30 میلیون بازدید؛ کاریکاتوریست‌ها هنرمندانه با کرونا مبارزه کردند

به گزارش فناوری فرهنگی، روزهای آخر سال 98 بود که شیوع بیماری کرونا همه کشورها را غافلگیر کرد. یک ویروس ناشناخته از خانواده‌ای آشنا که درمانی برای آن نبود. روزهایی که با مشکلات سلامتی، اقتصادی و اجتماعی همراه شد و مردم را خانه‌نشین کرد. اما هنرمندان کشور بیکار ننشستند و با انتشار فراخوانی همه هنرمندان دنیا را به «مسابقه بین‌المللی کارتون و کاریکاتور ما کرونا را شکست می‌دهیم» فراخواندند

در این بلوای بیماری کرونا همه دست به کار شدند تا بتوانند بخشی از خسارت‌های جسمی، مادی و معنوی این بیماری را کم کنند. کادر درمانی، دانش‌بنیان‌ها، هنرمندان، مردم و نهادهای دولتی. ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری هم در این کار سهم داشت و با راه‌اندازی «پویش کرونا پلاس» قدمی فناورانه در این حوزه برداشت. مشارکت در «مسابقه بین‌المللی کارتون و کاریکاتور ما کرونا را شکست می‌دهیم» هم در راستای همین اقدامات بود.

مسابقه‌ای که با هدف روحیه بخشی به مدافعان سلامت، توصیه‌های بهداشتی و تولید محتوا در مبارزه با کرونا برگزار شد. کاریکاتوریست‌ها در هریک از این بخش‌ها با خلق آثاری ارزشمند در کنار مردم قرار گرفتند.

استقبال گسترده هنرمندان جهان از این رویداد

از همان روزهای نخست، استقبال هنرمندان جهان از این مسابقه بی‌سابقه بود به گونه‌ای که در مدت 40 روز بیش از 4 هزار و 200 اثر از 923 هنرمند 88 کشور جهان از طریق فضای مجازی به دبیرخانه ارسال شد. آماری در خور توجه برای یک رویداد بشردوستانه. این مساله که ایران به عنوان نخستین کشور برای بازنمایی مساله جهانی شیوع کرونا در عرصه هنر ورود کرد نیز خود جای تامل داشت.

آمارها گواه این است که تا امروز تنها در سایت ایران‌کاریکاتور از نمایشگاه مجازی آثار، نزدیک به 2 میلیون بازدیدکننده، بیش از 30 میلیون بازدید شده است. البته این آثار در خبرگزاری‌های خارجی و سایت‌های تخصصی دنیا هم به نمایش درآمده است.

بیشترین شرکت‌کنندگان هم از ایران با 436 هنرمند، ترکیه با 83 شرکت کننده، چین با 74 هنرمند بودند. آمریکای لاتین هم در این رویداد با آثاری از کشورهای برزیل، کلمبیا و مکزیک شرکت کرد. هنرمندان اروپایی از کشورهای روسیه، صربستان، اسپانیا، اوکراین و ایتالیا هم در این مسابقه حضور پرتعدادی را ثبت کردند.

«اری اوزبک» کارتونیست و نویسنده ترکیه به واسطه سابقه، نگاه متعهدانه و ارزشمند در عرصه کارتون های حوزه مقاومت به عنوان رییس هیات داوران انتخاب شد. «لویی وانگ» رییس انجمن بین‌المللی کارتون و انیمیشن از چین، «نیکلاو ورونتسوف» کارتونیست و تصویرساز کتاب‌های کودکان از روسیه، «مارسیو لیته» کارتونیست و ریس سایت برزیل‌کارتون و «اسپیرو رادولویچ» کارتونیست و مسوول انجمن کارتونیست‌های اروپا از FECO دیگر اعضای هیات داوران خارجی این مسابقه را تشکیل دادند.

از ایران هم محمدحسین نیرومند، بهرام عظیمی و سید مسعود شجاعی‌طباطبایی به همراه سلمان مهذبیه به نمایندگی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی شیراز کار داوری را انجام دادند.

این مسابقه به دبیری سید مسعود شجاعی طباطبایی از حوزه هنری و با مشارکت ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس، بنیاد فرهنگی و هنری روایت فتح، بنیاد احسان برکت، ادره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شبکه مجازی آی‌گپ و موسسه فرهنگی هنری سپر سوره هنر برگزار شد.

مراحل مختلف داوری و اختتامیه این مسابقه به صورت مجازی و پخش زنده برگزار شد. نفر اول یک هزار و 500 یورو، نفر دوم یک هزار یورو و نفر سوم 500 یرور به همراه تندیس مسابقه را دریافت کردند. همچنین به دلیل مشارکت ویژه هنرمندان ایرانی در این رویداد، به هفت نفر دیگر هم دو میلیون تومان اهدا شد.

منبع:معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد