به گزارش پایگاه فناوری فرهنگی، سیدابوالحسن فیروزآبادی در افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران – تلکام با بیان اینکه بازار فضای مجازی کشور بسیار بزرگ، جوان، روبهجلو و جویای نام است، اظهار کرد: بنده قبلا هم عنوان کردم که بخش خدمات رفته رفته به نسبت کشاورزی و صنعت در کشور بزرگ میشود و کار به جایی میرسد که رشد صنعتی بدون ایجاد اشتغالی صورت خواهد گرفت و براین اساس به نوعی شاهد تغییر مدلهای کسب و کار هستیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم در حوزه خدمات اشتغال بالایی را شاهد باشیم، عنوان کرد: بعد از پدیده اینترنت اشیا قطعا شاهد بازارهای بزرگی خواهیم بود که برآوردهای مالی آن هنوز به صورت دقیق مشخص نیست و اینطور باید گفت که کسانی در این بازار موفق هستند که به درست بالایی از سهم اقتصاد آن میرسند که تغییر مدل کسب و کار مبتنی بر نوآوری را سرلوحه کار خود قرار دهند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه انتظار داریم ایران در برابر کشورهای بزرگ جهان در صنعت و حوزه ICT قرار گیرد، گفت: این رویه در صورتی اتفاق میافتد که خود را محدود به مرزهای جغرافیایی ندیده و در سطح رقابت با شرکتها و کشورهای پیشرفته در این زمینه برآییم.
فیروزآبادی با بیان اینکه سایت شرکتها باید متناسب با آن کاری که میخواهند دهد شوند، گفت: هم نیازمند شرکتهای کوچک و هم بزرگ هستیم که البته هیچ تبادلی بین تعداد آنها وجود ندارد.
او افزود: در حوزه صنعت چند شرکت بزرگ را در کشور داشتیم که طی این سالها از بین رفتند اما الان باید بدانیم خطری که در فضای مجازی ما را تهدید میکند این است که کل اقتصاد این فضا که مستقیما با سرنوشت شهروندان ارتباط دارد به دست فعالان خارج از مرزها بیفتد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه وضعیت خدمات تلفن همراه به سمت مطلوبشدن میرود، اما در حوزه فضای مجازی با تعبیری به عنوان لوله (Pipe) در ارتباط با خدمات اپراتورها مواجه هستیم به گونهای که اطلاعات، سرویسها و خدمات حوزه تلفن همراه از طریق این بستر صورت میگیرد تا در اختیار کاربران نهایی و مشترکان تلفن همراه قرار گیرد.
فیروزآبادی با بیان اینکه همچنان در حوزه سرویس و خدمات دچار مشکل هستیم، این در حالی است که شرکتهای بزرگ جهانی دنبال ارائه خدمات در دنیا هستند که یک نمونه از آنها شرکت گوگل با رویکرد اطلاعرسانی و تبلیغات است.
وی اضافه کرد: اینگونه شرکتها تلاش زیادی دارند تا Pipe را از شرکتهای داخلی ما بگیرند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با درخواستی از تمامی فعالان بازار این حوزه در کشور گفت: درخواست میکنیم که این فعالان با تعامل دولت به سمت مقابله با این تهاجماتی بروند که از طریق شرکتهای بینالمللی علیه ما صورت میگیرد و دنبال به دست آوردن بخشی از خدمات داخل کشور ما هستند.
فیروزآبادی با بیان اینکه بخش عمده کار در این حوزه برعهده بخش خصوصی است، عنوان کرد: در فضای مجازی بازار بزرگی برای همه دنیا به وجود آمده که هیچ نوع بیعدالتی در آن وجود ندارد و همه میتوانند به شکل باز در آن ارائه خدمات داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: بازار کشور ما به شدت بکر است و در موضوعاتی همچون تجارت و فروش الکترونیکی دارای فضای خالی هستیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه دربخش صنعت نسبت به صادرات به واردات در حد Error قرار دارد، گفت: شورای عالی فضای مجازی آمادگی دارد با همکاری فعالان این حوزه بتواند سیاستهای کلان را در جهت تسهیل مدلهای جدید کسب و کار فراهم کند.
منبع: تسنیم