به گزارش فناوری فرهنگی، عبدالصمد خرمآبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در مطلبی در کانال شخصیاش در پیامرسان سروش به نشانی http://sapp.ir//khoramaabaadi نوشت: بررسی های بعمل آمده حاکی است علیرغم تبلیغات پرحجم جهت استفاده از فیلتر شکن برای دسترسی به تلگرام، فعالیت تلگرام در فضای مجازی کشور بیش از 90 درصد کاهش داشته است.
خوشبختانه تا کنون چند میلیون از کاربران تلگرام به پیام رسانهای داخلی مهاجرت کرده اند.
طی مدت کوتاهی که تلگرام فیلتر شده است پیام رسان های اجتماعی بومی مشابه آن مانند “سروش”، “بله”، “آی گپ” و “گپ” رشد کمی و کیفی فوق العاده ای داشته اند.
اگر وزارت ارتباطات در اجرای وظایف خود برخی دیگر از موانع موجود بر سر راه پیام رسانهای داخلی را بر دارد آنها بزودی قله های موفقیت را فتح و کشور را از وابستگی به بیگانگان در این حوزه نجات خواهند داد.
سرمایه گذاران و مدیران پیام رسان های بومی وقتی که استقبال بی نظیر مردم را باور کردند علاوه بر استفاده بیشتر از متخصصان و بکارگیری سرمایه های انسانی سرمایه گذاری مالی قابل توجهی را در فضای مجازی انجام داده و سرورها و تجهیزات فنی زیادی را خریداری و نصب کرده اند ولی تا کارشان به نتیجه برسد نیازمند حمایت جدی دولت هستند.
آقای آذری جهرمی در مناظره تلویزیونی که قبل از وزیر شدنشان با بنده داشتند اذعان نمودند مهاجرت مردم به پیام رسان های داخلی می تواند سه هزار میلیارد تومان درآمد برای بخش داخلی بدنبال داشته باشد.بنده معتقدم درآمد اقتصادی ناشی از رونق پیام رسان های بومی برای کشور دهها هزار میلیارد تومان است.
با بیرون راندن دشمن از قسمتی از فضای مجازی کشور اندک اندک اقتصاد مقاومتی در این فضا در حال شکل گرفتن است.
عده ای با دادن وعده دائمی نبودن فیلتر تلگرام رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در فضای مجازی و تحقق اقتصاد مقاومتی در این فضا را کند میکنند.
جلوگیری از فعالیت تلگرام علاوه بر اینکه موجبات رونق اقتصادی کشور و ممانعت از جاسوسی اطلاعاتی دشمنان را فراهم کرده نقشه و برنامه چند ساله آنها برای برهم زدن نظم و امنیت کشور و استمرار تهاجم فرهنگی را نقش بر آب کرده است.
قانونگرایی اقتضا میکند با گردش آزاد اطلاعات مجرمان در فضای مجازی مخالفت شود
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در یادداشتی عنوان کرد: هیچ یک از مسئولین، مخالف گردش آزاد اطلاعات در کشور نیستند، اما قانونگرایی اقتضا دارد با گردش آزاد مجرمین و تروریستها و جاسوسان در فضای مجازی کشور مخالفت شود.
عبدالصمد خرم آبادی معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در یادداشت دیگری بیان داشت: یکی از اعضای کانال سوال کردهاند که چرا با وجود اینکه اینستاگرام دارای میلیونها محتوای مجرمانه علیه امنیت کشور و مقدسات اسلامی و غیر اخلاقی است دستور رفع فیلتر آن صادر شده است؟ آیا مراجع قضایی نمیخواهند از این اقدامات غیر قانونی جلوگیری کنند؟
در جواب باید گفت بله کاملا درست است، شبکه اجتماعی اینستاگرام در ظاهر امر یک شبکه اطلاع رسانی است، اما در واقع یک شبکه جاسوسی غیر قابل کنترل است که میلیونها محتوای مجرمانه علیه امنیت داخلی و خارجی کشور و محتوای غیر اخلاقی و علیه مقدسات اسلامی را منتشر میکند.
اطلاعات میلیونها شهروند ایرانی در سرورهای اینستاگرام در آمریکا ذخیره، نگهداری و تحلیل شده و مورد سوء استفاده سرویسهای جاسوسی قرار میگیرد.
فرمان هدایت و مدیریت اینستاگرام در دست سرویسهای جاسوسی شیطان بزرگ است به همین جهت اینستاگرام هیچگونه همکاری در ارتباط با جلوگیری از ارتکاب جرم و شناسایی مجرمین با جمهوری اسلامی ایران ندارند.
هزاران پرونده کلاهبرداری، جعل عنوان، نقض حریم خصوصی و … در ارتباط با شکایات مردم از کاربران صفحات اینستاگرام در دستگاه قضایی تشکیل شده، اما به لحاظ اینکه سرورهای این شبکه در خارج از کشور است و هیچگونه همکاری با مراجع قانونی ایران ندارند، این پروندهها بدون نتیجه باقی مانده و مردم به حق و حقوق خود نرسیدهاند.
تنها در بخشی از اینستاگرام که مورد بازدید کاربران ایرانی قرار گرفته، بیش از 250 میلیون محتوای خلاف عفت و اخلاق عمومی توسط روباتهای هوشمند وزارت ارتباطات و حدود 500 هزار محتوای ضد امنیتی و علیه مقدسات و سایر محتواهای مجرمانه توسط گروههای رصد مردمی و نهادهای امنیتی انتظامی و قضایی شناسایی شده است.
بر همین اساس، دستور مسدود سازی محتوای مجرمانه اینستاگرام از مدتها قبل از اغتشاشات و فتنه اخیر، توسط مراجع مختلف قضایی صادر و در اجرای دستور دادستان کل کشور به وزارت ارتباطات ابلاغ گردیده، اما این دستور بنا به دلایلی که وزارت ارتباطات باید پاسخگوی آن باشد، قبل از فتنه 96 اجرا نشد.
اخیرا به خاطر نقش آشکار اینستاگرام در ایجاد آشوبها و اغتشاشات و عملیات تروریستی درشهرهای مختلف کشور، دستور فیلتر آن از ناحیه شورای امنیت کشور صادر و اجرا شد.
اما متاسفانه وزارت ارتباطات بدون توجه به مسایل امنیتی و حجم عظیم محتوای مجرمانه موجود در اینستاگرام و دستورات قضایی صادره این پایگاه اینترنتی را رفع فیلتر کرده است.
با رفع فیلتر اینستاگرام جوانان و نوجوانان ایرانی مجدداً با بهمنی از محتواهای مجرمانه در فضای مجازی کشور مواجه شدهاند.
بدین لحاظ از سوی دادستانی کل کشور به مسئولین وزارت ارتباطات اخطار داده شده که رفع فیلتر اینستاگرام بر خلاف موازین قانونی و قضایی انجام گردیده و مسئولین امر باید پاسخگو باشند.
شبکههای اجتماعی بومی مشابه اینستاگرام، نظیر «سلام»، «ویسگون» و «لنزور»، در زمان فیلتر اینستاگرام مورد توجه کاربران ایرانی قرار گرفته و خودی نشان داده بودند. اما رفع فیلتر اینستاگرام امیدشان را نا امید کرد.
حمایت بی قید و شرط دولت از فعالیت بی ضابطه پیام رسانهای خارجی و اختصاص بخش عمدهای از پهنای باند کشور به آنها علت اصلی تضعیف شبکههای اجتماعی و پیام رسانهای بومی است.
حمایت از فعالیت بی ضابطه و غیر قانونی پیام رسانهای خارجی علاوه بر اینکه موجب ترویج جرم و جنایت و قانون گریزی و تضعیف حاکمیت ملی در فضای مجازی کشور گردیده موجبات جاسوسی دشمنان و وابستگی اقتصادی اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور را به دشمنان فراهم کرده و مانع ایجاد شبکه ملی اطلاعات شده است.
لازمه تحقق شبکه ملی اطلاعات دل کندن از شبکههای اجتماعی غیر قابل کنترل بیگانه و رونق گرفتن شبکههای اجتماعی بومی است.
اگر تصمیات مسئولین کشور به جای کمک به رونق شبکههای اجتماعی بومی منجر به فراگیری دائم شبکههای اجتماعی خارجی شود، استقلال اقتصادی و سیاسی و فرهنگی کشور در فضای مجازی هرگز تحقق نخواهد یافت.
هیچ یک از مسئولین، مخالف گردش آزاد اطلاعات در کشور نیستند، اما قانون گرایی اقتضاء دارد با گردش آزاد مجرمین و تروریستها و جاسوسان و مهاجمان فرهنگی در فضای مجازی کشور مخالفت شود.
بستن شبکههای اجتماعی غیر قابل کنترل خارجی نه تنها به کمیت و کیفیت گردش آزاد اطلاعات در کشور لطمه نمیزند، بلکه موجب رونق گردش آزاد اطلاعات و توقف گردش آزاد جرم و جنایت در فضای مجازی کشور خواهد شد.
منبع: آی تی آنالیز