به گزارش فناوری فرهنگی، نشست خبری هفدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ ایران همزمان با روز ملی صنعت چاپ با حضور محمودرضا برازش؛ مدیرکل اداره چاپ و نشر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسن فکری؛ دبیر جشنواره و جمعی از نمایندگان رسانه در سرای اهلقلم موسسه خانهکتاب برگزار شد.
محمودرضا برازش در این نشست اظهار کرد: براساس برنامهریزیهای صورتگرفته در این دوره از جشنواره صنعت چاپ، شورای سیاستگذاری این جشنواره با ریاست سیدعباس صالحی که در آن زمان معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، تشکیل و مقرر شد جشنهای استانی از ۱۱شهریورماه برپا شوند.
در این میان قرار شد باتوجه به شرایط استانها، هیچگونه الزامی به برپایی جشن در همان روز نداشته باشند. بلکه توصیه شد در طول ایام اما نه خیلی دیر و نه خیلی زود، نسبت به برگزاری جشن اقدام کنند.
وی ادامه داد: در این راستا جشن صنعت چاپ در استانها از دو روز گذشته آغاز شده که نخستین استان میزبان، خراسانرضوی بوده است. در روزهای آینده نیز شاهد برگزاری جشن در استانهای آذربایجانغربی، اردبیل، مازندران، کردستان، اصفهان، ایلام، فارس و… خواهیم بود.
مدیرکل اداره چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جشن ملی صنعت چاپ در تهران ۲۵شهریورماه برگزار خواهد شد، تاکید کرد: اطلاعات و برنامههای استانهای کشور بهصورت دایم به دبیرخانه جشنواره ارسال میشوند. هفته آینده استان برتر معرفی خواهد شد. همچنین آثار برتر چاپی نیز از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال میشوند. در این راستا هفته آینده داوری آثار آغاز خواهد شد.
همچنین مدیرکل اداره چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دیگر اقدامهای این اداره در چند سال اخیر، گفت: در چند سال اخیر کوشیدیم بخشی از امور چاپ به صنوف مربوطه واگذار شود. همچنین در گذشته اگر قرار بود دستگاهی یا محصولی به کشور وارد شود باید واردکننده، تمام مدارک خود را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه میکرد اما اکنون در دولت پایگاهی ایجاد شده است، واردکنندگان باید اطلاعات محصول را ثبت کنند.
وی درباره سرنوشت سایت جامع چاپ گفت: این سامانه اکنون در تمام استانهای کشور عملیاتی شده است و اکنون چاپخانهداران در این سیستم به فعالیت خود ادامه میدهند. تا زمانی که پروسه انتقال بخش صنعتی چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت تکمیل شود، ما این اطلاعات را در اختیار وزارت صنعت قرار خواهیم داد.
او درباره آییننامه انتقال بخش صنعتی چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت، توضیح داد و گفت: در آییننامه، پیشنهاد شده ورود ماشینآلات چاپ به داخل کشور دیگر مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیاز نداشته باشد؛ اکنون دو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت این پیشنهاد را به مجلس ارسال کردهاند که هم ورود و هم جابهجایی دستگاهها برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد. امیدواریم این موضوع طی یکی دو ماه آینده حل شود تا نسبت به تغییر آییننامه اقدام شود.
مدیرکل اداره چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره کاهش مالیات ارزشافزوده حوزه چاپ گفت: در حوزه مالیات صنعت چاپ دو موضوع وجود دارد؛ نخست منطقیکردن مالیات و دیگری معافیت مالیاتی است. بسیاری از دوستان معتقدند عدد مالیات منطقی نیست بنابراین خواهش ما از دوستان مالیاتی این است، براساس امکانات چاپخانهها و وضعیت دستگاههای آنها مالیات دریافت کنند. از طرف دیگر چون بخش عظیمی از صنعت چاپ به حوزه فرهنگ مربوط میشود، درخواست کمتر شدن عدد مالیات حوزه فرهنگ باتوجه به رکود این حوزه، طرح شده است. این موضوع نیز در حال پیگیری است.
برازش افزود: از اتفاقهای خوب در این حوزه رشد سرمایهگذاری است و از طرفی شاهد کاهش میزان واردات در حوزه چاپ هستیم؛ در سال۹۴ ترخیص محصولات چاپی۱۴۳هزارو۹۰۰ تُن صورت گرفته است اما در سال۹۵ به ۸۳هزار تن کاهش پیدا کرده است. یعنی شاهد کاهش ۴۰درصدی در عرصه واردات محصولات چاپی هستیم. از سوی دیگر آمار صادرات محصولات چاپی نیز بهتر شده است. امیدواریم تراز صادرات کشور در حوزه چاپ هر روز بهتر شود.
منبع: صبا