسانیم و از این پتانسیل‌ها برای توسعه و رشد کشور بهره‌برداری کنیم.

مونسان اضافه کرد: براساس رایزنی‌هایی که با صداوسیما صورت گرفته، تمام بخش‌هایی که با صنایع‌دستی مرتبط هستند، برای تبلیغات مشمول تخفیف می‌شوند، اما موضوعی که نباید از آن غافل شد، ظرفیت فضای مجازی است، ما باید با تولید محتوا، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های صنایع‌دستی و گردشگری کشورمان را در فضای مجازی معرفی و تبلیغ کنیم.

او با اشاره به حمایت سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از صندوق کارآفرینی امید، خواستار تداوم همکاری این صندوق با سازمان شد.

همچنین اصغر نوراله‌زاده؛ مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در این دیدار با اشاره به حمایت این صندوق از طرح‌های گردشگری و صنایع‌دستی گفت: از ابتدای سال۹۶ تاکنون نزدیک به بیش از پنج‌میلیارد تومان تسهیلات به این دو بخش پرداخت شده است.

او ادامه داد: پرونده پرداخت ۱۰میلیارد تومان تسهیلات در سال۹۶ به بخش صنایع‌دستی و گردشگری هم در حال حاضر در دست بررسی است.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید اضافه کرد: در چهار سال اخیر ۸۵میلیارد تومان تسهیلات برای ترویج و توسعه صنایع‌دستی و ایجاد بوم‌گردی در کشور ازطریق صندوق کارآفرینی امید اختصاص داده شده و امیدواریم با حضور ریاست جدید سازمان میراث‌فرهنگی این همکاری‌ها بیش از پیش ادامه داشته باشد.

نوراله‌زاده تصریح کرد: صندوق کارآفرینی امید در تمام نمایشگاه‌های صنایع‌دستی و گردشگری حضور فعالی دارد، ایجاد صندوق مشترک بین سازمان میراث‌فرهنگی و صندوق کارآفرینی امید برای افزایش پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان و هنرمندان صنایع‌دستی، پیشنهادی است که در صورت اجرایی شدن آن، گردش مالی در حوزه صنایع‌دستی در بین فعالان این حوزه تاثیر بسزایی خواهد داشت.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به تصویب عضویت سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در هیات‌امنای این صندوق گفت: ارتباط کاری ما با سازمان میراث‌فرهنگی بیش از سایر دستگاه‌هاست، همچنین ایجاد صندوق‌های محصولی و موضوعی از دیگر مواردی بود که در اساسنامه صندوق کارآفرینی امید اصلاح شده است، به‌همین دلیل ایجاد صندوق مشترک بین سازمان میراث‌فرهنگی و صندوق کارآفرینی امید هم می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

بهمن نامورمطلق؛ معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی هم در این جلسه با اشاره به همکاری‌های نزدیک صندوق کارآفرینی امید و سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: باتوجه به عضویت سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در هیات‌امنای صندوق کارآفرینی امید، سازمان می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های این صندوق نقش موثری ایفا کند.

منبع:صبا

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد