به گزارش فناوری فرهنگی، به منظور تدوین این سند، فازهای مختلفی جهت انجام مطالعات جامع در خصوص وضعیت موجود صنعت پویانمایی ایران و چشمانداز مطلوب آن به اجرا درآمد که نتایج مطالعات صورتگرفته در شش جلد کتاب با عنوان کلی “توسعه صنعت پویانمایی ایران” ارائه شده است.
شایان ذکر است نتایج مطالعات انجامشده در جلسات تخصصی و نشستهای متعدد با حضور فعالان صنعت پویانمایی مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت وفاق مناسبی در راهبردهای تدوینشده برای توسعه صنعت پویانمایی بهوجود آمد.خاطر نشان میسازد در تدوین این سند، نمایندگانی از شرکتهای خصوصی، مرکز پویانمایی صبا، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شبکههای تلویزیونی پویا و امید، انجمن آسیفا، خانه انیمیشن انقلاب اسلامی، دانشگاه صدا و سیما و دانشگاه هنر به عنوان شورای راهبری تدوین سند حضور موثر داشتند.
جزئیات عناوین کتابها در قالب “مجموعه کتب توسعه صنعت پویانمایی ایران” عبارتند از:
جلد 1: فناوریهای صنعت پویانمایی: در این جلد ضمن معرفی و بررسی فناوریهای مورد استفاده در صنعت پویانمایی، درخت فناوری این صنعت بر اساس زنجیره تولید انواع پویانمایی تشریح شده است.
جلد 2: ساختار صنعت پویانمایی کشورهای پیشرو: در این جلد تلاش شده است تا با مطالعه ساختار صنعت پویانمایی در کشورهای آلمان و تایلند، درسهای آموختهشده جهت راهنمای سیاستگذاری توسعه صنعت پویانمایی اقتباس گردد.
جلد 3: صنعت پویانمایی ایران در اسناد بالادستی کشور: در این جلد، تلاش شده است تا اسناد بالادستی مرتبط با حوزه صنایع فرهنگی و خلاق مورد بررسی قرار گیرد تا خطوط راهنما و رویکردهای کلی جهت سیاستگذاری توسعه این صنعت تبیین گردد.
جلد 4: وضع موجود صنعت پویانمایی ایران: در این جلد بر اساس زنجیره ارزش و فعالیتهای پشتیبان و اصلی تولید پویانمایی، با استفاده از نظرات خبرگان و فعالان این صنعت، شکاف میان وضع موجود و وضع مطلوب در هر یک از فعالیتهای اصلی و پشتیبان مورد ارزیابی قرار گیرد.
جلد 5: ساختار نهادی صنعت پویانمایی ایران: در این جلد نهادها، سازمانها و ارگانهای فعال در این صنعت به تفکیک وظایف و نقشهایشان مورد بررسی قرار گرفتهاند و بر اساس آن نگاشت نهادی ذینفعان صنعت پویانمایی کشور ترسیم شده است. در انتها چالشهای ساختاری و ارتباطی میان نهادها مورد تحلیل قرار گرفته است.
جلد 6: چشمانداز رقابت بینالمللی صنعت پویانمایی ایران در افق 1404: این جلد جمعبندی خروجیهای همه مطالعات شامل نگاشت نهادی، تحلیل زنجیره ارزش، تحلیل اسناد بالادستی و مطالعات سیستمی است. همچنین در ادامه این جلد، به چشمانداز ترسیم شده در افق 1404 به همراه راهبردها و زمانبندی اجرای آنها نیز اشاره شده است.
امید است که نتایج ارائه شده در این کتب، به عنوان منبعی برای علاقمندان و محققان در صنعت پویانمایی قرار گیرد.
منبع:ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز