به گزارش فناوری فرهنگی، حمید قبادی دبیر کارگروه مدو لباس پس از رونمایی از این طرح که از سوی مجتمع فنی تهران برای مدرن سازی و شهری سازی لباس اقوام ایرانی اجرا میشود گفت: رونمایی از این مجموعه اتفاق بسیار خوبی است و من هم بسیار استقبال کردم تا بتوانیم انشاالله هرسال با یک موضوع مشخص در معرفی لباس اقوام ایرانی کمک و مشارکت داشته باشیم تا لباس اقوام ایرانی به عنوان یک مد ایرانی فراگیر شود.
وی افزود: تمدن ایرانی چیز خارق العاده یا پیچیده ای نیست، گرچه خلق آن و توسعه آن بسیار سخت است اما طبعا پرداختن به گنجینه میراثی ایران دور از دسترس نیست و تبدیل آن به موضوعات مفهومی و تبدیل به یک متن درسی و شکل دادن آن به یک سند طراحی بسیار حائز اهمیت است که من از دوستان خواهش می کنم همزمان با شکل آن، محتوا را هم به طراحان ما تقدیم کنند تا دسترسی به این منابع را داشته باشند.
وی در ادامه افزود: موضوعات پیچیده و لایه لایه در فرهنگ ما وجود دارد و آن موضوعات را با کمک گرفتن از مشاوران فرهنگی و تاریخی می توانند تسهیل کنند.
قبادی خاطر نشان کرد: ما به دنبال این نیستیم که یک بازتولیدی، از لباس اقوام و ساختار تولیدی جدید در این مجموعه داشته باشیم، بلکه این ها باید تبدیل به ذائقه مردم شده و امکان بهره برداری از آنها فراهم شود.
دبیر کارگروه مد و لباس درمورد وظیفه برگزار کننده این طرح افزود: مجتمع فنی تهران باید منابع را خیلی راحت تر در اختیار طراحان قرار دهد. نکته حائز اهمیت این است که تا زمانی که با جامعه ارتباط برقرار نکنیم هرکداممسیر خودمان را می رویم.
قبادی افزود: باید به ذائقه مردم توجه کنیم و سلایق خودمان را به مردم در حوزه مد تحمیل نکنیم که این یکی از بزرگترین مشکلات صنعت مد است. باید نگاه به ذائقه و باورهای مردم ونگاه به عرف جامعه را در اولویت قراردهیم و تمام فکر، اندیشه و خلاقیت خود را صرف این موضوع کنیم که بتوانیم با جامعه ارتباط برقرار کنیم.
وی در پایان از لباس اقوام باید به عنوان لباس مقاومت یاد کرد و ادامه داد: زمان های پیش از انقلاب یکی از مانا ترین عناصر فرهنگی، لباس بود که در برابر هجمه سنگین غرب و طاغوت به کشور در برابر یکسان سازی به ما کمک کرد. همه اقوام ایرانی در این عرصه سهم دارند و هرچقدر که ما این لباس ها را احیا کنیم توانسته ایم بخشی از آن مقاومت دوره ستم شاهی را جبران کنیم. همه ایران در همه بخش ها با سبک های مختلف پوشش و لباس نقش دارند و مجتمع فنی تهران این نقش آفرینی را دوباره به شکل جدید و فراگیر باز آفرینی می کند.
منبع:مهر