تأکید رومیانی بر سیاست‌های تشویقی توسعه گردشگری ارزان‌قیمت

به گزارش فناوری فرهنگی،در جلسه کارگروه ملی زیارت که به ریاست محمد شریعتمداری؛ معاون اجرایی رئیس‌جمهوری، برگزار شد، بر رفت‌وبرگشت آسان زائران، اسکان راحت آنان در مراکز مطلوب اقامتی و کاهش هزینه‌های زائران به‌عنوان اهداف اصلی این کارگروه زیارت تأکید شد.

به‌گزارش «صبا» محمد شریعتمداری؛ معاون اجرایی رئیس‌جمهوری در این جلسه که در محل استانداری خراسان‌رضوی و با حضور استانداران خراسان‌رضوی، قم و فارس برگزار شد، اظهار کرد: هر ساله منابع قابل‌توجهی به سازمان‌های فرهنگی تزریق می‌شود که نباید با موازی‌کاری این منابع هدر رود

او ادامه داد: نباید اعتبارات زیارت بدون هماهنگی با کارگروه ملی زیارت تصویب شود بلکه باید همه نهادهای مرتبط با این کارگروه در استان‌ها هماهنگ با یکدیگر فعالیت کنند و حوزه فعالیت سایر استان‌ها در کارگروه زیارت نیز باید با دقت بیشتری دیده شود و برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات در این خصوص با اولویت‌بندی اجرایی شوند.

معاون اجرائی رئیس‌جمهوری گفت: در راهبردهای موجود در منشور زیارت میان پیشنهادها و برنامه‌های عملیاتی گسست وجود دارد و حال آن‌که نمی‌شود پیشنهادها و راهکارها جدا از هم باشد.

شریعتمداری بر لزوم استفاده از فرهنگ زیارت در ترویج فرهنگ‌های مطلوب تأکید کرد و گفت: باید به‌دنبال راهکارهایی برای استفاده از فرصت مطلوب خرده‌فرهنگ‌ها و جلوگیری از گسترش فرهنگ‌های غلط بود.

او با اشاره به حضور زائران خارجی در کشور گفت: همانند مشارکت مردم عراق در میزبانی از زائران اربعین، در ایران نیز باید استقبال و پذیرش از زائران خارجی را مردمی‌تر کنیم و به‌خصوص در مناسبت‌های خاص مانند دهه کرامت مشارکت مردم در این زمینه بیشتر شود.

شریعتمداری با بیان این‌که باید از زائران خارجی محب اهل بیت(ع) استقبال بیشتری صورت پذیرد، افزود: با کار فرهنگی می‌توان پذیرایی از گردشگران خارجی را مردمی‌تر کرد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری خاطر نشان کرد: توجه به زائران پاکستانی که با شرایط دشوار در مسیر راه طی طریق می‌کنند جزو اولویت‌هاست تا در مراحل مختلف سفر آن‌ها سهولت بیشتری انجام شود.

شریعتمداری اظهار کرد: بعضی امور شور و شوق بیشتری دارد و انسان با آن قرابت بیشتری پیدا می‌کند که یکی از آن‌ها کارگروه ملی زیارت به‌خاطر معنویت حاکم بر آن است.

میرهادی قره‌سید رومیانی؛ سرپرست معاونت گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز در این کارگروه گفت: در حوزه گردشگری باید به زیرساخت‌ها و سیاست‌گذاری‌های کلان و منطقه‌ای دولت و تعادل‌بخشی به سیاست‌های تشویقی توسعه گردشگری ارزان‌قیمت توجه کرد.

او اظهار کرد: سازمان میراث‌فرهنگی در حال حاضر تغییر رویکرد داده و به توسعه گردشگری و اتخاذ همکاری و مشارکت با سایر نهادها و سازمان‌‌های متولی در امر توسعه گردشگری کشور توجه ویژه دارد.

سرپرست معاونت گردشگری کشور با تأکید بر حمایت از فعالان بخش گردشگری به‌ویژه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی افزود: در حوزه گردشگری باید به زیرساخت‌ها و سیاست‌گذاری‌های کلان و منطقه‌ای دولت و تعادل‌بخشی به سیاست‌های تشویقی توسعه گردشگری ارزان‌قیمت توجه کرد.

رومیانی به رویکرد سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری درخصوص حرکت به‌سوی توسعه گردشگری و اتخاذ رویکرد همکاری و مشارکت با سایر نهادها و سازمان‌های ذی‌مدخل در امر توسعه گردشگری در کشور اشاره کرد و گفت: ایجاد فضاهای اقامتی ارزان‌قیمت باید به‌گونه‌ای مدیریت شود که فضای کسب‌و‌کار واحدهای اقامتی رسمی را دچار ضرر و زیان نکند.

سرپرست معاونت گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همچنین بر ظرفیت فنی و تخصصی این سازمان و ادارات تابعه در فرایند برنامه‌ریزی و مدیریت گردشگری اشاره کرد و بر جایگاه و نقش سازمان میراث‌فرهنگی در نظارت فنی بر پروژه‌های حوزه گردشگری و زیارت تأکید کرد.

علیرضا رشیدیان؛ استاندار خراسان‌رضوی، نیز در ادامه این نشست گفت: در کارگروه زیارت استان در جلسات متعددی موانع و مشکلات زیارت مطلوب و راهکارهای برطرف کردن مشکلات مورد بررسی قرار گرفته است.

او مشکلات در زمینه امور زیربنایی، اقامتی و رفاهی، حمل‌ونقل، سیاسی و امنیتی، اجتماعی، فرهنگی، سلامت و بهداشت، تبلیغات و اطلاع‌رسانی را ازجمله مواردی دانست که مورد بررسی قرار گرفته و راهکار و تدابیری برای رفع آن‌ها در نظر گرفته شده است.

رشیدیان با بیان این‌که مشهد از شهرهای مهم زیارتی است که تبدیل آن به کانون تولید و ترویج معارف اسلامی از امور مهم در این زمینه است، اظهار کرد: باید از فرصت «مشهد۲۰۱۷» استفاده کنیم تا با بهره‌گیری از فرصت‌‌ها و ظرفیت تولید، نهادهایی برای تعاملات فرهنگی ایجاد شود.

او با اشاره به طرح‌های مختلفی که برای رفاه زائران در نظر گرفته شده است گفت: طرح مبدأ تا مبدأ، یکی از این طرح‌هاست که در قالب آن سال گذشته ۱۰هزار نفر پذیرش شدند و امسال تاکنون ۲۵هزار نفر وارد مشهد شده‌اند و گام بعدی سفرهای بین‌استانی در قم، فارس و خراسان‌رضوی برای زائران است.

نماینده عالی دولت در خراسان‌رضوی اضافه کرد: با اجرای طرح مبدأ تا مبدأ، بازنشستگان، دانشجویان، زوج‌های جوان و روستاییان سازماندهی و از تخفیف‌های زیادی بهره‌مند می‌شوند.

رشیدیان درخصوص زائران خارجی به‌خصوص پاکستانی‌ها گفت: سالانه ۹۰هزار نفر از زائران و علاقه‌مندان به اهل بیت(ع) از این کشور به مشهد می‌آیند که با سختی‌های زیادی در طول مسیر دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند و لازم است تدابیری برای آسان کردن سفر برای آن‌ها در نظر گرفته شود.

مهدی فروزان؛ مدیرکل دفتر هماهنگی امور رفاهی زائران استانداری خراسان‌رضوی نیز در این کارگروه با ارائه گزارشی گفت: در چهار ماه نخست امسال، ۴۵۲هزار زائر و گردشگر خارجی وارد مشهد شده‌اند که علاوه بر اولویت زیارت هدف سیاحت و سلامت نیز داشته‌اند.

او اظهار کرد: مجموع زائرانی که سال گذشته به مشهد سفر کرده‌اند ۲۸میلیون‌و۵۰۰هزار نفر بود که دومیلیون نفر آن‌ها گردشگران خارجی بودند و از ابتدای امسال تاکنون چهار قطار حامل گردشگران از اروپا وارد مشهد است.

فروزان گفت: به‌زودی دبیرخانه سلامت با هدف خدمات‌رسانی بهتر و مناسب‌تر در مشهد راه‌اندازی خواهد شد که البته تا بهره‌برداری کامل این مجموعه هشتصد لیدر در حوزه گردشگری سلامت فعال هستند.

او افزود: ۱۵ شرکت فعال در حوزه گردشگری سلامت متقاضی دریافت مجوز هستند و تاکنون شش شرکت موفق به دریافت مجوز فعالیت در این بخش شده‌اند

منبع:صبا

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد