به گزارش فناوری فرهنگی، فیلتر شدن شبکههای اجتماعی سوای از به وجود آمدن دغدغه انتخاب پیامرسان جایگزین برای کاربران، باعث ایجاد یک نگرانی مهمتر در کشور شد: از بین رفتن کسب و کارهای موجود در تلگرام و بیکاری دهها هزار نفر.
در این میان نامهای مختلفی از پیامرسانهای داخلی به گوش میرسد. سروش، ویسپی، گپ، بله و بیسفون از پیامرسانهایی هستند که این روزها کاربران شبکههای اجتماعی در حال آزمودن آنها هستند. پیامرسانهایی که اگرچه از آنها به عنوان جانشینهایی برای تلگرام یاد میشود، اما به نظر میرسد راه درازی برای دستیابی به محبوبیت و فراگیری این پیامرسان محبوب و کاربردی داشته باشند. در ادامه به معرفی یکی از پیامرسانهای داخلی، می پردازیم.
پیامرسان بله نیز مانند اکثر پیامرسانهای داخلی ظاهری شبیه به تلگرام دارد و امکاناتی نظیر ارسال متن، عکس، صوت، فیلم، استیکر، ایموجی، موقعیت مکانی و … را در خود جای داده است.
اگرچه احساس میشود سازندگان بله درصدد کپیکاری از روی تلگرام بودهاند، اما ویژگیهای بانکی بله را میتوان وجه تمایز این پیامرسان با تلگرام -و البته مابقی رقبای داخلیاش- دانست. پیامرسان بله این امکان را با استفاده از اعتبار بانک ملی ایران و تحت نظارت بانک مرکزی فراهم کرده است. روش استفاده از این قابلیت نیز نسبتا راحت طراحی شده است و میتواند مورد توجه صاحبان کانالهای فروشگاهی و کسبوکارها قرار گیرد.
در این نرمافزار، صاحبان کسب و کار میتوانند برای خود کانال فروشگاهی بسازند. کانال فروشگاهی دقیقا مانند یک کانال معمولی است با این تفاوت که میتوان یک شماره کارت بانکی را نیز به آن اختصاص داد. بنابراین صاحبان کسب و کارها میتوانند محصولات خود را به همراه تصویر و توضیحات در قالب یک پست به همراه یک دکمه پرداخت در کانال خود در معرض فروش بگذارند.
هر کاربر نیز میتواند با استفاده از کارتهای ۱۲ بانک: ملی، ملت، کشاورزی، پارسیان، پاسارگاد، شهر، انصار، پستبانک، دی، سرمایه، آینده و حکمت ایرانیان به خرید اجناس اقدام کند. برای این کار، لازم است مشتری روی لینک پرداخت کلیک کند و تنها با زدن رمز دوم (اینترنتی) پول را «به صورت آنی» و در شبکه «شتاب» به حساب فروشنده کارت به کارت نماید. فیش واریزی برای فروشنده و خریدار در داخل نرم افزار فرستاده میشود. طبق اعلام «بله» ویژگی کانال فروشگاهی، رایگان است و هیچ کارمزدی از صاحبان کسب و کارها دریافت نمیشود.
از دیگر ویژگیهای جالب توجه این پیامرسان، قابلیت ارسال درخواست پول و یا انجام کارت به کارت برای مخاطبان، بدون دانستن شماره کارت بانکی آنهاست. پروفایل هر کاربر در پیامرسان بله، علاوه بر نام و شناسه و تصویر، حاوی «شماره کارت بانکی» نیز هست. بنابراین شما میتوانید شماره کارت بانکی خود را نیز ثبت نمایید. برای انتقال پول به افراد، کافی است به صفحه گفتگو با آنها وارد شده و از گزینه «پیوست»، گزینه «بانک» را انتخاب کرده و عملیات کارت به کارت و یا درخواست پول را انجام دهید. به محض انجام عملیات، رسید تراکنش بانکی در همان محل چت، ارسال خواهد شد و مخاطب شما از پرداخت مطلع خواهد گردید.
به نظر میرسد امکان پرداخت درون پیامرسان بله، قابلیت جذب کاربران زیادی را به خود داشته باشد. علاوه بر این «بله»، امکان انجام کارت به کارت از مبدا ۱۲ بانک (ملی، ملت، کشاورزی، پارسیان، پاسارگاد، انصار، شهر، پستبانک، دی، سرمایه، آینده و حکمت ایرانیان) به تمامی کارتهای بانکی عضو شبکه شتاب، قابلیت خرید شارژ، پرداخت قبض، استعلام قبض تلفن همراه و نیز پرداخت عوارض خروج از کشور را در خود دارد که میتواند مورد استفاده کاربران قرار گیرد.
به عنوان جمعبندی میتوان گفت اگرچه پیامرسان بله همچنان راه دشوار و درازی را برای کسب محبوبیت تلگرام در پیش رو دارد، ولی قابلیتهای مالی این پیامرسان که در نوع خود ممتاز و کاربردی است، میتواند وجه تمایز و پیشرفت آن به حساب آید. البته اگر سازندگان این پیامرسان بتوانند این ویژگی و قابلیتهای گسترده آن را به مخاطبانشان، به صورت شفافتر و کاربردیتر ارائه دهند!
نویسنده:
امین حامدی