به گزارش فناوری فرهنگی، مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته و در ادامه بررسی طرح حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایعدستی، با تصویب ماده سه این طرح وظایف سازمان میراث فرهنگی را برای برنامهریزی و نظارت در زمینه توسعه کمی و بهبود کیفی صنایعدستی کشور و هماهنگی در زمینه آموزش و معرفی این محصولات در 9بند تعیین کرد.
بر اساس ماده سه این طرح ، سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری موظف به صدور مجوز تاسیس و پروانه تولید کارگاهی (انفرادی و گروهی)، صدور کارت شناسایی صنعتگر موضوع این قانون، صدور مجوز فروشگاههای انحصاری صنایعدستی، صدور گواهی اصالت برای آثار صنایعدستی، صدور مجوز تاسیس و بهرهبرداری از خانهها و بازارچههای صنایعدستی، صدور مجوز برگزاری حراج آثار فاخر صنایعدستی و هنرهای سنتی، صدور مجوز برگزاری نمایشگاههای داخلی و بینالمللی در زمینه صنایعدستی و هنرهای سنتی، صدور مجوز تاسیس شرکتهای مادر تخصصی خصوصی با هدف سرمایهگذاری در کلیه مراحل فعالیتهای صنایعدستی به اشخاص حقوقی ذیصلاح و درجهبندی و صدور گواهی کیفیت برای کارگاهها و فروشگاههای صنایعدستی و هنرهای سنتی شده است.
نمایندگان همچنین با تصویب تبصره یک این ماده مقرر کردند فعالیتهای احصا شده در این ماده مشمول تبصره ماده دو قانون نظام صنفی مصوب ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ بوده و با صدور پروانه فعالیت و بهرهبرداری از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، نیاز به اخذ مجدد مجوز یا پروانه کسب از وزارت صنعت نیست. همچنین تبصره دو این ماده مقرر میکند طراحی، برنامهریزی، توسعه و نظارت بر تمامی آموزشهای غیررسمی صنایعدستی کشور اعم از آموزشهای عمومی، تخصصی و مجازی با سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است. تمام اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در بخش صنایعدستی مکلفند سیاستهای تعیین شده سازمان را در آموزشهای خود رعایت کنند.
منبع: دنیایاقتصاد