به گزارش فناوری فرهنگی، نخستین روز از نمایشگاه کتاب فرانکفورت با حضور قابل توجه فعالان فرهنگی ایران در حالی افتتاح شد که خلوتی نمایشگاه در روز نخست در غرفه ایران و برنامههای اجرا شده در آن تاثیری نداشت.
شصت و هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت طی مراسمی شب سه شنبه آغاز به کار کرد.
در این دوره از این نمایشگاه شعار «بخوان، فکر کن و سخن بگو» به عنوان شعار نمایشگاه انتخاب شده است.
همچنین طی مراسم ویژهای با حضور ویلم الکساندر، پادشاه هلند و فیلیپ و ماتیلده، پادشاه و ملکه بلژیک، سالن مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه که به ایالات فلاندر هلند مرتبط میشود نیز افتتاح شد.
نمایشگاه کتاب فرانکفورت در سال جاری از نظر غرفهآرایی با تغییرات قابل توجهی به نسبت دوره گذشته همراه شده است که آن را میتوان در طراحی ویژه برخی کشورها از جمله مهمان ویژه، ترکیه، جمهوری آذربایجان و… دید.
حضور پررنگ ناشران و فعالان ادبی ایرانی در غرفه ایران در روز نخست باعث شد که با وجود خلوت بودن نسبی روز اول فضای عمومی نمایشگاه، میزهای نمایشگاهی ایران روز شلوغی را پشت سر گذاشته و اکثر آنها پذیرای مهمانان بسیاری باشند.
نشستهای کاری اتحادیه ناشران و کتابفروشان شهر تهران که دو عضو از هیئت مدیره خود را در این رویداد جهانی حاضر میبیند نیز از دیگر ویژگیهای این دوره از نمایشگاه به شمار میرود.
در نخستین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت غرفه جمهوری اسلامی ایران میزبان نشستی از سوی انتشارات دانشگاه شهید بهشتی و به زبان اصلی بود و پس از آن نیز انجمن ناشران دانشگاهی نشست خود را دانشگاه در عرصه نشر ایران در دست اجرا قرار داده و در ادامه نیز قرار است برنامه نشستهایی با موضوع ادبیات پایداری و تعامل ناشران ایرانی با ناشرانی آلمانی و ایتالیایی و و نیز شعرخواین آنلا ورشر و سعید رمضانی نیز برگزار خواهد شد.
اجرای موسیقی محلی کردی از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیز در زمره برنامههای امروز غرفه ایران بوده است.
همچنین با توجه به همزمانی این نمایشگاه با ماه محرم، نمادهایی از مراسم عزاداری این ماه نیز غرفه ایران را مزین کرده است.
شصت و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت تا روز یکشنبه 2 آبان برقرار خواهد بود
منبع: مهر