به گزارش فناوری فرهنگی، از اوایل اسفندماه سال گذشته نه تنها ایران بلکه تمام دنیا میزبان ویروسی مرموز به نام کرونا هستند، ویروسی که منجر به بیماری و فوت هزاران هزار انسان بیگناه در سراسر جهان شده است.
در مبارزه با ویروس کرونا شرکتهای دانشبنیان نیز به خوبی پا به عرصه جهاد گذاشته و در خط مقدم جبهه حضور پیدا کردند، این شرکتها با همت و همدلی موفق به ساخت و تولید تجهیزات پزشکی از جمله مواد ضدعفونیکننده، تولید ماسکهای N95 و N99 درصد، تولید دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی)، تولید انواع کیتهای تشخیصی و دوربینهای حرارتی شدند و در عرصههای مختلف علمی و پژوهشی خوش درخشیدند به طوری که این روزها با اتکا و تلاش این تلاشگران روز به روز شاهد رشد و تعالی در عرصه جهش تولید هستیم.
در حال حاضر به همت متخصصان کشور، ما در حوزه تولید تجهیزات پزشکی معتبر نظیر ونتیلاتور و دستگاههای مختلف اتاق عمل شاهد تحولات فوق العادهای هستیم به طوری که شرکتهای تولید کننده در حال حاضر تاییدیههای لازم را دارند و میتوانند محصولات خود را حتی به اروپا صادر کنند.
* دانشبنیانها در سختترین شرایط کشور نوع دوستی خود را به منصه ظهور گذاشتند
اسماعیل قادریفر رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره مشارکت دانشبنیانها در کمکهای مومنانه شرکتهای دانشبنیان به خبرنگار فارس میگوید: با وجود اینکه در بحران کرونا برخی از شرکتها به صورت روتین به کسبوکار خود مشغول بودند اما شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها و فناورانی نیز بودند که در تولید و توزیع محصولاتی از جمله ماسک، مواد ضدعفونیکننده و تجهیزات بیمارستانی بعضاً به صورت رایگان یا ارزانقیمت تسهیلاتی به مردم محروم ارائه کردند.
وی میافزاید: دانشبنیانها امروز پای کار آمدهاند و تلاش میکنند تا بتوانند ظرفیتهای بیشتری در کنار خود فعال کنند تا بتوانیم به خوبی از این ظرفیتها در حوزه مقابله با کرونا استفاده کنیم.
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حضور دانشبنیانها را با رویکرد همدلانه در رزمایش مومنانه یک نقطه مثبت میداند و میگوید: حضور و فعالیت این جوانان در حوزههایی مانند ساخت انواع تجهیزات در حوزه سلامت و در دسترس بودن استارتاپهایی که در مناطق محروم به توزیع محصولات مورد نیاز به صورت رایگان یا قیمت مناسب مشغول هستند را جلوهای از رزمایش مومنانه میداند به طوری که این شرکتها در ماههای اخیر برای حضور در چنین رزمایشی همدلانه و کمک مومنانه مردم در شرایط بحرانی کشور نوعدوستی خود را به منصه ظهور گذاشتند.
وی خاطرنشان میکند: هستند شرکتهای دانشبنیان، استارتاپ و فناورانی که همچنان پای کار ایستادهاند و در عرصههای گوناگون با همت و تلاش مضاعف به یاری هموطنان خود شتافتهاند.
* هدیه ۲۰ دستگاه اکسیژنساز خانگی توسط یک شرکت دانشبنیان
مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان که محصولات بیمارستانی از جمله اکسیژنساز خانگی تولید میکند میگوید: با شیوع ویروس کرونا یکی از دغدغههای اصلی بیمارستانها تامین دستگاهای اکسیژنساز است که ما با توجه به نیاز بازار ۵۰ دستگاه اکسیژن ساز تولید و به بیمارستانها تحویل دادیم که از این تعداد ۲۰ دستگاه را به صورت رایگان در اختیار مراکز درمانی قرار دادهایم.
وی همچنین میافزاید: با شیوع ویروس کرونا و نامگذاری سال به عنوان جهش تولید توسط مقام معظم رهبری تلاش کردیم با توجه به شرایط نابسامان تحریمها به صورت سه شیفت فعالیت داشته باشیم و با توجه به نیاز مبرم کشور به مواد بهداشتی یک میلیون ماسک و یک میلیون بطری مواد ضدعفونی کننده تولید و به صورت رایگان در اختیار مردم، بیمارستانها و ارگانها قرار دادیم.
* ایجاد اشتغال برای ۷۰۰ زن سرپرست خانوار توسط شرکتی دانشبنیان
فرید نجاتبخش نیز مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان است که حدود ۲۰ سال در تولید و تجهیزات پزشکی از جمله تخت، چراغ، دستگاههای شتابدهنده پرتودهی، دستگاههای رادیولوژی و سیتیاسکن فعالیت میکند.
وی میگوید: رسالت شرکت ما پرداختن به نیازهای موجود کشور و رفع آنها است؛ البته از اوایل اسفندماه که بحث شیوع ویروس کرونا اعلام شد فعالیت شرکت را گستردهتر کردیم تا بتوانیم در این بحران کمک حال هموطنان خود باشیم و با پیگیریهای صورت گرفته متوجه شدیم که تولید دستگاه ماسک داخل کشور چندان وجود ندارد یا اگر هم ادعایی وجود دارد چندان قابل قبول نیست؛ بنابراین سعی کردیم با توجه به توانمندیهایی که از نظر فنی در زمینههای مختلف در حوزههای الکترونیک و مکانیک داریم خط تولید ماسک را طراحی کنیم و موفق شدیم دستگاه ماسک سه لایه جراحی را که از دو بخش بدنه و کشزن تهیه میشود را تولید کنیم. بعد از اینکه قسمت بدنه ماسک را تکمیل کردیم نیروهای جهادی پای کار آمدند و در نصب کش و بستهبندی ماسکها کمکهای فراوانی داشتند، ماسکها بین دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور توزیع شد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان اضافه کرد: با توجه به فرایند کارمان تصمیم گرفتیم تا سولهای در فضای مناسب اجاره و حدود ۳۰-۲۰ دستگاه را در آنجا نصب و ماسک تولید کنیم که البته در کنار این موضوع بعد از ماه مبارک رمضان با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند ماه رمضان، ماه انفاق و ایثار و کمک به مستمندان است سعی کردیم در پویش همدلی بیشتر تلاش کنیم تا با همراهی نیروهای جهادی یا شرکتی به صورت یدی یا کمکهای نقدی به هموطنان عزیزمان کمک ناچیزی کرده باشیم.
نجاتبخش میگوید: در بحث کرونا و مشکلاتی که پیش آمده سعی کردیم بیشتر به تامین ماسک بپردازیم و اشتغال خوبی ایجاد کنیم. به طوری که برای ۷۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار و ۸۰ نفر از جوانان کشور در بحث تولید ماسک اشتغالزایی ایجاد کردیم که این اتفاق در ایام رکود اقتصادی و مشکلاتی که به دنبال دارد، اتفاق بسیار مبارکی است.
* همراهی دانشبنیانها با خیریهها
مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان دیگری هم که در حوزه ساخت و تولید تجهیزات بیمارستانی فعال است درباره حضورش در راستای کمکهای مومنانه میگوید: ما در قالب ارائه تجهیزات و دستگاههای تولیدی که در اختیار داریم سعی کردیم به مراکزی که واقعا نیازمند هستند کمکرسانی کنیم و علاقهای هم به رسانهای شدن حجم چنین کار خداپسندانهای نداریم.
وی اضافه میکند: بخش دیگری از کمکهای ما در این رزمایش همراهی با افراد خیری بود که برای خرید تجهیزات بیمارستانی به ما مراجعه میکنند تا با کار خداپسندانه این لوازم را به بیمارستانها اهدا کنند. ما نیز سعی میکنیم از طریق برخی آپشنها مانند کاهش اصل قیمت محصولات خیرین را همراهی کنیم و در کار خداپسندانه شریک شویم.
این مدیرعامل شرکت دانشبنیان میگوید: با توجه به شیوع کرونا و مشکلات پیش آمده سعی میکنیم به تمام بیمارستانها با توجه به بدهیهای قبلی که دارند تجهیزات بیمارستانی ارائه دهیم. یک عرف بین شرکتها و بیمارستانها وجود دارد که برای نصب و راهاندازی دستگاههای جدید باید تسویه حسابهای قبلی یا پرداختهای نقدی صورت گرفته باشد و ما در زمان شیوع کرونا از این مسائل چشمپوشی کردیم و به مراکز خدمات ارائه دادیم.
وی میگوید: با وجود اینکه برخی مراکز صدها میلیون تومان به ما بدهکار بودند اما علیرغم این بدهیها همچنان سرویسدهیها را انجام میدهیم. حسمان این بوده که شرایط کشور بحرانی است و ما باید در چنین شرایط بحرانی بیشتر زیر بار این هزینهها برویم تا بیمارستانها بتوانند سرپا باشند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان بر این باور است که ما از دوران دفاع مقدس درس خوبی گرفتهایم و آن خودباوری است. کرونا نیز نوعی جنگ است و باید از این جنگ تجارب بسیاری کسب کنیم که مهمترین تجربه این است که ما میتوانیم در بزنگاهها روی دانش فنی، افراد و جوانان این مرز و بوم حساب باز کنیم و این موضوع را در جنگ با کرونا تمام عیار فهمیدیم.
وی میگوید: در این بحرانی که بر اثر شیوع ویروس کرونا در دنیا به جود آمده قطعا هیچ کشوری تجهیزات پزشکی به ما نمیفروخت و ما با اتکا به جوانان و خودباوری که بوجود آمده با یک بدنه راسخ و قطور ادعای صادرات محصولاتمان را داریم و نه تنها نیاز کشور را رفع میکنیم بلکه با این خودباوری قادر به ارزآوری نیز هستیم و این همان جهش تولیدی است که در این روزهای سخت با گوشت و پوست خود حس میکنیم.
این مدیرعامل شرکت دانشبنیان معتقد است که هر جایی ما از فرمایشات مقام معظم رهبری زاویه میگیریم همانجایی است که از آن ضرر میکنیم و باید سعی کنیم از این موضوع درس بگیریم؛ کرونا درس بزرگی به ما داد و متوجه شدیم که باید بر توان داخلی تکیه کنیم و دست از فرهنگ خارجی پرستی برداریم.
منبع:فارس