عذرخواهی ژاپنی ها برای موضع‌گیری جنسیتی دریک انیمیشن

به گزارش فناوری فرهنگی،تهیه کننده پیشین استودیوی مشهور ژاپنی که تولیدکننده انیمیشن است، عذرخواهی عمیق خود را برای تفسیری جنسیتی ابراز کرد.

یوشیاکی نیشیمورا تهیه کننده پیشین استودیوی مشهور جیبلی به دلیل صحبت اش که به نوعی به معنی ناتوانی کارگردان‌های زن در ساخت فیلم‌های فانتزی بود، عذرخواهی کرد.

این تهیه کننده که سازنده جدیدترین فیلم کمپانی جیبلی با عنوان «وقتی ماری آنجا بود» است و پس از ساخت آن، این کمپانی را ترک کرده، هفته پیش در مصاحبه‌ای گفته بود استودیو باید از استخدام کارگردان‌های زن خودداری کند. نیشیمورا گفته بود منظور او این نبوده که هیچ یک از فیلم‌های این استودیو توسط کارگردان‌های زن ساخته نشده‌اند بلکه می‌خواسته بگوید مردان ایده‌الیست تر و زنان واقع‌گراتر به کارگرادانی انیمیشن می‌پردازند.

او از ابراز این عقیده عذرخواهی کرده و گفته است تفکیک جنسیتی در مورد این کار اصلا درست نبود و عمیقا برای این تفسیر عذرخواهی می‌کند.

استودیو جیبلی که تا سال ۲۰۱۳ استاد برجسته انیمیشن ژاپن یعنی هایائو میازاکی ریاست آن را برعهده داشت و پس از بازنشستگی از آنجا کناره‌گیری کرد، از مهمترین مراکز تولید انیمیشن جهان است. «داستان پرنسس کاگویا» که نیشیمورا تهیه‌کننده‌اش بوده، نامزد دریافت پنج جایزه اسکار شده بود.

موفقیت‌های میازاکی در حد انیماتور والت دیزنی، نیک پارک و استیون اسپیلبرگ یا اورسن ولز است. میازاکی یک بار پس از زمان بازنشستگی موقت خود دوباره با ساخت انیمیشنی به نام «شهر اشباح» به دنیای انیمیشن بازگشت. این فیلم حتی فروش «تایتانیک» را نیز در ژاپن شکست و موفق به دریافت جایزه تصویر سال از آکادمی فیلم ژاپن شد. این فیلم در سال ۲۰۰۳ اولین فیلم انیمیشن برنده جایزه اسکار شد و برنده خرس طلایی جشنواره فیلم برلین نیز شد.

منبع:رویکرد

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد