خانواده‌ها را با آسیب‌های بازی‌های رایانه‌ای آشنا کنیم

به گزارش فناوری فرهنگی، خسرو کردمیهن معاون نظارت و ارزشیابی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در نشستی که با حضور اعضای کودک و نوجوان مجتمع فرهنگی‌هنری کانون زاهدان با موضوع بازی‌های رایانه‌ای برگزار شد، با اعلام این مطلب گفت: اعتماد مردم به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سرمایه‌ای گران‌بهاست که با آن می‌توان در سطح جامعه فرهنگ‌سازی کرد.

وی در ادامه با اشاره به گستردگی استفاده‌ی کودکان و نوجوانان از بازی‌های رایانه‌ای، ضعف نظارت و عدم آگاهی خانواده‌ها در این حوزه را آسیب‌زا دانست و بر نقش کانون در فرهنگ‌سازی استفاده صحیح از بازی‌های رایانه‌ای در بین خانواده‌ها تاکید کرد.

در این نشست، اعضای کودک و نوجوان کانون در مورد بازی‌های رایانه‌ای مورد علاقه‌ی خود صحبت کردند.

اعضا در این بخش از گفت‌وگو با شناختی کامل از بازی‌های ایرانی و خارجی موجود در بازار در مورد بازی‌هایی مانند شتاب در شهر، کلش رویال، DOTA، pes۱۹ و… صحبت کردند و هماهنگی عضلات، تقویت حواس و حرکات دست، بالابردن اعتماد به نفس و سرعت عمل در کار را از جمله ویژگی بازی‌های رایانه‌ای عنوان کردند و در کنار آن به بدآموزی‌های برخی بازی‌ها چون GTA و مساله ترویج خشونت اشاره کردند.

این اعضای کانون هم‌چنین از کیفیت پایین تعدادی از بازی‌های تولید داخل و جذاب‌نبودن آن‌ها شکایت داشتند.

پس از سخنان بچه‌ها، کردمیهن با اظهار اشاره به تسلط کودکان بر بازی‌ها، به آنان گفت: با انتقادهای شما موافقم و هم‌چنین با بازی‌های خارجی مخالف نیستم؛ به شما توصیه می‌کنم بازی‌هایی انتخاب کنید که مجوز دارند و سالم هستند.

وی هم‌چنین به آنان یادآور شد بازی‌ها نباید شما را از کارهای مهم دیگری چون تحصیل، کمک به خانواده و… دور کند.

کردمیهن سپس در خصوص «جام قهرمانان بازی‌های ویدیویی ایران» گفت: این جام در ۸ رشته‌ی PES۱۹، FIFA۱۹، DOTA۲، کلش رویال، کوییز آو کینگز، کانتر استرایک، پسرخوانده و بازی جدی «مغزینه» برای گروه سنی ۳ تا ۱۸ سال و همچنین بزرگ‌سالان ۱۸ سال به بالا برگزار می‌شود و شما می‌توانید در این رقابت‌ها شرکت کنید.

وی سپس به اهمیت برگزاری «جام قهرمانان بازی‌های ویدیویی ایران» اشاره کرد و افزود: استعدادهای بی‌شماری در میان کودکان و نوجوانان داریم که در خلال انجام این مسابقه‌ها شناسایی می‌شوند و می‌توانند در این زمینه صاحب‌نظر و سرآمد باشند.

تحلیل هوشمندانه‌ی بازی‌های رایانه‌ای از سوی اعضای کودک و نوجوان مجتمع فرهنگی‌هنری کانون زاهدان از نکات مثبت این جلسه بود.

در این نشست مدیرکل کانون استان نیز با معرفی فعالیت‌های کانون و نقش آن در کاهش آسیب‌های اجتماعی، گوشه‌ای از اقدامات کانون در روستاها و حاشیه‌ی شهر را، با استفاده از ظرفیت کتاب‌خانه‌ی سیار، بیان کرد و گفت: با هم‌افزایی دستگاه‌ها و سازمان‌ها می‌توان گام‌های موثرتری در این زمینه برداشت.

معصومه هادی در ادامه با اشاره به اهمیت بازی‌ها در رشد شخصیت کودکان و نوجوانان گفت: بازی خلاقیت بچه‌ها را افزایش می‌دهد و یادگیری را برای آنان آسان‌تر می‌کند؛ از این‌رو به عنوان ابزاری قوی می‌تواند در «تمرین زندگیِ خوب» موثر باشد.

وی سپس افزود: «بازی» زندگی کودکان است و هر فعالیتی در قالب بازی به آنان ارایه شود با استقبال روبه‌رو خواهد شد از این‌رو «انتقال ارزش‌ها و فرهنگ‌ها»، به عنوان یکی از کارکردهای مهم، ضروری است مورد توجه صاحب‌نظران قرار گیرد.

هادی از بازی‌های رایانه‌ای به عنوان فرصت و تهدید یاد کرد و با توجه به عمومیت آن در میان خانواده‌ها، از آمادگی کانون برای برگزاری همایشی در این حوزه خبر داد تا خانواده‌ها با آگاهی بیشتری در این زمینه با فرزندان خود تعامل داشته و با ورود مناسب به عرصه‌ی ساخت بازی، در تولید بازی‌های ایرانی موثر باشند.

علاقه‌مندان برای ثبت‌نام در این رقابت‌ها می‌توانند به پایگاه رسمی برگزاری مسابقه‌ها به نشانی Irangamecup.com مراجعه کرده و با انتخاب رشته مورد نظر خود در این دوره از مسابقه‌ها شرکت کنند.

منبع: مهر

کانال-1-300x74

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد