مایکروسافت پیش‌بینی می‌کند هر فردی در آینده‌ای نزدیک یک «خود دوم» هوشمند خواهد داشت

به گزارش فناوری فرهنگی، به تازگی کتاب جدیدی توسط دو نفر از بزرگان صنعت فناوری منتشر شده که پیش‌بینی می‌کند در آینده‌ای نزدیک هر فردی یک خود دیگر یا «alter ego» دیجیتالی خواهد داشت.

کتاب «The Future Computed» توسط «براد اسمیت»، یکی از مدیران ارشد مایکروسافت و سخنگوی بخش هوش مصنوعی این شرکت با همکاری «هری شوم» محقق برجسته این صنعت نوشته شده است.

این کتاب به طور خلاصه، وضعیت هوش مصنوعی در آینده کسب‌وکارها و شرکت‌های تجاری را بررسی می‌کند و به آن‌ها پیشنهاد می‌دهد هرچه زودتر هوش مصنوعی را در آغوش بگیرند. چون این علم به سرعت در حال توسعه و پیشرفت است.

اگر محققان این حوزه بتوانند دانش و یافته‌های جدید خود را با دیگران و حتا رقبا در میان بگذارند، هوش مصنوعی سریع‌تر از انتظارها به سوی جلو حرکت می‌کند و طی چند سال آینده به تکامل خود خواهد رسید.

در این کتاب، یکی از پیش‌بینی‌های بزرگ صنعت هوش مصنوعی که ممکن است در ۲۰ سال آینده محقق شود؛ ظهور دستیاران دیجیتالی است.

در اینجا، منظور دستیارهای دیجیتالی مانند سیری اپل، کورتانای مایکروسافت و الکسای آمازون نیست؛ بلکه داریم درباره دستیارهایی صحبت می‌کنیم که می‌توانند تمام زندگی یک فرد را کنترل و به دست بگیرند و همه‌چیز را درباره شما (البته با اجازه شما) می‌دانند.

مایکروسافت در خود شرکت‌اش این دستیارهای دیجیتالی را با نام‌های «alter ego» یا «a second self» صدا می‌زند و آن‌ها را برای بهبود هوشمندی افراد در زندگی آینده لازم می‌داند.

یکی دیگر از مباحث کتاب درباره اهمیت انسانیت و عواطف بشری است. نویسندگان کتاب «The Future Computed» پیشنهاد دادند وقتی هوش مصنوعی به مرز تصمیم‌گیری رسید و ظرفیت‌های انتخاب مانند انسان را داشت؛ محققانی با پس‌زمینه‌هایی از علوم انسانی برای راهنمایی هوش مصنوعی نیاز است تا بتوانند همانند انسان فکر کنند و تصمیم بگیرند.

انسانیت‌بخشی به هوش مصنوعی

شرکت‌های فناوری می‌توانند ابزارها را بسازند یا در فرآیند ساخت هوش مصنوعی کمک کنند ولی جامعه چگونه باید از این هوش مصنوعی استفاده کند؟ این موضوع می‌تواند بخشی از تلاش‌ها و گفت‌وگوها در آینده صنعت هوش مصنوعی باشد.

نویسندگان این کتاب در گفت‌وگو با سایت بیزینس اینسایدر می‌گویند:

«ما باید به این نکته اشاره کنیم که شرکت‌های فناوری بیش از هر کس دیگری درباره چگونگی کار هوش مصنوعی اطلاع دارند ولی به این معنا نیست که این شرکت‌ها بهتر می‌دانند ابزارهای هوش مصنوعی چگونه باید نقش‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی را برعهده بگیرند و سودمند باشند.»

در آینده، «خود دیجیتالی دیگر» توانایی چه کارهایی را خواهد داشت؟ مایکروسافت جزییات زیادی درباره دستیارهای دیجیتالی صحبت نکرده است ولی برخی ایده‌ها مطرح هستند. مثلا، افراد بتوانند در ذهن خودشان با این دستیارهای دیجیتالی صحبت کنند و دیگر نیازی به گفت‌وگوی بلند مانند آن‌چه که امروز شاهدش هستیم؛ نباشیم. فراتر از آن؛ شاهد یک تعامل ذهنی میان افراد و «alter ego» هستیم.

افرادی مانند ایلان ماسک اعتقاد دارند که انسان‌ها در آینده می‌توانند ذهنی با کامپیوترها در تعامل باشند. ماسک یک شرکت به نام «Neuralink» نیز برای توسعه رابط مغز – کامپیوتر راه‌اندازی کرده است.

دومین دستاورد «alter ego» می‌تواند هوشمندتر شدن افراد در آینده باشد. آن‌ها می‌دانند که شما امروز چه برنامه‌ای دارید، کجاها باید بروید، با چه افرادی ملاقات خواهید کرد و چه باید بگویید. بنابراین؛ می‌توانند کارها را برای شما برنامه‌ریزی کنند، ابزارها و وسایل مورد نیاز هر روزتان را مرتب و آماده کنند، ترفندهایی را یادتان بدهند که بهتر و سریع‌تر به هدف برسید و تصمیم‌های سریع‌تر، آگاهانه‌تر و هوشمندتر بگیرید.

اسمیت و شوم می‌گویند لایه‌های هوش مصنوعی جدیدی ساخته می‌شود که:

«باعث تقویت نبوغ انسان‌ها در مسیرهای نامعلومی خواهد شد.»

اگر ما توسط هوش مصنوعی نابود نشویم(همان‌طور که برخی از افراد بدبین نسبت به روبات‌ها انتظار دارند)؛ حتما دیدن «خود دیجیتالی» در آینده جذاب خواهد بود.

 

منبع:یک پزشک

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد