به گزارش فناوری فرهنگی،کامبیز مشتاقگوهری، مدیرکل میراثفرهنگی این استان، اظهار کرد: برای ثبتجهانی معمولاً چندین شاخص در نظر گرفته میشود و اگر اثری یک یا چند شاخصه را داشته باشد میتواند نامزد شود ازجمله منحصربهفرد بودن هنری که در آن روستاست.
او افزود: با سفر ارزیاب یونسکو همه جوانب بررسی میشود و گزارشی به هیات برگزارکننده و شورای جهانی صنایعدستی میدهند مبنی بر اینکه شاخصههای لازم را دارد یا خیر، و ما باید دفاع کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سیستانوبلوچستان، با بیان اینکه ممکن است زیرساختها فراهم نباشد و باید در یک پروسه زمانی زیرساختهای لازم نیز فراهم شوند، ادامه داد: جهانی شدن باعث معطوف شدن توجه ویژه به آن اثر، افزایش ارزش آن، توسعه رویکرد گردشگری و فراهم شدن ظرفیتهایی برای افزایش تقاضای محصولات در بازار میشود که همه اینها کمک میکند تا بخش دولتی و نیز بخش خصوصی زیرساختها را فراهم کنند.
مشتاقگوهری گفت: قرار بر این است که با جهانی شدن و شهرت پیدا کردن این اثر، زمینه افزایش تولید و فعالیت بخشخصوصی فراهم شود. قیمت و ارزش کالا افزایش یابد و درنهایت این منطقه در چرخه مراکز موردتوجه برای سرمایهگذاری قرار بگیرد.
او با اشاره به اینکه در سال گذشته اعتبارات ویژهای برای راهاندازی کارگاه دوم سفال کلپورگان اختصاص داده شد بیان کرد: این کارگاه تجهیز شده و برنامه آموزشی بهصورت پیوسته برگزار میشود و در بحث تبلیغات و معرفی این روستا کارهای زیادی انجام شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سیستانوبلوچستان درمورد زیرساختهای روستای کلپورگان بهویژه آب آشامیدنی این روستا افزود: باتوجه به قنواتی که در شهرستان سراوان وجود دارد، گزارشی از مشکل آب آشامیدنی در این روستا نداشتهایم، اما جلسهای برای هماهنگ کردن دستگاههای مختلف اجرایی برگزار میشود که هماهنگیهای بیشتری برای خدمات بیشتر به این روستا و مجموعه صورت گیرد و زمینه برای حضور مسافران، گردشگران، هنرمندان و صنعتگران بیشتر در روستای کلپورگان فراهم شود و کارگاههای بیشتری احداث شوند تا جایگاه این روستا را بهصورت جهانی تثبیت کنند.
او با بیان اینکه تحقیقات مختلفی راجع به نقوش سفال صورت گرفته و تمام نقوش آن ثبتملی شده است، ادامه داد: به حضور در بازارهای جهانی فکر میکنیم و سفال کلپورگان یک برند جهانی است که مقبولیت خوبی در جهان دارد و اگر بتوانیم بازار جهانی را فراهم کنیم فروش خوبی خواهد داشت.
مشتاقگوهری گفت: برنامههای زیادی برای توسعه و ترویج سفال کلپورگان داریم که شرکت در نمایشگاه صنایعدستی بعدی خارج از کشور ازجمله این برنامههاست.
او خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه سفال و سرامیک سنگین هستند و بستهبندیهای ویژهای میطلبند، در بحث طراحی بستهبندی، اقداماتی انجام میدهیم و امسال بستهبندی متناسب با سفال و سرامیک هم عرضه خواهد شد.
بنا بر این گزارش فروش محصولات هنری اتفاق مهمی است که رونق اقتصاد فرهنگ و هنر را در پی دارد.
این در حالی است که موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر گفت: سایت بازار آثار هنری ساعت۱۲ ظهر امروز سهشنبه ۲۷تیرماه بسته خواهد شد.
دومین بازار آثار هنری با هدف توسعه فرهنگ خرید اثر هنری از ۲۳ تا ۲۹مرداد سال جاری در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
فراخوان دومین بازار آثار هنری از ۳۱اردیبهشت روی سایت این جشنواره به نشانی Bazar.civa.ir در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
منبع:صبا