صنایع دستی به فضای باز نمایشگاه کتاب نرفت/ گوشه‌نشینی در شهرآفتاب

به گزارش فناوری فرهنگی، پویا محمودیان در نشست رسانه ای معاونت صنایع دستی که نهم اردیبهشت ماه در سالن فجر سازمان میراث فرهنگی برگزار شد به فعالیت‌های اداره کل صادرات اشاره و بیان کرد: ما سال ۹۵ را با بازارچه‌های نوروزی آغاز و با نمایشگاه عیدانه به پایان رساندیم. ما در چهارنمایشگاه مشارکتی شرکت کردیم تا این مسئله را جا بیاندازیم که صنایع دستی در بسیاری از نمایشگاه‌ها از جمله نمایشگاه فجر طراحی مبلمان و همچنین زیورآلات می‌تواند حضور داشته باشد. امسال هم برای نخستین بار در فضای باز نمایشگاه بین‌المللی کتاب حضور پیدا می‌کنیم تا صنعت خلاق و صنعت فرهنگی را در یک نمایشگاه مشترک داشته باشیم.

دیروز، ۱۶ اردیبهشت ماه و پس از گذشت چهار روز از برگزاری نمایشگاه کتاب، هیچ خبری از حضور صنایع دستی در فضای باز نمایشگله بین‌المللی کتاب نبود. هیچ کدام از غرفه‌داران هم متوجه حضور فعالان این حوزه و حضورشان در نمایشگاه نشده بود. روی هیچ کدام از تابلوهای راهنما هم نوشته نشده بود که برای بازدید از نمایشگاه صنایع‌دستی به کدام بخش می‌توان مراجعه کرد. فراتر از این موارد، هیچ گونه اطلاع رسانی درباره حضور یا عدم حضور هنرمندان در سی‌امین نمایشگاه بین المللی کتاب صورت نگرفته بود.

امروز ۱۷ اردیبهشت ماه، پویا محمودیان در گفتگویی کوتاه با خبرنگار مهر اعلام کرد که ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ماه، به خاطر بارندگی شدید، هنرمندان به سوله‌ای منتقل شده و نتوانسته اند کارهاشان را در فضای باز نمایشگاه ارائه کنند. در صورتی که ما امیدوار بودیم حضور هنرمندان در فضای باز به آشنایی بیشتر مردم با صنایع دستی و حمایت بیشتر از هنرمندان منجر شود.

درباره این شرایط با شاهرخ پوری، یکی از هنرمندان شرکت‌کننده در نمایشگاه کتاب امسال هم صحبت کردیم که در پاسخ به خبرنگار مهر گفت: ما به سوله‌ای، نزدیک به ایستگاه تاکسی و پشت خوراکی فروشی‌ها منتقل شده‌ایم و تا دیروز هیچ اسمی‌از صنایع دستی، بر سر در سوله ما نبود. ابتدا بخش محیطی بود بع به بخش جنبی تغییر نام داد از دیروز تا به حال، سر در سوله نوشته شده: بخش جنبی (صنایع دستی)!

پوری همچنین به بارندگی جمعه، ۱۵ اردیبهشت ماه اشاره و بیان می‌کند: بر اثر بارندگی برخی کارها، به ویژه آثار منبت، آسیب دیدند که مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد، کارشناس فرستاده و قول داده اند که خسارت وارده را جبران کنند. اما ما از مسئولان صنایع دستی انتظار داشتیم تا از ما بیشتر حمایت کنند.

به گفته او قرار بوده از ۱۰ استان کشور در نمایشگاه کتاب شرکت کنند که تنها ۶ استان به نمایشگاه آمده اند. خوزستان، گیلان، اردبیل، تهران و… در نمایشگاه شرکت کرده اند. البته دیروز برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب به سوله هنرمندان صنایع دستی امدند و گفتند: هنرمندانی که فروش دارند باید نصف اجاره بهای خود که برابر با ۹۰۰ هزار تومان است را پرداخت کنند که این موضوع با اعتراض هنرمندان مواجه شد چرا که به مسئولان صنایع دستی به آنها وعده داده بودند که این نمایشگاه رایگان است.

نیما ذاکری سعید هم هنرمند فعال در زمینه چرم است؛ او معتقد است: مسئولان صنایع دستی تنها به ارائه آمار بسنده کرده‌اند. وگرنه چرا باید این همه بی‌نظمی‌و بی برنامگی در برگزاری یک نمایشگاه وجود داشته باشد؟

منبع: مهر
کانال-1-300x74

 

2 نظر

  1. خوشبختانه برای اولین بار من و همکارانم در سی امین نمایشگاه کتاب تهران غرفه داشتیم که با رایزنی معاونت محترم صنایع دستی و همکاری معاونت محترم فرهنگی ارشاد انجام شد. مهمترین و بهترین اتفاق این هست که پایه گذاری غرفه های صنایع دستی در نمایشگاه کتاب که بیشترین بازدید کننده را دارد انجام شد و میدانیم که هر رویدادی برای نخستین بار دارای ضعف هایی هم هست. ولی در طی برگزاری نمایشگاه خوشبختانه ضعف ها هم بر طرف شد و اکثر هنرمندان فروش خوبی داشتند راضی بودن. اما من از خبرگزاری مهر خیلی گله مندم چون وقتی با من مصاحبه کرد نکات مثبت صحبت های من در مورد برگزاری این نمایشگاه رو حذف کرده و تمام نکات منفی را آنطور که منفی تر جلوه دهد نوشتن. امیدوارم خبرنگار های محترم و محترمه مثل مهر با کلمات به ضرر هنرمندان صنایع دستی بازی نکنن چون ما یک تولید کننده صنایع دستی هستیم و با همین شغل نان با برکت و حلال سر سفره خود میاوریم. خیلی امنیت شغلی داریم که شما هم از طرف دیگر بخواهید با انتشار یک طرفه صحبت های منفی نان ما را سنگ کنید. آخه کی گفته هنرمندان صنایع دستی در شهر آفتاب گوشه نشین شدن؟ نکنه چون غرفه من گوشه سالن بوده این فکر رو کردید. اتفاقاً خود من بهترین فروش رو داشتم. و حتی رول های خرید دستگاه پز نشانگر فروش خوب من و همکارانم هست. لطفا به هنرمندان بی مهری نکنید. ما هم از معاونت صنایع دستی و هم از معاونت فرهنگی ارشاد کمال تشکر را داریم بخاطر شرکت در نمایشگاه رایگان کتاب.

     
  2. در ضمن فضای باز نمایشگاه در شأن هنرمندان صنایع دستی نیست و نباید فقط و فقط به صنایع دستی از بُعد اقتصادی نگاه کرد. در فضای باز نمایشگاه اغذیه فروشها و آبمیوه فروشی ها و بساطی ها و از این قبیل بودن و این که فضای باز نمایشگاه در اختیار شهرداری بود ولی سالن ها در اختیار ارشاد. تازه اگه در فضای باز نمایشگاه بودیم حتما جزو سیل زدگان بودیم چون از قبل بارندگی شدید و پی در پی رو پیش بینی کرده بودن. بارندگی که حتی داخل سالن هم خسارت بوجود آورد چه برسد که در فضای باز بوده باشیم. البته بیمه تمام خسارت رو پرداخت کرد.خلاصه بودن صنایع دستی در کنار نمایشگاه کتاب برای ما خوب بود و امیدواریم که همه دست به دست هم دهند تا سال دیگه این اتفاق خوب بهتر و مفید تر بیفته چون نمایشگاه کتاب پتانسیل خوبی برای فروش صنایع دستی هست و این موضوع کاملا در راستای اقتصاد مقاومتی هست. و اینکه صنایع دستی شفاف ترین و کامل ترین هویت فرهنگی کشورمون هست. پس چرا باید بودن صنایع دستی را در نمایشگاه کتاب بد جلوه دهیم هر چند که ضعف هایی هم داشته باشه. مهم پایه گذاری و ادامه این مسیر در راستای اقتصاد مقاومتی و بهبود ضعف هاست نه خراب کردن و بد جلوه دادن

     

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد